Tester Wrażeń 839 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Troche wyzej jednak w occt - 74 gpu / 72 vram Ale na tym tescie to caly czas pod 600w trzaska. Dla porownania na Astralu bylo troche chlodniej z gpu ale znacznie cieplej na vram - a w tym tescie Astral ponad 1900rpm wbijal. Ta karta nie ma silent biosu, inaczej - on kuźwa nie działa Edytowane 29 Kwietnia przez Tester Wrażeń
Radio Tirana 1 060 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 24 minuty temu, ElectronLamp napisał(a): Poza tym mój maksymalny budżet to 14k Za tyle to się Suprima kupuje. Wodnego albo standardowego.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) @ElectronLamp No i Aorus wg. mnie jest najładniejszą kartą tej generacji. No ale ja jestem względnie zadowolony bo kupiłem te kartę za 12360 zł (to mój drugi aorus, pierwszego miałem za 15790 XD) Edytowane 29 Kwietnia przez Tester Wrażeń 1
Faflucy 312 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): No i Aorus wg. mnie jest najładniejszą kartą tej generacji Tylko gównolit wycieka
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Teraz, Faflucy napisał(a): Tylko gównolit wycieka Ja przy standardowym montażu nic nie zauważyłem
ElectronLamp 9 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 17 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Troche wyzej jednak w occt - 74 gpu / 72 vram Ale na tym tescie to caly czas pod 600w trzaska. Dla porownania na Astralu bylo troche chlodniej z gpu ale znacznie cieplej na vram - a w tym tescie Astral ponad 1900rpm wbijal. Ta karta nie ma silent biosu, inaczej - on kuźwa nie działa Tylko pytanie ten OCCT obciąża pamięci? Ja też w furmark miałem 73 GPU i 78 vram na perf bios przy 600W, dopiero jak odpaliłem cyberpunk to temperatura vram skoczyła
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, ElectronLamp napisał(a): Tylko pytanie ten OCCT obciąża pamięci? Ja też w furmark miałem 73 GPU i 78 vram na perf bios przy 600W, dopiero jak odpaliłem cyberpunk to temperatura vram skoczyła Nie wiem, ale w grach jest taki sam poziom, napisałem: Cytat Bez UV w wymagajacych gierach 70c gpu / 72 vram Choć mozliwe, ze i do 74 ale to juz maksymalnie dochodzi. 2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a): Daj jej jeszcze ze 2 tygodnie Pierdu pierdu. Jasno piszą, że problem jest z wertykalnym montażem i brzmi to logicznie - coś jak z wyciekającym ciekłym metalem w PS5 jak pionowo trzymali konsole. Edytowane 29 Kwietnia przez Tester Wrażeń
j4z 945 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Jak wentyl będzie tak centralnie w kartę wtłaczać to nie zaburzy obiegu w niej? Może go wyjąć? Edytowane 29 Kwietnia przez j4z
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) @ElectronLamp nie wiem też jak u Ciebie z wentylacją i na ile ona wpływa na karte pod obciazeniem, ale u mnie jest dość spora Spoiler Edytowane 29 Kwietnia przez Tester Wrażeń
ShaDow_Pro 566 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) @j4z Ja bym zostawił jak jest. Edytowane 29 Kwietnia przez ShaDow_Pro 1
ElectronLamp 9 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): @ElectronLamp nie wiem też jak u Ciebie z wentylacją i na ile ona wpływa na karte pod obciazeniem, ale u mnie jest dość spora Pokaż ukrytą zawartość Tak to wygląda, przód 3x140mm, tył 1x140mm i góra aio 360. Mam ustawione wentyle na pulpicie minimum chyba 400rpm a w grach 700-800rpm, powyżej już je słychać
sovas 662 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) 45 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Tester Wrażeń Aaaa, dobra, Ty używasz bios performance. Ja już z przyzwyczajenia do Silent sie zawsze odnoszę. Silent w suprim obcina do 575W @ElectronLamp a zamiast tych aut jakby dać wentylator to pewnie by coś spadło. No i do 14k to praktycznie każdą kartę możesz kupić. Może jedynie Waterforce będzie ciężko. Edytowane 29 Kwietnia przez sovas
sovas 662 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia O spoko, to nie zauważyłem. Ja sobie ustawiłem curve swoje i tak, ale dobrze wiedzieć.
