marcin2468 28 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 13 minut temu, Vexis napisał(a): Zmieniłem obóz z czerwonego na zielony, żeby zobaczyć to całe RTX. Nie chce mi się zbytnio bawić w ustawienia. Zmieniłem sobie krzywą wentylatorów i power limit jest na 336W, wyniki spoko jak na 5070 Ti. Karta cicha i chłodna ~1500 RMP, 65 stopni. Jaki to producent i model karty?
VRman 2 641 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) Godzinę temu, krulaks napisał(a): Ja u nich kupiłem: - astral LC (pompa mieliła kawę), robiłem częściowy zwrot ale finalnie nie wyrobiłem z dźwiękiem i odesłałem kartę i dosłali resztę zwrotu - Aorus Master (używany jako nowy, brakujące ROPsy), zaoferowali 50% zwrotu i karta u mnie! Jak zapytałem gdzie ten zwrot to powiedzieli, że sory pomyłka i max 10% zwrotu xD. Zwróciłem całe - Aorus Master - obecne i ostatnie podejście, wysłali w pudełku po masterze: Asus Rtx 20xx z metalem Nigdy więcej Amazon Jak nie dostanę bana za kilka dni to kupię coś za 100zl. Zobaczymy czy wtedy zbanują A jutro post w tym wątku ej, kurde, głupia sprawa. Okazało się, że jak zakładałem konto na amazonie to z mailem [email protected] PS. Fajny round-up Radków na kanale HU, ale przydałby się jeszcze jakiś porządny i obszerny roundup RTXów, szczególnie tych poza najgorszym badziewiem i największą drożyzną z cenami, których nie da się uzasadnić większości chętnych. Edytowane 14 Lipca przez VRman
Vexis 82 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 3 minuty temu, marcin2468 napisał(a): Jaki to producent i model karty? ZOTAC AMP Extreme INFINITY ULTRA - dłuższej nie mogli wymyślić 1 1
VRman 2 641 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) 6 minut temu, Vexis napisał(a): 24 minuty temu, Vexis napisał(a): Zmieniłem obóz z czerwonego na zielony, żeby zobaczyć to całe RTX. Nie chce mi się zbytnio bawić w ustawienia. Zmieniłem sobie krzywą wentylatorów i power limit jest na 336W, wyniki spoko jak na 5070 Ti. Karta cicha i chłodna ~1500 RMP, 65 stopni. Czy ludzie nie mający żadnej nawet najmniejszej formy daltonizmu postrzegają tego typu kolorwe linie jako praktyczne i wygodne do odczytania? Bo ja mam (nie jakiś ekstremalny) daltonizm i nienawidzę tego typu wykresów. Nie mam pojęcia która linia jest od czego. Najbardziej to wkurza w testach wydajności kart graficznych. Roberta Ku..icy idzie dostać. PS. Dzięki za opinię. To mój faworyt póki co jeśli chodzi o 5070ti 6 minut temu, Vexis napisał(a): dłuższej nie mogli wymyślić producenci monitorów: "potrzymaj mi piwo" Edytowane 14 Lipca przez VRman 1
marcin2468 28 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 5 minut temu, Vexis napisał(a): ZOTAC AMP Extreme INFINITY ULTRA - dłuższej nie mogli wymyślić mam wrażenie że to kolejny model 5070 ti, po pny gdzie waga i wielkość nie idzie w parze z temperaturami i obrotami wentylatorów. 1
lukadd 2 915 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 2 minuty temu, VRman napisał(a): Czy ludzie nie mający żadnej nawet najmniejszej formy daltonizmu postrzegają tego typu kolorwe linie jako praktyczne i wygodne do odczytania? Bo ja mam (nie jakiś ekstremalny) daltonizm i nienawidzę tego typu wykresów. Nie mam pojęcia która linia jest od czego. Najbardziej to wkurza w testach wydajności kart graficznych. Roberta Ku..icy idzie dostać. Takie jak zalinkowałeś na tym screenie to bez najmniejszego problemu. Ale czasami trafiają się wykresy z ~10 liniami, gdzie potrafią być kolory zbliżone do siebie np. ciemny szary i jasny szary, a na cienkiej linii wyglądają dość podobnie bez powiększenia i trzeba się chwilę przyjrzeć. 1
Vexis 82 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) 10 minut temu, marcin2468 napisał(a): mam wrażenie że to kolejny model 5070 ti, po pny gdzie waga i wielkość nie idzie w parze z temperaturami i obrotami wentylatorów. Szczerze dopóki jest cicho to mam to gdzieś, ale nie wyobrażam sobie 5090 z tym samym chłodzeniem. @VRman 1 od góry to taktowanie CPU, drugi GPU, reszta nieważna Edytowane 14 Lipca przez Vexis
HappyLittleGamer 191 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 31 minut temu, Vexis napisał(a): ZOTAC AMP Extreme INFINITY ULTRA - dłuższej nie mogli wymyślić Z czego się przesiadłeś? 4300zl to prawie 50% dopłaty względem 9070xt. Daj znać czy czujesz teraz przypływ prawdziwego gamingu 🫠
Vexis 82 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 8 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a): Z czego się przesiadłeś? 4300zl to prawie 50% dopłaty względem 9070xt. Daj znać czy czujesz teraz przypływ prawdziwego gamingu 🫠 Wyszło sporo taniej, bo na firmę Przesiadka z 6950 XT.
