Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

🤣🤣🤣

Jesteście dorosłymi ludźmi. Od lat historia jest taka sama. Jeśli chcesz kupić procesor/kartę (cokolwiek innego co może zniknąć) na 100%, robisz to w momencie startu sprzedaży. 

W czym Wy macie problem? 

Mam wrażenie, że największy problem jak zawsze mają wieczni czekacze. To na lepszą cenę, to na nową wersję i tak rok w rok. 

Nie kupią w dniu premiery, a dzień później się odpalają i narzekają jaka to nvidia straszna i całe to bla bla bla. 

Ile tu płaczu było przy 9800X3D. A ja w momencie premiery miałem w 2 różnych sklepach w koszyku 2 sztuki i wszytskie mogłem kupić (żałuję że nie kupiłem). Więc każdy kto chciał kupić, a nie gadał, że chciał kupić, to kupił. 

Ba, myślący człowiek jak da sobie jaja obciąć, że karta zniknie i ceny będą kosmiczne, tym bardziej zamawia w 1 minucie startu, a później sprzedaje z zyskiem 🤣🤣🤣

Ale nie tu na forum. Tu jest tylko płacz i lament jak małe dzieci którym w piaskownicy zabrali łopatkę :)

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO

Bardziej chodzi o to że od seri 2xxx czyli od RTX jesteśmy robieni bez mydła i to solidnie.

Zobacz do serii 1xxx nikt nie lamentował a 1080 to był PEAK cena/wydajność

Do tego dochodzi upośledzona optymalizacja gier

Nvidia ma monopol na rynku GPU ale coś czuję że z serią 5xxx gracze ich kopną w dupe, wtedy jest szansa dla AMD.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
2 minuty temu, Brolly napisał(a):

Bardziej chodzi o to że od seri 2xxx czyli od RTX jesteśmy robieni bez mydła i to solidnie.

Pomijam wydajność. Od X dni widzę tu lament na dostępność :) To samo było na Labie ze 2 miechy temu. Nic się nie zmienia.

Przyjdzie premiera, Ci co mieli kupić kupią bez problemu, a Ci co jęczeli, będą jęczeć jak tylko zobaczą że karty się skończyły :D

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Brolly napisał(a):

maj/czerwiec

W obecnych realiach to raczej nieaktualne. Aktualnie najtaniej jest w dniu premiery. Później nigdy nie wiesz co się wydarzy. A patrząc na karty, to raczej w maju będą droższe niż w lutym. Bo to 3 miesiące różnicy. Więc dostępność będzie klejąca nadal zapewne. 

• Sad 1
Opublikowano
17 minut temu, Brolly napisał(a):

@PiPoLiNiO

Zobacz do serii 1xxx nikt nie lamentował a 1080 to był PEAK cena/wydajność

Do tego dochodzi upośledzona optymalizacja gier

Nvidia ma monopol na rynku GPU ale coś czuję że z serią 5xxx gracze ich kopną w dupe, wtedy jest szansa dla AMD.

Chyba nie wierzysz, że AMD zwojuje rynek kartą graficzną RX 8800 XT?

Ludzie tutaj raczej mają wyższe oczekiwania i wymagania, niż to co ma zaoferować AMD.

Opublikowano
22 minuty temu, Brolly napisał(a):

@Doamdor

Bardziej mam na myśli kolejną generację 9xxx bo amd samo mówiło że w tej serii 8xxx nie będzie wzrostu wydajności poza RT.

Dostaniesz odpowiednio skrojoną kartę graficzną w segmencie cenowym RX 8800 XT.

27 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Oczekiwaniach ludzi tutaj są całkiem racjonalne na tle reszty internetu 

Na pepperze to cały czas czekają. xD

Opublikowano
54 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Oczekiwaniach ludzi tutaj są całkiem racjonalne na tle reszty internetu 

Pokaż ukrytą zawartość

Screenshot-20241221-113445-Opera-1.png

Na pepperze widziałem te odklejki, delulu pro max ultra 8:E

Opublikowano

Ale co wy chcecie od holderow. Oni nie czekają na karty tylko na cenę. Skoro ceny nie mają to czemu mają kupować.

Ludzie, którzy się od razu rzucają na premiery i nie patrzą na cenę nie kumają kilku zasadniczych rzeczy:

Po 1. Tego, że wcale w czasie premiery nie jest najtaniej. Jedyne co zyskujesz w czasie premiery (jeśli uda ci się kupić) to najwcześniejszy możliwy dostęp do urządzenia.

Po 2. Ładując się dziś w taką elektronikę jest duża szansa, że trafimy na "choroby wieku dziecięcego" które zostaną wyeliminowane dopiero w przyszłych rewizjach.

Te dwa punkty powodują ze rozsądny człowiek poczeka i będzie patrzył na rozwój sytuacji, a nie robił z siebie betatestera za własne pieniądze.

Niestety z dzisiejszym PCMR jest jak nigdy problem w tym ze oni nie kupują sprzętu, żeby grac w gry a kupują gry, żeby grac w sprzęt.
Jak dodamy w sumie tez do tego fakt ze dzisiejsze gry to mówiąc delikatnie w większości jakiś niedorobiony śmietnik to ogarnięty gracz zaczyna się zastanawiać, po co w ogóle kupować ten sprzęt i te gry.

Zrobicie sami sobie przysługę (szczególnie ci, co mają w tej chwili dobry sprzęt) i zastanówcie się dwa razy nad wydawaniem kolejnych pieniędzy na coś, co tak naprawdę nie jest wam do niczego potrzebne.

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Te dwa punkty powodują ze rozsądny człowiek poczeka i będzie patrzył na rozwój sytuacji, a nie robił z siebie betatestera za własne pieniądze.

Przypomniały mi się monitory oled della z porysowanymi matrycami z pudełka a się okazało że ta ich folia to robiła :D

Ale to już dawno załatwione bo ten 1440p 360hz jak i 4k 240hz był bez wad z pudełka.

Edytowane przez Brolly
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

5090 - 2500$ (3000 €)

Niezmiennie obstawiam 10 tyś w pl za founders :)

Jeśli będzie 3k euro, dzień póżniej sprzedaje całego kompa, bo ta zabawa przestanie mieć to jakikolwiek sens.

• Upvote 2