Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja w swoim Palit 4090 GameRock założyłem Noctua NF-A9x14 HS. Jest cichutko, ale musze jeszcze to dopracowac bo temperatury sa wieksze o okolo 4-5C niz na oryginalnych. ~73C Furmark, W grach zazwyczaj 68C. Na rdzeniu lezy Gelid HeatPhase Ultra.

Moze jak wiecej tego plastiku(pozostalosci po mocowaniach) pod wentylatorem spiluje to bedzie lepiej. 
Zamówiłem tez od chinczyka jakies wentyle w wersji 2. th9520b2h-pcb02 Będzie testowane,

D44BA48B-9D83-4FF3-AFDA-8819839385CC.thumb.png.301d7b535cbcd728150df8e328c3a958.png7123770A-8C27-4FE0-9DCB-8C2449FBB09E.png.89a64db7b4ac0e83161094afe6b78ee5.png

Edytowane przez Nex1M
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Dzisiaj przyszły mi kody studenckie do sklepu MSI, na karty graficzne jest 10% zniżki, ale coś i tak drogie są tam osiemdziesiątki a coś słyszałem że mają być Super z większą ilością Vram więc kupował nic nie będę póki co.

Opublikowano
5 minut temu, Pitt_34 napisał(a):

Nie ma co, udana seria 5xxx, jedne ćwierkają, piszczą, drugie terkoczą, warczą, wyciekają, topią się  itd.... :E

2 minuty temu, j4z napisał(a):

A ja napisałem do PNY, czy mi wymienią. xD

Wymień na Suprim. :)

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

5090 Gaming OC po optymalizacji przepływu powietrza w obudowie z wentylami ustawionymi na sztywne 53% po 30 min loopa steel nomad.

Głośnośc grafy przy tych 1650rpm bardzo spoko. Ale więcej, bez rozkręcania wentyli na grafie już nie osiągnę w tym modelu. LC to to nie jest xD
350CC731-E1BB-49F7-A107-57B18F64C56A.png.609bb3b1bfdedf3be15410babe3c98c5.png

@Rico650Czy można poprosić o taki kodzik? :)

Edytowane przez GAZuOOT
  • Thanks 2
  • Confused 1
Opublikowano
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Dlaczego ludzie ciągle używają te gówno przejściówki. To serio jest fascynujące. Kupują karty po 3k dolarów, ale nie kupią dedykowanego kabla.

A skąd wiesz, że każdy ma zasilacz z natywnym złączem 16-pin? Ja do RTX 4080 używam często przejściówki w połączeniu z Supremo M1 700 W, wszystko git do dnia dzisiejszego. A kabelek 16-pin od Gigabyte się stopił :)

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Gdybyś prywatnie kupił 5090 to dalej byś miał ten zasilacz i połączenie, czy też ogarnałbyś sobie nowy zasilacz z dedykowanym kablem?

Ale ja używam podobnie, tak miałem na 4080 i tą samą przejściówkę mam do 5080. Karta żyje, przejściówka żyje.

Opublikowano

Jedyne co zminimalizujesz wymieniając adapter dołączony do karty na natywny przewód do zasilacza, to bałagan z kablami w obudowie. Tam nie ma żadnych dodatkowych zabezpieczeń przed takim spaleniem.

• Upvote 2
Opublikowano
28 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Owszem ma. Nie odpowiesz, bo wiesz, że byś zmienił. I każdy normalny by zmienił. Ale jak ktoś kupuje kartę za 3k $, a nie wymieni zasilacza to już tylko jego wina i jego ryzyko.

To Ty odwracasz kota ogonem, bo dobrze wiesz, że kabelki 16-pin też się jarają :) Przejściówka po to jest dodawana do karty, żeby jej używać i nie powinna się palić.

• Upvote 1