Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haha, akurat sobie z ciekawości sprawdziłem jak tam polskie sklepy bo dużo promek na 5090 i 5080 ostatnio wpada w zagranicznych sklepach. 

I co? Polska to jednak kraj potentatów i bogaczy 🤣🤣

Elgiganten.dk czy komplett / netonnet / proshop - 5090 Astral OC za 11200 pln. W Polsce ceny od 13400 pln. 

Duński proshop sprzedaje  5090 Astrala LC OC za 12600 pln. 

Polski oddział za 14200 pln. W innych polskich sklepach jeszcze drożej. 

Masakra jakaś :/

• Like 1
Opublikowano

Good cenka ;)

obraz.png.8bb59bd2af128ec262a623560f1c07df.png

7 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

Elgiganten.dk czy komplett / netonnet / proshop - 5090 Astral OC za 11200 pln. W Polsce ceny od 13400 pln. 

jak sklep ma karte kupiona po styarej wyzszej cenie to jej nie obnizy ;) Nowe dostawy wpadaja w nizszych cenach i to widac po wielu modelach.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A 5080? Bo u nas 4600.

To samo. 4600 pln

@Phoenix. W takim razie wychodzi na to że 5090 jednak tanieją bo na tzw. zachodzie promki na poziomie - 10% wpadają coraz częściej. Obserwuję jedynie ten segment więc nie mam dużego rozeznania w innych :/

Edytowane przez Fenrir_14
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Fenrir_14 napisał(a):

Haha, akurat sobie z ciekawości sprawdziłem jak tam polskie sklepy bo dużo promek na 5090 i 5080 ostatnio wpada w zagranicznych sklepach. 

I co? Polska to jednak kraj potentatów i bogaczy 🤣🤣

Oj, to coś risercz po łebkach robiłeś. Promki są jak najbardziej. Teraz jest Astral w Komputronie za 12150pln w apce, a był jeszcze taniej - za 11950. Tydzień temu był TUF za 9600 i jakiś Gigabajt kilka dni temu mi przemknął za 9400 w Xkomie. Miętusy za 9200 bywają. Także coś się jednak dzieje.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Ktos tu plaunuje przejsc z 4080S na 5080STi 24gb?

Ja chciałem ale boję się braku kontroli nad hotspotem. We wszystkich kartach jak widzę że delta gpu/hotspot niebezpiecznie się rozszerza rozbieram i aplikuję PTMa.

• Upvote 2