Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, sovas napisał(a):

Na olx jest dużo scamu. Z miesiąc temu jak wystawiłem kartę to ludzie zabrali moje zdjęcia i robili swoje oferty, nawet na tiktoku latały te zdjęcia pod scamami :D

Spekulanci nawet na rynku wtórnym, to chyba jakiś znak czasów :rotfl2:

Opublikowano
9 godzin temu, King Arthas napisał(a):

Ciebie czy innych tutaj nic nie zadowoli. Chyba wam zostaje jednak porzucenie serii 5xxx i skupieniu się na nowszym wydaniu. Wycieczka do Indii wskazana :E

Na razie nie ma po co, 5090 w odpowiedniej wersji to bardzo dobra karta - najlepsza z dostępnych jeśli grasz w 4k lub zarabiasz sianko na GPU 👍 Zresztą nic mocniejszego nie wymyślili narazie więc temat zamknięty 😀

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, deathrabit napisał(a):

W przyszłym miesiącu wyjdzie RX 9060 XT i zastąpi RX 7800 XT.

Jak zastąpi? Navi44 ma tylko 32CU i 128bit. 9060XT nie będzie miał nawet podjazdu do 7800XT. 

7800XT 60CU 256bit 624GB/s

9060XT 32CU 128bit 320GB/s 

Opublikowano

Fajnie wygląda. Coś mi przypomina...

zwinę bo nic nowego, tylko rancik, bo nie mogłem się powstrzymać ;) hehehe

Spoiler

. Cofnij się w czasie do lat 2000-2016 

. Pokaż to zdjęcie, ale nie mów nazwy. 

. Powiedz, że to seria 5000 i zapytaj o zgadnięcie modelu

I usłyszałbyś

- "5030gt?

- "5040?"

- "ewentualnie 5050"

To jest GF2MX za 2100zł

To GF 6200

To Riva TNT Vanta

Prawie dekadę po tym jak TANI model Radeona miał 8GB oni z tym wyskoczą za półtora kafla, a pewnie drożej :E

Postęp 3060 vs 5060 też się zapowiada super. Po 4.5 latach dostaniemy 25-40% szybciej, ale za to mniej ramu niż model sprzed ponad 3 lat. Do tego model 3060 6GB się do wielu więcej gier i ustawień nadawał w swoim czasie i za tą cenę miało się kartę na której wszystko spokojnie się dało odpalić przez kolejne kilka lat. 

A z 8GB to powodzenia z grami z roku 2026 na premierę, jak wpadną kolejne niedorobione kasztany od kochanych wydawców AAAAaaa.

Opublikowano

Ja znów stwierdziłem, że muszę odpuścić Astrala LC i czegoś powietrznego poszukać bo nie ma 5090 z AIO 280mm, a za bardzo obecna obudowa mi się podoba, chciałem anulować zamówienie, to mi amazon odrzucił anulacje i dostałem maila, że paczka w przygotowaniu do wysyłki i nie da się jej anulować :E. Więc zanim paczkę zwrócę to jeszcze się zastanowię co z tym fantem zrobić, gorzej jak jednak podepnę kartę pod PC i jej praca za bardzo mi się spodoba :E.  Ale może ktoś będzie miał chrapkę na 5090 Astrala LC w dobrej cenie?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Potężny RTX 5060 Ti :E

[obrazek]

Wczoraj się zastanawiałem, dlaczego niektóre modele mają gniazdo zasilania blisko śledzia - no to się wyjaśniło :E

A właśnie, przy okazji - jakie jest minimalne napięcie pod obciążeniem? Dobrze widzę, że niżej niż Ada?

Edytowane przez rzymo
Opublikowano
2 minuty temu, GAZuOOT napisał(a):

Ja znów stwierdziłem, że muszę odpuścić Astrala LC i czegoś powietrznego poszukać bo nie ma 5090 z AIO 280mm, a za bardzo obecna obudowa mi się podoba, chciałem anulować zamówienie, to mi amazon odrzucił anulacje i dostałem maila, że paczka w przygotowaniu do wysyłki i nie da się jej anulować :E. Więc zanim paczkę zwrócę to jeszcze się zastanowię co z tym fantem zrobić, gorzej jak jednak podepnę kartę pod PC i jej praca za bardzo mi się spodoba :E.  Ale może ktoś będzie miał chrapkę na 5090 Astrala LC w dobrej cenie?

A co to za buda, że tak Ci się podoba?

Opublikowano

Cooler Master Qube 500 Flatpack (dwa panele boczne z dziurkami bez szkła), z wyglądu mi się podoba, oraz jest nie duża i mieści płyty ATX. Szukałem czegoś co mi pomieści dwa radiatory AIO 360mm i 280mm, ale bida straszna. Jedynie co tak naprawdę mi się podoba to Corsair 2500D Airflow, ale tam musiał bym przejść na płytę mATX oraz zmienić AIO cpu na 240mm.

Opublikowano

@GAZuOOT przeciez mozesz powiedziec kurierowi, ze nie odbierasz paczki.

Wroci do nich i bedzie rozpatrywana jako zwrot.

Choc chyba lepiej przez ich panel przeprocesowac zwrot, okleic paczke i nadac do nich spowrotem na ich koszt.

Mankament to zamrozenie kasy na kilka dni, choc nic z tym nie zrobisz.

Opublikowano (edytowane)

Jak coś to tak właśnie będę chciał zrobić. Zobaczę jeszcze co mi do głowy przyjdzie, bo mogę nie wytrzymać z chęcią przetestowania tej karty. Może wrzucę na OLX i jakiś chętny się znajdzie, zobaczę :). No kasa zamrożona, ale tak to jest jak się kupuje bez dobrego przemyślenia :E.

Edytowane przez GAZuOOT
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

mogę nie wytrzymać z chęcią przetestowania tej karty. Może wrzucę na OLX

Asus plombuje pudelka, wiec zaplombowana pewnie pojdzie w lepszej cenie.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
19 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

Ile za niego zapłaciłeś?