VRman 2 641 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 12 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a): 4300zl to prawie 50% dopłaty
Vexis 82 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) Trochę zabawy z krzywą @marcin2468 po dłuższej zabawie wychodzi na to, że fatalnie jest ustawiony wentylator na stock. Karta startuje z ~30%. Jak dałem, że ma trzymać 30% do 66 stopni, to nigdy nie daje wyżej obrotów, a temperatura sobie lata w zakresie 62-65 przy ~350W. Edytowane 14 Lipca przez Vexis
ju-rek 450 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 32 minuty temu, Doamdor napisał(a): Sprawdź kartę w Quake II RTX. 4K 1
Doamdor 1 796 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca @ju-rek Masz zupełnie inną kartę, lecz jak już wrzucasz screen z gry, to dorzuć screen z gpu-z.
marcin2468 28 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca 5 godzin temu, Vexis napisał(a): Trochę zabawy z krzywą @marcin2468 po dłuższej zabawie wychodzi na to, że fatalnie jest ustawiony wentylator na stock. Karta startuje z ~30%. Jak dałem, że ma trzymać 30% do 66 stopni, to nigdy nie daje wyżej obrotów, a temperatura sobie lata w zakresie 62-65 przy ~350W. 30 % to pewnie okolice 1200 rpm? Poniżej link do zestawienia testów 5070 ti - temperatury i głośność wentylatorów. Z tego co widzę to Twoja wersja ma lekko podbite zegary względem tej z testów. https://www.techpowerup.com/review/pny-geforce-rtx-5070-ti-epic-x-rgb-plus-oc/39.html
tomn2o 18 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) @Vexis 1330 obrotów przy 30%... Trochę dużo. Edytowane 14 Lipca przez tomn2o
creatinfreak 92 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Nie mogę odpalić afterburnera, znany problem?
Mizu 102 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) W dniu 13.07.2025 o 21:25, Doamdor napisał(a): Sprawdź do ilu się nagrzeje na stock, po dłuższym graniu. Na techpowerup takie wyniki uzyskali. Ciekawy jest ten RPM i dB, spora różnica. Zmieniłem BIOS na Quiet, w Q2 RTX ustawienia default jedynie wyłączyłem vsync i wrzuciłem fullscreena żeby nie limitowało klatek, 15 minut postałem na 1 poziomie na dole w szybie gdzie jest woda: Spoiler Cewki podobnie jak w moim 4090 FE tylko nieprzyjemna wyższa częstotliwość ale i tak cichsze od wentyli w obudowie + mam słuchawki więc mi to lotto. Przy moim ulubionym ustawieniu które zmniejsza/usuwa pomniejsze stuttery na pulpicie etc: 100W sama karta w idle Chyba raczej pozwrotówka. Pierwsze plomby były ponownie naklejane i to byle jak. Do tego ryska przy śrubce na backplate i powykrzywiane finy w radiatorze, ale te rzeczy akurat mogły wyjść z fabryki także tu nie jestem pewny. Album jak to wygląda: https://imgur.com/a/OpGVQP1 Wołam @creatinfreak, potwierdź mi prosze czy też masz tak te finy powyginane. Na renderach i stronach sklepów wszystko pięknie ładnie równo to wygląda, ale na reddicie znalazłem zdjęcie tej karty gdzie też są powyginane tylko troche inaczej Ten LED świecący w gały w tej pustej przestrzeni w środku karty to wisienka na torcie jak ona czuje się tanio wykonana i tak samo wygląda 10.5k a czuje jakbym trzymał zabawke w porównaniu do Foundersa 4090 Jeszcze będę testował i zastanawiał się czy ją sobie zostawiam. Będzie zależeć od stabilności i od tego czy te finy w radiatorze faktycznie tak mają być brzydko powyginane czy nie edit: screen zajmował połowe strony Edytowane 14 Lipca przez Mizu
creatinfreak 92 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca @Mizuu mnie lepiej to wygląda. Chwilę się pobawiłem UV i w benchmarku cyberka z 600w zszedłem do 485w +5 fps. Steel nomad +600punktów.
Vexis 82 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) 3 godziny temu, Doamdor napisał(a): @Vexis Sprawdź kartę w Quake II RTX. Jest i Q2RTX: @tomn2o właśnie nie wiem czemu pokazuje ~1300 i 30%. Jak startuje to 30% jest przy 1200 RPM. W Quake pokazuje prawidłowo i jest to 36%. Edytowane 14 Lipca przez Vexis
wallec 820 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca (edytowane) Brać i CIUPAĆ. 2060zł Edytowane 15 Lipca przez Dziarson reklama
Doamdor 1 796 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca (edytowane) @Mizu Podobnie jak na techpowerup, Gigabyte Gaming +10C na gpu/pamięciach +300 rpm, w porównaniu do Vanguard. Sprawdzałeś ile dB jest przy 1600 rpm? Sprawdź UV. @Vexis Wynik jak na RTX 5090 po OC 600W. Zotac cięższy od konkurencji w RXT 5070 Ti, a temperatury dużo gorsze. Minimum to 1200 rpm? 54 minuty temu, wallec napisał(a): Brać i CIUPAĆ. 2060zł While playing CP2077 I get 68-74 with spike up to 78. Fan speed is around 2000rpm. Nie chcę. Edytowane 15 Lipca przez Dziarson reklama 1
maxmaster027 892 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca 10 godzin temu, Doamdor napisał(a): @ju-rek Masz zupełnie inną kartę, lecz jak już wrzucasz screen z gry, to dorzuć screen z gpu-z. Ale ma wysoki FPS, pytanie czy to wszystko na maxa. Bo to wynik zdecydowanie ponadprzecietny
Dimazz 569 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca chyba jakiś błąd cenowy albo rzucili 2 szt bo już po 2560zł
Rekomendowane odpowiedzi