Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dyskusja z pracownikami owocowego przypomina rozmowę z botem.ktory zna tylko Ctrl c/v - jakich ciekawych czasów doczekałem...chatgpt ma bardziej ludzkie wpisy od człowieka 

Oni nie rozumieją,że ja nie zamawiałem na stronie sklepu tylko allegro i de fakto samo kup teraz jest dla nich wiążące towar widniał jako dostępny po zakupie jak i przed 

Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Dodaj do rozmowy Allegro. Szybko ich ustawi do pionu.

Według Allegro  ich systemu dyskusje z powodu braku wysyłki mogę założyć po 31 póki co to jest zwykła wymiana poprzez centrum wiadomości 

Opublikowano

Jak dla mnie, jeżeli na Allegro "profesjonalny" sprzedawca odstawia takie cyrki, to powinni mieć regulaminowo, że np. na miech podnoszą mu prowizję o 1%, drugi taki strzał miech im zawieszają możliwość wypłaty kasy, trzeci strzał blokada konta.

Dopóki nie ma realnego bata na takie akcje, to tak naprawdę ze strony klienta jest to walka z wiatrakami (w większości wypadków).

Opublikowano
Cytat

sprawdziliśmy wszystkie dostępne źródła i niestety nie mamy możliwości pozyskania tego towaru dla Pana w dającej się przewidzieć przyszłości. Zależy nam na tym, aby nie blokować Pana funduszy. W związku z tym, że nie jesteśmy w stanie zrealizować tej umowy z przyczyn od nas niezależnych (brak towaru na rynku), prosimy o rozważenie anulowania zamówienia. Pozwoli nam to na natychmiastowe zlecenie zwrotu wpłaconych środków.

Patrzcie jak się troszczą o moje fundusze;D

ups

Cytat

3.1.

W ramach Allegro, Sprzedający określając warunki Oferty może udostępnić Kupującym następujące tryby zawarcia umowy sprzedaży:

a. Wyłącznie z opcją Kup Teraz, w ramach której Sprzedający oferuje sprzedaż Towaru po określonej z góry cenie. Oferta ta może obejmować jedną lub wiele sztuk Towaru,

6.8.

Sprzedający może w każdym czasie zakończyć Ofertę. W przypadku:

a. Oferty z opcją Kup Teraz – dotychczas zawarte umowy sprzedaży w ramach takiej Oferty są wiążące,

• Like 1
Opublikowano

Sprawa jest prosta - nie masz towaru to go nie wystawiasz na takie platformy jak Allegro/Ebay i tyle

Wystawiłeś ktoś kupił  to TY masz problem 

Tu nie ma relacji osoba prywatna - osoba prywatne 

Dla mnie mogą kartę sprowadzić nawet z Niemiec za 3200 euro :hihot: 

• Upvote 1
Opublikowano

@Pitt_34No i niech to zrobią  - żeby było śmiesznie ja nawet tego nie mogę zrobić,,, nawet jakbym chciał - Allegro wyłączyło opcje "anuluj zakup" dla tej transakcji tuż po zapłacie - mam tylko "zwróc zakup" a jak mogę zwrócić coś czego nie mam? :hihot:

Morele nie ogarnia allegro ani tego,że ja wcale nie zamówiłem na ich stronie

Takiego przypadku jeszcze nie mieli bo patrząc po komentarzach to każdy potulnie się zgadzał na zwrot kasy od strzała.... 

• Upvote 1
Opublikowano

Czy jak zamawiam na amazonie produkt z dostawą na styczeń to kwota powinna mi się zaksięgować na koncie albo trafić do jakiś blokad? Bo wygląda to tak jakby transakcja w ogóle nie doszła do skutku, nawet na infolinii bankowej nie widzą żadnego ruchu wychodzącego na koncie.

Opublikowano (edytowane)

@raziel88

Jak ostatnio kupowałem na niemieckim Amazonie przedmiot dostawą na styczeń (płatność kartą), to kasę z konta pobrało od razu.

Sprawdź status zamównia na swoim koncie na Amazonie.

Edytowane przez Paw79
Opublikowano
3 minuty temu, Paw79 napisał(a):

@raziel88

Jak ostatnio kupowałem na niemieckim Amazonie przedmiot dostawą na styczeń (płatność kartą), to kasę z konta pobrało od razu.

Sprawdź status zamównia na swoim koncie na Amazonie.

U mnie jest, że czekają na potwierdzenie przez bank ale już trzy razy przeklikiwałem a bank nie widzi żadnej transakcji. Widocznie niedane będzie mi kupno tam karty :(

Opublikowano
22 minuty temu, raziel88 napisał(a):

Czy jak zamawiam na amazonie produkt z dostawą na styczeń to kwota powinna mi się zaksięgować na koncie albo trafić do jakiś blokad? Bo wygląda to tak jakby transakcja w ogóle nie doszła do skutku, nawet na infolinii bankowej nie widzą żadnego ruchu wychodzącego na koncie.

Amazon pl  pobiera kwotę zazwyczaj dopiero chwilę przed wysyłką  do tego czasu nic nie ma 

a samo potwierdzenie przez bank w aplikacji następuje w kilka minut zobacz czy nie masz limitów na karcie np nasz limit 5k a rzecz za 10