Faflucy 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) @ket_rab Kto sprzedaje jest napisane na stronie produktu, żadna loteria. Edytowane 4 Kwietnia przez Faflucy
ket_rab 227 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia @Faflucy ostatnio sprzedawał podmiot po chyba ~16999 zł a później morele na ~13200 zł
Faflucy 312 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Zgadza się, ale jest to jasno na stronie napisane. 1
krukkpl 221 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 1 godzinę temu, lukadd napisał(a): Chyba, że co dwie generacje zmiana Ja bym wolał +100% co dwie generacje tak jak było 1080Ti -> 3080 (fakt, nie był to top ) -> 4090
Quadro26 63 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Chciałem tutaj mocny szacunek oddać Neonetowi w sprawie zwrotów. Po 12 dniach bez gadania przyjęli kartę, oddali w jeden dzień pełną kwotę. Oczywiście wsylalem wyczyszczoną, wszystko fabrycznie zapakowane i kartoniki/koperty nieotwierane + pudełko w stanie doskonałym. 23 minuty temu, krukkpl napisał(a): Ja bym wolał +100% co dwie generacje tak jak było 1080Ti -> 3080 (fakt, nie był to top ) -> 4090 Ja zmieniam co 2 generacje x80 teraz. Chyba najlepsza opcja, żeby realnie poczuć zmiany. Ewentualnie x70ti
Rico650 63 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Ja wysyłałem rok temu kartę po jakimś niecałym tygodniu użytkowania, nawet zerwałem folię z boku karty (odruchowo jak składałem kompa) i odesłali również pełną kwotę bez żadnego gadania. Sklep to nie neonet ale morelowy, również props dla nich.
Pitt_34 326 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 6 godzin temu, ODIN85 napisał(a): A bez pudełka? Powiem tak, karta premium jeśli chodzi o wykonanie, jest bardzo duża, ciężka i wygląda po prostu super. Jedyne co odstrasza to niestety cena z duuppppyyyy. 6 4
Mizu 102 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia @GAZuOOT@PiPoLiNiO Omęczyłem się ze zmianą zasilacza i układaniem kabli ale w końcu jestem, wsadzony RTX 5090 FE. No i pierwsze wrażenia: PC zaczął działać jak na popsutym HDD. Leci DDU i reinstalacja sterowników. Myszka nadal tnie co chwilke, programy przestają odpowiadać. Tryb zasilania ustawiam na pełną wydajność, reset PC. Każdy boot wydłużył się o dobre 30 sekund. PC przestał w końcu stutterować jak szalony na tym trybie wydajności. Włączam Wallpaper Engine - zaczynają świerszcze sie budzić do życia (przypominam to jest nadal na pulpicie w idle) Włączam G-Sync na swoim Alienware - ekran mignął pewnie z 10 razy i dalej nie przestaje migać a reszta PC zawiesiła się. Reset. Po resecie sprawdzam g-sync jakimś cudem się włączył. Odpalam Cyberpunka - przeraziło mnie stado świerszczy głośniejsze niż moje 6 wentyli razem wziętych które są skrecone pewnie na 1500 RPM. Gra działa w miare płynnie ale na PT z frame gen x2 i rozdziałce 3440x1440 nie wiem czy chociaż 20 fps więcej przy tych samych ustawieniach co na RTX 4090. Także muszę sprawdzić na benchmarkach YT czy tak ma być czy mi coś karta nie wydala bo dosyć mały wzrost bez AI klatek. Szkoda, że nie puściłem benchmarka w grze przed podmianką gpu tylko tak na oko oceniam. Odpalam Path of Exile 2 - spadki do 15 fps i stuttery obok tego też, świerszcze nie tak mocne jak na CP2077 ale nadal orkiestra gra. Panowie internetowi woźni wybaczcie za słownictwo ale to jest jakaś kurwa parodia Ale hej, wszystkie ROPy chociaż mam.. Nie zostawie tej karty modląc się, że przyszłe sterowniki magicznie wszyściutko poprawią. Najprawdopodobniej pobawie sie jeszcze jeden dzień i ląduje na OLX. Jak jakiś nieszczęśnik chce doznać RTX 50 series experience to co ja będę komuś bronił. Wystawie pewnie za ~10.5k i jak wpadnie 800-1000zł profitu za straty moralne to git a jak nie będzie chętnego to poleci na zwrot i wracam do swojej porządnej 4090 FE 3 1
Quadro26 63 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) 1 minutę temu, Pitt_34 napisał(a): Powiem tak, karta premium jeśli chodzi o wykonanie, jest bardzo duża, ciężka i wygląda po prostu super. Jedyne co odstrasza to niestety cena z duuppppyyyy. Powiem tak, wygląda przepięknie A jak cewki, wydajność, temperatury, rpm? Edytowane 4 Kwietnia przez Quadro26 1
DżonyBi 1 971 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia @PiPoLiNiO w sygnaturce Suprim wstawiony. Jak oceniasz?