ElectronLamp 9 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 20 minut temu, sovas napisał(a): Silent w suprim obcina do 575W @ElectronLamp a zamiast tych aut jakby dać wentylator to pewnie by coś spadło. No i do 14k to praktycznie każdą kartę możesz kupić. Może jedynie Waterforce będzie ciężko. Już dawałem kiedyś na dół wentyla żeby obniżyć temperaturę 4080 ale nic to szczerze nie dało
sovas 662 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Może nie, bo 4080 nie żarła tyle co 5090, możesz spróbować nawet tak o położyć, czy coś da. 98 stopni to trochę kaplica
ElectronLamp 9 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 15 minut temu, sovas napisał(a): Może nie, bo 4080 nie żarła tyle co 5090, możesz spróbować nawet tak o położyć, czy coś da. 98 stopni to trochę kaplica 14 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Daje daje. Ale musisz też do piwnicy jakiś wsadzić aby zasysał do obudowy z zewnątrz. Ja tak mam. Szkoda, że nie mam luzem żadnego wentyla to bym teraz sprawdził, ale zamówię i zamontuje może faktycznie coś pomoże. Dzięki za rady.
Tornado3 336 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 3 minuty temu, j4z napisał(a): No witam jak temperatury po wygrzaniu na stock ?
Faflucy 312 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) Niektórzy to mają jednak siano zamiast mózgu @PiPoLiNiO Zasilacz zmieniłeś i nic to nie dało, to może posłuchaj kolegi i wymień instalacje elektryczną Edytowane 29 Kwietnia przez Faflucy 1 1
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 10 minut temu, Faflucy napisał(a): Niektórzy to mają jednak siano zamiast mózgu @PiPoLiNiO Zasilacz zmieniłeś i nic to nie dało, to może posłuchaj kolegi i wymień instalacje elektryczną co to za forum
Faflucy 312 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Portal purepc, komentarz pod artykułem o "ASUS GeForce RTX 5000 ROG Astral - karty graficzne Blackwell, które posiadają akcelerometr i żyroskop"
maxmaster027 893 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 40 minut temu, j4z napisał(a): No witam Wyglada nieźle, jak to PNY, ponoc nie selekcjonuja chipów tak jak te wiekze firmy, gdzie lepsze sztuki idą np do astrali. Wiec moze sie trafic np 450Mhz +OC
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 5 minut temu, Faflucy napisał(a): Portal purepc, komentarz pod artykułem o "ASUS GeForce RTX 5000 ROG Astral - karty graficzne Blackwell, które posiadają akcelerometr i żyroskop" Dobra widać, że my przemieliliśmy temat dogłębniej bo oni wysuwają błędne tezy które już tu obaliliśmy. ITH Superior XDD
lukadd 2 917 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) 25 minut temu, Faflucy napisał(a): i i wymień instalacje elektryczną Na początek może listwa audiofilska zapewniająca super ciche zasilanie https://www.q21.pl/ifi-audio-power-station.html?hash=6967be4a6b36b5c524a9260c7607c0ff&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=98bb2b09-5387-d8b3-cb52-bd86554681e8 Tu od ręki do zakupienia. https://avstore.pl/listwy-zasilajace/ifi-audio-powerstation-audiofilska-listwa-zasilajaca-z-filtrem-anc-6-gniazd.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&utm_campaign=ifi-audio-powerstation-audiofilska-listwa-zasilajaca-z-filtrem-anc-6-gniazd&Ruchzceneo&ceneo_cid=d57e547e-0639-6dd7-4515-647c050a4700 Edytowane 29 Kwietnia przez lukadd 1
MadDog 303 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 47 minut temu, j4z napisał(a): No witam Jak wentylatory? Nie są głośne przypadkiem? I jednak się zmieścił do budy
Rekomendowane odpowiedzi