Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Johnny Tomala napisał(a):

Tam jest taka przepaść w specyfikacji między RTX 5080, a 5090, że musi wlecieć RTX 5080 Ti, czy tam Super. Znając kurtkę, to nie zdziwi mnie 5080 Ti z 20 GB oraz 5080 Ti Super z 24 GB, jak się bawić, to się bawić, z 4070 było masę tych wersji, z najlepszą 4070 Ti Super z 16 GB VRAM.

W przypadku serii 4000 też jest przepaść jak studnia. Ile kurteczka dał w wersji 4080 super?? Tyle co by kot napłakał... Teraz nie ma żadnej konkurencji ze strony AMD, dobry uzysk od TSMC, więc nie ma z czego robić tych 75% chipu, lepiej podzielić na 50% i zawołać 75% ceny pełnego chipu. To jest optymalizacja. Nie ma żadnej motywacji, 16GB na najbliższe 2 lata starczy do 2k, może na styk ale da radę i to się liczy. 

Opublikowano

Ja to się kosmicznie mocno zastanawiam nad kupnem 5090, dawać powiedzmy 13K za przyrost z 50->75 fps. Chciałbym  poczekać na testy,  przeanalizować, zastanowić się i spokojnie ewentualnie kupić. Ale czemu ja tu codziennie zaglądam i z niecierpliwością przebieram nóżkami:hihot:. Na tę chwilę nie wygląda na to, że nowy 5090 zmiażdży 4090. No nic, trzeba czekać na testy, zobaczymy co tam Nvidia upiekła.  
I jeszcze takie małe przemyślenie, coś tak mi się wydaje, że jeszcze niektórzy  po wydaniu nowej serii będą żałowali, że nie kupili RTX 4070TI Super:placz: 

Opublikowano
55 minut temu, Kadajo napisał(a):

Już widzę jak gracze kupują karty za 12-14 tys. bo inne się nie opłacają :smiech:

Czekaj czekaj, dokładnie to samo było przed premierą 4090. Najpierw biadolenie a potem jeden za drugim kupował za 11k+ :szatanek:

Opublikowano

W tej kolejce to wszyscy ci którzy tutaj najwięcej piszą że nie kupią, że się wstrzymają że słaba wydajność będzie że ceny zawyżone a później będą stać godzinę przed otwarciem sklepu  jak za karpiem na wigilię 🤣