Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, wamak napisał(a):

Może i obciąża mocno kartę, ale mi ten Solar Bay Extreme przechodzi na niestabilnych w grach nastawach.

Tak samo uważam. Rekord poboru u mnie padł: 602.9W

Zrzut ekranu (372).png

• Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, wamak napisał(a):

Może i obciąża mocno kartę, ale mi ten Solar Bay Extreme przechodzi na niestabilnych w grach nastawach.

Nie ma i nie bedzie smarka idealnego bo kazdy obciaza w specyficzny sposob karte i czesto nie ma to nic wspolnego ze stabilnoscia w grach ale od czegos mozna zaczac ;) Mi po OC speedway pzeszedl, a w cyberku mialem artefakty i szybka zwieche. 

• Upvote 1
Opublikowano

@lukadd

Liczysz, że dostaniesz od niego jakikolwiek poważny test stabilności na takich zegarach? 

Świrować o 3200-3255 w grach może każdy, czy on to udowodni? 

:hihot:

solar bay bierze dużo watów bo fps jest w uj, ale tensory i jednostki rt leżą odłogiem i nic  ten test nie  powie o stabilności.

Na zegary najbardziej wrażliwy jest port royal , time spy extreme i speedway

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, Tornado3 napisał(a):

4K te same nastawy na 5070ti

PortRoyal - 244W

SolarBay Extreme - 282W

W tej chwili to najbardziej obciążający test z 3Dmark

Zapuść loopa w custom 4k na jednym i drugim benchu i sprawdź na nastawach OC w którym benchu wcześniej wywali crasha.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

Zapuść loopa w custom 4k na jednym i drugim benchu i sprawdź na nastawach OC w którym benchu wcześniej wywali crasha.

Inaczej, niech sprawdzi, w którym teście uzyska maksymalny zegar, zanim się test wysypie 

Edytowane przez SylwesterI.
  • Upvote 1
Opublikowano
57 minut temu, lukadd napisał(a):

to są "bezpieczne" nastawy 0.875v więc tu się nic nie wysypie aczkolwiek PortRoyal kiedyś mi się szybciej wywalił od SteelNomad pomimo niższego poboru