JeRRyF3D 547 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Mógłby kurteczka wystąpić w kurtce... Indiany! 3
Kadajo 904 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Czemu mi się wydaje ze te karty to będzie jedno wielkie "meh" 1
JeRRyF3D 547 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Jak zawsze przebierałem nogami na premierę z niecierpliwością, tak teraz tak: 2
lukadd 537 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 8 minut temu, JeRRyF3D napisał(a): Mógłby kurteczka wystąpić w kurtce... Indiany! 6
Totek 117 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Godzinę temu, Johnny Tomala napisał(a): Tam jest taka przepaść w specyfikacji między RTX 5080, a 5090, że musi wlecieć RTX 5080 Ti, czy tam Super. Znając kurtkę, to nie zdziwi mnie 5080 Ti z 20 GB oraz 5080 Ti Super z 24 GB, jak się bawić, to się bawić, z 4070 było masę tych wersji, z najlepszą 4070 Ti Super z 16 GB VRAM. W przypadku serii 4000 też jest przepaść jak studnia. Ile kurteczka dał w wersji 4080 super?? Tyle co by kot napłakał... Teraz nie ma żadnej konkurencji ze strony AMD, dobry uzysk od TSMC, więc nie ma z czego robić tych 75% chipu, lepiej podzielić na 50% i zawołać 75% ceny pełnego chipu. To jest optymalizacja. Nie ma żadnej motywacji, 16GB na najbliższe 2 lata starczy do 2k, może na styk ale da radę i to się liczy.
Kadajo 904 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Już widzę jak gracze kupują karty za 12-14 tys. bo inne się nie opłacają 1 1 1
JeRRyF3D 547 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) tak będzie szybciutko schodziła 5090 po 13K. Spoiler Edytowane 12 godzin temu przez JeRRyF3D 4
Skitter 14 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Ja to się kosmicznie mocno zastanawiam nad kupnem 5090, dawać powiedzmy 13K za przyrost z 50->75 fps. Chciałbym poczekać na testy, przeanalizować, zastanowić się i spokojnie ewentualnie kupić. Ale czemu ja tu codziennie zaglądam i z niecierpliwością przebieram nóżkami. Na tę chwilę nie wygląda na to, że nowy 5090 zmiażdży 4090. No nic, trzeba czekać na testy, zobaczymy co tam Nvidia upiekła. I jeszcze takie małe przemyślenie, coś tak mi się wydaje, że jeszcze niektórzy po wydaniu nowej serii będą żałowali, że nie kupili RTX 4070TI Super
Totek 117 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 55 minut temu, Kadajo napisał(a): Już widzę jak gracze kupują karty za 12-14 tys. bo inne się nie opłacają Czekaj czekaj, dokładnie to samo było przed premierą 4090. Najpierw biadolenie a potem jeden za drugim kupował za 11k+
Sebastiansbk 23 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu W tej kolejce to wszyscy ci którzy tutaj najwięcej piszą że nie kupią, że się wstrzymają że słaba wydajność będzie że ceny zawyżone a później będą stać godzinę przed otwarciem sklepu jak za karpiem na wigilię 🤣 1
ODIN85 620 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Przez neta się teraz kupuje Większe prawa wtedy mamy.
Radio Tirana 135 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ej, skoro ta prezentacja nowych kart graficznych będzie 6 stycznia to na drzwiach lepiej napisać klasycznie: Kacper + Melchior + Baltazar czy może Jensen + Nvidia + Blackwell
z1k 1 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 8 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): tak będzie szybciutko schodziła 5090 po 13K. Pokaż ukrytą zawartość przez pierwsze pare miesiecy to raczej bym sie nastawial na 15 do 16k 1
galakty 433 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 9 godzin temu, Kadajo napisał(a): Już widzę jak gracze kupują karty za 12-14 tys. bo inne się nie opłacają Z forum kilku kupi, a potem będą wstawiać screeny z benchmarków, ile punktów, jaka temperatura... Przecież to nie do grania się kupuje
Totek 117 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Uważamy się za zachód ale mentalność dalej mamy wschodnią. Czasami kupuje się tylko po to by mieć, a się tego nie potrzebuje. Widzę to sam po sobie ale w innych dziedzinach Ma to swoje plusy, można poczuć się like a boss. 1
ODIN85 620 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 37 minut temu, galakty napisał(a): Z forum kilku kupi, a potem będą wstawiać screeny z benchmarków, ile punktów, jaka temperatura... Przecież to nie do grania się kupuje No tak. W 2025 bieda z grami
ryba 211 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 11 godzin temu, Stjepan napisał(a): Ciekawe kiedy walną w ścianę, poniżej 1nm i mniej, mi się wydaję jak czegoś nie wymyślą. beda kafelki juz teraz chodza blisko linii oplacalnosci produkcji wielkich rdzeni - im wiekszy tym wieksza szansa na uszkodzony fragment i ciezko optymalnie je poukladac na waflu.
Godlike 174 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 9 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): i już się zaczyna ! Żeby jeszcze te RTX kosztowały tyle co te monety po które oni stali to byłoby pięknie
noah 12 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Wartość monet wzrośnie a kart spadnie taka kolej rzeczy.Tylko ta radocha po zakupie i refleksja po kiego mi to było hehe. 1
Kadajo 904 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ja czuje ze jak Trump przejmie stery i zacznie wprowadzać swoje embarga i inne blokady to dolar tak poszybuje ze nie dość ze te karty będą słabo dostępne to jeszcze będą kosztowały więcej niż Maybach Rydzyka
Godlike 174 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 28 minut temu, Kadajo napisał(a): Ja czuje ze jak Trump przejmie stery i zacznie wprowadzać swoje embarga i inne blokady to dolar tak poszybuje ze nie dość ze te karty będą słabo dostępne to jeszcze będą kosztowały więcej niż Maybach Rydzyka To będzie trzeba zacisnąć pasa i mniej żreć, np tylko w weekendy a resztę odkładać żeby na początku lutego hajs był na nowego pachnącego, lśniącego i świecącego RTX Edytowane 1 godzinę temu przez Godlike 1
PiPoLiNiO 399 Opublikowano 59 minut temu Opublikowano 59 minut temu @Godlike Weekendy też bym odpuścił. Trzeba myśleć o rachunkach przy 600W potem Brak jedzenia to kasa na kartę, rachunki i kaloryfer na brzuchu Zero wad!
Godlike 174 Opublikowano 57 minut temu Opublikowano 57 minut temu Ja akurat 5090 napewno odpuszczam więc te 600w mi nie groźne a chociaż coś zjem
Rekomendowane odpowiedzi