Pitt_34 326 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 20 minut temu, Quadro26 napisał(a): Powiem tak, wygląda przepięknie Tak i dlatego koniec wymyślania, zostaje do next gen.
Mizu 102 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Współczuję... Aż się AI zaśmiało (to faktycznie jakiś chatbot AI?) Kilka resetów i o dziwo coraz lepiej to na pulpicie działa i boot wrócił do normalnych czasów. Nie wiem czemu trzeba było z 5 resetów, może sie jeszcze reszta magicznie ogarnie. Czarna magia Dam sobie ze 2 dni na decyzję, ciężko mi się oprzeć tej 5090 bo jak sie jej nie pozbędę to może w końcu wskoczę na 4K 32 cale
ket_rab 227 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia @PiPoLiNiO gdzie trafiłeś i za ile czy raty?
Dimazz 567 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia https://www.neonet.pl/karty-graficzne/gainward-geforce-rtx-5070-python-iii-12gb-gddr7-dlss4.html GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12GB GDDR7 za 2700zł + bron 275zł do wydania w neonet. Ciekawe o ile gorsza od asusa prime
ket_rab 227 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia @PiPoLiNiO Kurde drogo ale te 15,5k w ratach 10x0 czy 20x0 ?
darekz 67 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 40 minut temu, Mizu napisał(a): @GAZuOOT@PiPoLiNiO Omęczyłem się ze zmianą zasilacza i układaniem kabli ale w końcu jestem, wsadzony RTX 5090 FE. No i pierwsze wrażenia: PC zaczął działać jak na popsutym HDD. Leci DDU i reinstalacja sterowników. Myszka nadal tnie co chwilke, programy przestają odpowiadać. Tryb zasilania ustawiam na pełną wydajność, reset PC. Każdy boot wydłużył się o dobre 30 sekund. PC przestał w końcu stutterować jak szalony na tym trybie wydajności. Włączam Wallpaper Engine - zaczynają świerszcze sie budzić do życia (przypominam to jest nadal na pulpicie w idle) Włączam G-Sync na swoim Alienware - ekran mignął pewnie z 10 razy i dalej nie przestaje migać a reszta PC zawiesiła się. Reset. Po resecie sprawdzam g-sync jakimś cudem się włączył. Odpalam Cyberpunka - przeraziło mnie stado świerszczy głośniejsze niż moje 6 wentyli razem wziętych które są skrecone pewnie na 1500 RPM. Gra działa w miare płynnie ale na PT z frame gen x2 i rozdziałce 3440x1440 nie wiem czy chociaż 20 fps więcej przy tych samych ustawieniach co na RTX 4090. Także muszę sprawdzić na benchmarkach YT czy tak ma być czy mi coś karta nie wydala bo dosyć mały wzrost bez AI klatek. Szkoda, że nie puściłem benchmarka w grze przed podmianką gpu tylko tak na oko oceniam. Odpalam Path of Exile 2 - spadki do 15 fps i stuttery obok tego też, świerszcze nie tak mocne jak na CP2077 ale nadal orkiestra gra. Panowie internetowi woźni wybaczcie za słownictwo ale to jest jakaś kurwa parodia Ale hej, wszystkie ROPy chociaż mam.. Nie zostawie tej karty modląc się, że przyszłe sterowniki magicznie wszyściutko poprawią. Najprawdopodobniej pobawie sie jeszcze jeden dzień i ląduje na OLX. Jak jakiś nieszczęśnik chce doznać RTX 50 series experience to co ja będę komuś bronił. Wystawie pewnie za ~10.5k i jak wpadnie 800-1000zł profitu za straty moralne to git a jak nie będzie chętnego to poleci na zwrot i wracam do swojej porządnej 4090 FE Ja jebie, niezła masakra na dzień dobry 1
Kanzu 206 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Media. 17k, ale będzie 15.5k. Drogo w uj, ale już chcę mieć święty spokój. Myślałem, że będę pierwszy z Suprimem Wziąłem na sprawdzenie dzisiaj, ale jak moja sztuka też okaże się cicha to ciężko będzie się z nią rozstać.
