Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Kadajo napisał(a):

@Lameismyname, jeśli to w żartach to tak.

Jeśli nie to was się już wszyskich leczyć w Choroszczy powinno.

LOL

Nie no jaja sobie robię oczywiście ;)
Ciągle ta Choroszcz się przewija w kółko na tym forum.
Może jakieś obowiązkowe badania dla forumowiczów?
Trochę by się przesiało ludu i może spokojniej by było :lol2: 

Opublikowano
5 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Przepaść standardowych cen RTX 5070ti względem RX 9070/XT to jakiś nieśmieszny żart, więc nie ma co się dziwić.

Karty od nVidii były w korzystnych cenach w swoim czasie ale niektórzy po prostu wolą czekać niż korzystać więc niech czekają dalej :D 

Opublikowano

Entuzjaści nigdy nie są zadowoleni, tylko w ciszy płaczą czekając na nową zabawkę za miliony monet %-)

Teraz, Fenrir_14 napisał(a):

Karty od nVidii były w korzystnych cenach w swoim czasie ale niektórzy po prostu wolą czekać niż korzystać więc niech czekają dalej :D 

Karty nVidii nie są w korzystnych cenach od ponad 6 lat xD

Opublikowano (edytowane)

@Kadajo a chleb, schab i prąd jest w korzystnych cenach ?

Jakoś dziwnie od czasów pandemii wszystko poszło cenowo do góry lol. Chyba że tego nie zauważyłeś to może wyjdź po prostu z domu heh.

Możesz mi podać jakieś funkcjonalne przedmioty dnia codziennego które faktycznie zeszły z ceny ? poza jakimiś zapałkami / workami na śmieci czy podobnymi wynalazkami ofc :D 

Nikt nie każe Ci kupować kart nVidii :) zresztą to Ty płaczesz z tymi cenami a nie Ci co kupili więc o co tutaj chodzi ?

Ja już pisałem kiedyś: masz różne warianty i wybór: możesz wydać pieniążki na produkty od amd lub intel. Albo nie wydawać w ogóle i dalej sobie narzekać :D 

Karty były tańsze o 30% a i tak było narzekanie. Niezależnie od ceny zawsze znajdą się męczybuły :D 

Edytowane przez Fenrir_14
Opublikowano

3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Nie narzekaj.

Poza tym to ty piszesz o korzystnych cenach nie ja.

TV

A gdzie ja narzekam ? 

Obiektywnie patrząc i porównując do sytuacji tu i teraz to ceny były korzystne. Kto chciał ten kupił i raczej nie płacze z tego powodu a raczej jest odwrotnie. To jest fakt :D 

Coś jeszcze poza TV ?

Opublikowano (edytowane)

@Kadajo To nie jest narzekanie, to po prostu moje zdanie. Ogarnij się :D Poza tym ja nie mam styczności z wspomnianymi problemami bo nie używam / nie korzystam więc jak mam na to narzekać ?? To jest poza mną, nie dotyczy mnie zupełnie. Wyjaśnij mi to jak możesz bo lekko zgłupiałem :D  

Edit: sprawdziłem dla pewności to nawet w telefonie nie mam full hd LOL

Opublikowano (edytowane)

@Kadajo Różnica jest taka że miałem i korzystałem zarówno z monitorów 1080p jak i kart z VRAM na poziomie 10/11/12/16/24/32gb. Kart przerobiłem osobiście od pandemii kilkadziesiąt, różnych modeli i producentów. 

Natomiast Ty często wyrażasz swoje zdanie na podstawie opinii innych osób albo materiałów ogólnodostępnych w sieci. Bez własnych doświadczeń ze sprzętem. Ja się nie wypowiadam w kwestii produktów których nie próbowałem bo nie widzę w tym specjalnie sensu. Dlatego nie mam pewnie żadnego postu w dziale GPU od Amd - nie korzystam, ostatnią kartę miałem z 10 lat temu, nie mam postaw by cokolwiek opiniowac w tym temacie. Skoro jest do nich dostęp i są opinie i oceny osób które faktycznie sprzęt miały to co ja mam tutaj wyrokować? I to tyle w temacie 😀 jeśli dalej nie rozumiesz to ja wysiadam heh.