Ostatnio odbierałem Atecę do firmy, dosyć dobrze wyposażona, ekran multimediów chciał mi oczy wypalić słabą rozdzielczością, w porównaniu do służbowego Ducato z tabletem 10" to jak amiga do mac booka, w fiacie mam ekran żyleta a to auta w podobnej półce cenowej (140 ateca, 150 ducat) tylko segment nie ten
Poskakałem po pierwszych kilkudziesięciu minutach walkthrough... Oj, hype trzeba ostudzić, bo poza immersją i sztucznej grozy to lipnie to widzę... Choć immersje psuje nieprzemyślany scenariusz.. Skok do drugiej postaci, chwila zamieszania, dojdziesz do danego miejsca i cutscenka zmieniająca postać. Chyba nie było nawet 5 minut rozgrywki po przeskoczeniu.
Chyba brakuje choćby paru wyzwań przy różnych podejściach np. uratowanie jak najwięcej czegoś lub zabicie wszystkiego lub jak najszybsze rozwiązanie tematu, oferując inne rezultaty, sytuacje i sceny. Ale nie powiem konkretów, aby nie spoilerować... Wygląda to tak, jakby ślepo chcieli skopiować warunki z czegoś, nie myśląc czy ma to sens w tej sytuacji i z doświadczeniem tej postaci. Takie pisanie pod fanserwis bez zrozumienia. Dialogi również są puste, niespełniające funkcji, którą powinny mieć w tej sytuacji, ale można wcisnąć kit że to znieczulica Leona lub coś. Próbują sprawić że Leon jest "cool" przez słowa i wygląd, ale nie samym zachowaniem i nie chodzi o animacje.
Ale rzucę drobny spoiler zaistniałej sytuacji na początku zmiany postaci, czego i tak można było się podziewać i chyba było widać na trailerach, choć nie wiedzieliśmy kto spowodował sytuację:
Po samej ilości przerywników w rozgrywce już mi to śmierdzi i poczekam na dużą promocje, choć będę głupi i pewnie skuszę się wcześniej, aby móc ponarzekać z pierwszej ręki.
Założę się, że w krytyce ludzie będą porównywać to do RE6, doceniając staruszka, mimo durnych wad.
Za 30 lat na forum geriatrycznym będziemy o tym rozmawiać
Mam lewe kolano po wypadku/kontuzji 17 lat temu, czasem noga mnie aż rwie i wykręca, wtedy wjeżdża cały na srebrno Diklofenak i mogę zasnąć bez problemu
Rekomendowane odpowiedzi