Lameismyname 2 341 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 10 minut temu, Dimazz napisał(a): https://www.neonet.pl/karty-graficzne/gainward-geforce-rtx-5070-python-iii-12gb-gddr7-dlss4.html GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12GB GDDR7 za 2700zł + bron 275zł do wydania w neonet. Ciekawe o ile gorsza od asusa prime Jeżeli wierzyć komentarzom X-KOM to temperatury na poziomie 60-65*C (max 70). Gdyby trafić egzemplarz z cichymi cewkami myślę, że to bardzo dobry deal. Tym bardziej gdy używki 4070 Super chodzą za 2500zł+
ket_rab 227 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia No to są 5090 Suprimy na forum a czy ktoś posiada 5090 Suprim Liquid ?
jankooo 254 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia @Dimazz Gainward będzie oczko niżej- pod obciążeniem przy domyślnych ustawieniach nawet do 2k RPM. Prime sprawdzona konstrukcja z dobrą kultura pracy i jego bym wybrał pomimo bonu
Dimazz 567 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia asus prime jest za 2700zł przez aplikację komputronika w telefonie
krukkpl 221 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia 57 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Rano dotarł Suprim Ile przerobiłeś zanim znalazłeś tego świętego grala?
Quadro26 63 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Gratuluję trafienia w końcu dobrej karty Ja miałem to samo jak przyszedł Vanguard i włączyłem gierki. Kliknęło, jest dobrze, wszystko się zgadza. Najgorzej jak wydasz w pizdu siana i to nie pasuje tamto nie pasuje, bez sensu. Sprzęt jest dla Ciebie nie Ty dla niego 1 1 1
Lameismyname 2 341 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mela na ryj Asusowi. Rano dotarł Suprim, błoga cisza. 4k 240Hz, przeglądarka nawet minimalnego dźwięku. W grach poziom niemal Gainward. Gratki. Ja już dawno temu stwierdziłem, że z ASUSem jest jak z niemieckimi samochodami. Dobry PR i marketing, a przychodzi co do czego to różne kwestie pozostawiają wiele do życzenia. Za MSI nie przepadam nawet bardziej tak szczerze, chociaż akurat z GPU miałem Gaming X na początku 2022 roku i nie miałem żadnych zarzutów. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Odpuściłeś masochistyczne trwanie przy konkretnym, upatrzonym modelu GPU i wyszło Ci to na zdrowie Chociaż gdybym ja miał brać kartę pokroju 5090 to pewnie byłby to Zotac Solid/AMP ze względu na 5 letnią gwarę i stosunek ceny do jakości. Za 13-14k byś coś wyrwał. 1
Fenrir_14 825 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Godzinę temu, Kanzu napisał(a): Myślałem, że będę pierwszy z Suprimem Wziąłem na sprawdzenie dzisiaj, ale jak moja sztuka też okaże się cicha to ciężko będzie się z nią rozstać. Pobite gary, kolega @dawidoxx ma 5090 Suprim od jakichś 3 tygodni 1
Rekomendowane odpowiedzi