Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja jednak na biało. Jakoś mnie nie drażni w oczy. Przyjemnie wrócić na ciche cewki xD nawet UV nie trzeba robić

Lian Li daje do obudowy anty sag do GPU przykręcany przez płytę, ale nie miał tyle zakresu, żeby objąć kartę. Musiałem improwizować xd

@PaVLo specjalnie dla ciebie :D

IMG_2381.thumb.jpeg.788e4080c5066bf6a117729b5f105c73.jpeg

Edytowane przez sovas
  • Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

https://videocardz.com/pixel/nvidia-releases-geforce-hot-fix-driver-solving-gpu-temperature-problem#disqus_thread

This hotfix addresses the following:

[RTX 50 series] Some games may display shadow flicker/corruption after updating to GRD 576.02 [5231537]

Lumion 2024 crashes on GeForce RTX 50 series graphics card when entering render mode [5232345]

GPU monitoring utilities may stop reporting the GPU temperature after PC wakes from sleep [5231307]

[RTX 50 series] Some games may crash while compiling shaders after updating to GRD 576.02 [5230492]

[GeForce RTX 50 series notebook] Resume from Modern Standy can result in black screen [5204385]

[RTX 50 series] SteamVR may display random V-SYNC micro-stutters when using multiple displays [5152246]

[RTX 50 series] Lower idle GPU clock speeds after updating to GRD 576.02 [5232414]

Szybcy sa :D 

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

https://videocardz.com/pixel/nvidia-releases-geforce-hot-fix-driver-solving-gpu-temperature-problem#disqus_thread

[RTX 50 series] Some games may display shadow flicker/corruption after updating to GRD 576.02 [5231537]

Lumion 2024 crashes on GeForce RTX 50 series graphics card when entering render mode [5232345]

GPU monitoring utilities may stop reporting the GPU temperature after PC wakes from sleep [5231307]

[RTX 50 series] Some games may crash while compiling shaders after updating to GRD 576.02 [5230492]

[GeForce RTX 50 series notebook] Resume from Modern Standy can result in black screen [5204385]

[RTX 50 series] SteamVR may display random V-SYNC micro-stutters when using multiple displays [5152246]

[RTX 50 series] Lower idle GPU clock speeds after updating to GRD 576.02 [5232414]

Niższe prędkości w IDLE to była wada?

Niższe prędkości, mniejsza temp, dłuższy tryb pasyny, mniejsze napięcia, mniej poboru energii

Opublikowano
27 minut temu, Phoenix. napisał(a):

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Karro napisał(a):

wszyscy łykają te filmiki od HU jak żaba muł

Nie jestem pewien, ale to może być dlatego, że oglądają i rozumieją co się mówi w tych filmikach.

1700-2000zł za kartę z 8GB w 2025 jest spoko.

Opóźnianie recek to przypadek.

Takie coś jak planowane postarzanie produktu nie istnieje i Nvidia nigdy by się do takich zagrań nie posunęła (3080 10GB nie istniał)

Eh te wredne clickbaity Hardware Unboxed. Dla clicków nagrywają pod tezę i gadają bzdury o tym, że to pułapka na nieogarniętych, którzy się taką kartą za 2 koła za 2 lata będą mogli podetrzeć a już teraz w kilku grach mogą się cieszyć przycinkami na medium albo na 1-2 ustawienia poniżej ultra, czasem jeszcze z opcją podziwiania tekstur z PS3 albo gorzej, bo glitchujących się nonstop.

8GB jest super i wcale nie mówimy o karcie 5050 przemalowanej na 5060Ti. To wcale nie jest karta, której ilość RAMu i możliwości w nowych grach pasują dokładnie do segmentu 500-800zł, gdzie powinna być. 

To wszystko wina tych wrednych jutuberów!

Opublikowano (edytowane)

@Doamdor

No jasne, że nie jest. Użyłem sarkazmu. ;)

8 gigowe karty w drugim kwartale 2025 nie powinny w ogóle mieć cen z więcej niż trzech cyfer, niezależnie od tego kto jest producentem GPU.

A co do 1700-2000 to tak będzie, bo pewnie pojawią się wersje z lepszym chłodzeniem. Jak za trochę aluminium można w 5090 krzyczeć +2000zł to tutaj też pewnie jakiś model opuści ziemię i poleci w kosmiczne 2000.

edit: 

3 minuty temu, Karro napisał(a):

masz filmik z 4060ti wiec filmk lewy dla mnie.

Kazdy widzi(najwzej nie akceptuje) co jest za fps na 4060ti wiec co on tam nagrzebał to on wie ,ja sie nie bede zastanawiał jak pofejkował.Nikt kto gral nie uwierzy w 30 fps a postarzanie nvidia robiła zanim sie urodziłeś

O, trafiłem w 10tkę. Nie obejrzane, ale krytykować można.

PS. Niestety byłem praktycznie dorosły gdy na półki trafiały pierwsze karty z chipami Nvidii (Riva 128) (1996 czy który to był?) a zresztą historia chamskich zagrywek ma być argumentem? Serio?

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Żebyś najpierw obejrzał zamiast się ośmieszać, że filmik jest dla pelikanów nabierających się na clickbaity. Są podane konkretne przykłady i argumenty. No ale nie. To też źle, bo pewnie sfake'owali. No bo musieli. Przecież brakuje powodów do krytykowania Nvidii :lol2: i trzeba oszukiwać.

Opublikowano
13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Pany, potrzebuje Waszej pomocy. Chcę sprawdzić kolejnego Astrala. Weźcie mnie pociśnijcie. Będę mógł zamówić na złość Wam :D :D :D :D

Moze astrala 5080 spróbuj bo mój totalnie cichy 😉

Opublikowano (edytowane)

@KarroNa szczescie nie bo sluchawkami się ratowałem 😁

Ale fakt 7900xtxa hellhounda musiałem ładnie rozkręcać w lato aby nie podchodził pod 100c, a teraz bezgłośny astral się trafił 😊

IMG_20250421_141752315.jpg

Edytowane przez Puzoniusz
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Przykro mi. Mocno dają? 

No dają, ale trochę dziwnie bo czasami to w menu gier bardziej hałasuje niż w samych grach jak odpalę np unlimited fps w Fortnite to piszczy bardzo głośno w fc 25 też piszczy a nawet nie mam mocnego monitora bo tylko 1080p

2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Przykro mi. Mocno dają? 

Jak sobie ustawiałem 1440p to też była cisza :)

Ale złudnie wierzę, że samo ucichnie bo za krótko grałem na razie 

Edytowane przez Tolfu
Opublikowano
Teraz, BarBar009 napisał(a):

Na pulpicie chociaż masz ciszę?

tak

1 minutę temu, BarBar009 napisał(a):

Na pulpicie chociaż masz ciszę?

choć mam teraz zasilacz 750w a nie 850w, ale to chyba nie ma aż takiego znaczenia na piszczenie choć nie wiem

Opublikowano (edytowane)

Koncert świerszcza

Cewkieele

6 minut temu, Tolfu napisał(a):

tak

choć mam teraz zasilacz 750w a nie 850w, ale to chyba nie ma aż takiego znaczenia na piszczenie choć nie wiem

Ale wydaje mi się, że po paru godzinach grania cewki trochę ciszej piszczą 

Edytowane przez Tolfu