Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CUDA, CUDA ogłaszają :D

No dobra. Po niecałych 3 latach wracam do obozu zielonych. Dziękuję ci AMD za to, że pokazałeś właścicielom poprzedniej generacji wielkiego FUCKa. W nagrodę jedzie do mnie PNY 5080 OC. 

Ale co by nie mówić to AMD przywróciło sporo dobrego do swoich kart. Generalnie nie narzekam na swojego Szafirka 7900XT ale jak dalej będą robić takie numery to niestety nic się nie zmieni. AMD dalej będzie w czarnej dupie. A swoimi posunięciami sprawiają tylko, że ludzie będą się od nich dalej odwracać.

No nic, moja karciocha wleci do komputera syna. Chłopak się ucieszy bo dostanie fajny prezent na urodziny. Jego 3070ka zostanie jako rezerwa albo puszczę ją za jakieś psie pieniądze. Albo poczekam jak rynek kart graficznych załamie się całkowicie to może sprzedam za dobrą kasę? :rudolf:  

• Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, MadDog napisał(a):

Albo poczekam jak rynek kart graficznych załamie się całkowicie to może sprzedam za dobrą kasę? :rudolf:  

Czekam z kartami z serii GTX  700 i 900.

No come on. Chociaż te 600zł jak za czasów szału na kopanie za Keplera niech dadzą! :lol2:

Sam VRAM 3GB to jest panie pińcet warty!

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, leven napisał(a):

Ale sobie wrogów narobiłeś tym wpisem :lol2:

Czerwoni właśnie ustawiają stos z Twoją podobizną :balon:

No, a teraz otworzą się Tobie oczy :) 

Nie no trzeba przyznać, że AMD zrobiło spore postępy w ostatnim czasie i jest to całkiem fajna alternatywa w tych czasach. Radek 9070XT to przyjemna karciocha. Ma dobry stosunek ceny do możliwości, FSR4 w końcu wygląda przyzwoicie. A że mam tak czasami, że ni z gruchy ni pietruchy lubię sobie jakiś upgrade sprzętu zrobić to wleci na razie 5080ka. Tak samo nie mogę narzekać na 7900XT bo to też ciągle bardzo dobra karta a zwłaszcza w czystym rastrze. Tak wiem - upgrade raczej mało opłacalny w tych porąbanych czasach ale miałem ochotę wrzucić coś nowego do mojego blaszaka. 

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano

5070 Gaming Trio kupiony. Z ciekawości sprawdziłem za ile kupiłem 4070S rok temu w lipcu. Za Gainwarda Panther 2799 zł, ~2400 zł był MSI 2070 Gaming Z swojego czasu, ASUS GeForce RTX 3070 TUF 22.11.2022 - 3099 zł. Cena xxx70 w takim razie trzyma się podobnych widełek. 

Opublikowano
42 minuty temu, lukadd napisał(a):

Dobrze robi dziewczyna dokumentując usterkę, aby nie było później problemów w procesie RMA :E 

Zresztą dzisiaj taki filmik można sobie w AI zrobić :E 

Ta jej reakcja najlepsza, yyyuuuuuu... :rotfl2: