Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Co poniektórych tutaj nie o starość a postradanie zmysłów bym raczej oczerniał :E

Może po prostu zdamy sobie sprawę ze to oferta dla ludzi pracujących na tych kartach a nie graczy

3 minuty temu, Stjepan napisał(a):

Karty zielonych nieźle się nadają do przerabiania/powiększania/generowania zdjęć oraz kombinowanie przy filmach, ja to robię w 1080p, tutaj naprawdę widać co potrafi technologia w takim RTX4060, nawet na lapku coś tam dłubałem na RTX3050. :E

I gdzie tu jakiekolwiek granie :P

1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

Ten temat jest jakiś dziwny. 

Tak, jak zastosowania dzisiejszych RTX.

Opublikowano
6 minut temu, Auberon napisał(a):

Może po prostu zdamy sobie sprawę ze to oferta dla ludzi pracujących na tych kartach a nie graczy

I gdzie tu jakiekolwiek granie :P

Tak, jak zastosowania dzisiejszych RTX.

Granie też jest, ale mniej, więcej używam karty do takich rzeczy, w 2025 jak kupię 5060Ti to sprzedam mojego 4060 kumplowi oj jak się ucieszy, przejdzie z RX550 na RTX4060. :E

Opublikowano

Kiedyś jak chciało się coś osiągnąć na kompie, coś stworzyć to trzeba było zainwestować w specjalny do tego sprzęt.

A teraz pach Jensen mówi kup GF i będziesz mógł wszytko. No spoko ale jak ktoś nie chce wszytko ? Che tylko pograć wydajnie to nagle musi płacić jak za zboże bo ku[uje urzedzenie ktore moze wszytko... no niezla bzdura.

Czemu Jensen nie rozdzieli tego barachło na graczy i profesjonalistów...

Wtedy gracze maja swoje karty w normalnych cenach na których można będzie grac.

A jak ktoś chce być pro to niech wyskakuje z kasy.

A tak na sile robią z graczy użytkowników PRO, no niestety panie J, to się nie spina kompletnie, szczególnie jak weźmiemy pod uwagę jakość i stan dzisiejszych gier.

Tak że panie J, powodzenia z premiera nowych GF które zaczynają coraz mniej interesować nie tylko graczy. ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Kiedyś jak chciało się coś osiągnąć na kompie, coś stworzyć to trzeba było zainwestować w specjalny do tego sprzęt.

A teraz pach Jensen mówi kup GF i będziesz mógł wszytko. No spoko ale jak ktoś nie chce wszytko ? Che tylko pograć wydajnie to nagle musi płacić jak za zboże bo ku[uje urzedzenie ktore moze wszytko... no niezla bzdura.

Czemu Jensen nie rozdzieli tego barachło na graczy i profesjonalistów...

Wtedy gracze maja swoje karty w normalnych cenach na których można będzie grac.

A jak ktoś chce być pro to niech wyskakuje z kasy.

A tak na sile robią z graczy użytkowników PRO, no niestety panie J, to się nie spina kompletnie, szczególnie jak weźmiemy pod uwagę jakość i stan dzisiejszych gier.

Tak że panie J, powodzenia z premiera nowych GF które zaczynają coraz mniej interesować nie tylko graczy. ;)

Już doszło do podziału, patrz różnica cen miedzy modelami. Nie wiem po co utrzymywać jeszcze jakieś pozory.

Dzięki bogu jeszcze nikt nie kupuje Quadro do gier... ale już Titan'y się zdarzały.

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Cały czas mi po głowie chodzi ten 5070Ti, chcę grać w 144fps i tyle. 

Tylko potem nie rob zbiórki na spłacanie kredytu :P

"Ratunku, pomórzcie mam chory kredyt na RTX 5090!" ;)

• Haha 4
Opublikowano
36 minut temu, Auberon napisał(a):

Cykl ma się skrócić do roku.

To nie dotyczy rozwiązań dla graczy. 

Banieczka na AI prędzej czy później się skończy dlatego NV uwija się żeby zarobić więcej póki jest taka możliwość.

Opublikowano

ja raczej kupuję PTMa od @sideband i będę leciał kolejne dwa lata na 4090. Nie uśmiecha mi się kupować 600W potwora gdzie w przeliczeniu na W dostaniemy pewnie nie wiele więcej mocy. A jeszcze dokładać dwa razy tyle albo i więcej w porównaniu do 4090? niech się pocałują 

Opublikowano
11 minut temu, Auberon napisał(a):

Już doszło do podziału, patrz różnica cen miedzy modelami. Nie wiem po co utrzymywać jeszcze jakieś pozory.

Dzięki bogu jeszcze nikt nie kupuje Quadro do gier... ale już Titan'y się zdarzały.

W sumie racja, ja tak naprawdę widzę problem nie tyle w cenach kart (choć wiadomo ze te są śmiesznie wysokie) tylko grach, nie dość ze śmietniczka ogólna w jakości to jeszcze wychodzi taki Indiana Jones czy Wukong i kładzie RTX'a 4090 na kolana i plecy łamiąc mu kręgosłup. Panie idź pan w uj z tym całym PCMR.

A tu jeszcze piszą ze chcą 144fps na RTX 5070Ti ... :hihot:

Nie no panowie,  nie...

UdiNwN.gif

Opublikowano
3 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Dla mnie znaczenie mają wyłącznie a) cena b) wydajność c) choroby wieku dziecięcego / recenzje / opinie konkretnych modeli.
Żadne liczenie na... W (?) nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia.

Spocone jajca od gorącej karty też nie mają znaczenia? ;-)

No chyba, że masz klimę.

Opublikowano
4 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

choroby wieku dziecięcego / recenzje / opinie konkretnych modeli.

Dlatego szanuje zwrot 14 dni :) Jak bym wierzył inteligentnym inaczej testerom, to był używał STRIX i zakładał słuchawki aby cewek nie słyszeć...

Opublikowano
14 minut temu, sideband napisał(a):

To nie dotyczy rozwiązań dla graczy. 

Banieczka na AI prędzej czy później się skończy dlatego NV uwija się żeby zarobić więcej póki jest taka możliwość.

Ale raczej nie prędko to nastąpi...

Opublikowano
1 minutę temu, MarcoSimone napisał(a):

Spocone jajca od gorącej karty też nie mają znaczenia? ;-)

Już nie dramatyzujmy, że te 420W które ciagnie tylko w kilku grach, robi taką saunę z pomieszczeniu. Zwykle to i tak przedział 300-360. 

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Zapomniałeś chyba, że ja stosunkowo rzadko gram w nowości i te same gry co Wy. 

Tym bardziej właśnie szkoda kasy. Bo ja zacząłem się czuć jak z konsola, kupić dla jeden gry rocznie. Bezsensu.

Jak jesteś niezadowolony ze swojej karty to spoko, kupuj nowa.

2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Już nie dramatyzujmy, że te 420W które ciagnie tylko w kilku grach, robi taką saunę z pomieszczeniu. Zwykle to i tak przedział 300-360. 

Dodaj tak średnio po 100-150 W dla RTX 5090 :E

Chyba że go ostro znerwisz byle tylko obnizyc Power Target.

Bo chyba nikt z was nie liczy na to ze sobie zrobi UV do poziomu 300W i będzie miał nadal wydajnosc na poziomie stocka :E

Widać po wielkości tego chipa i ilości faz zasilania ze te 600W to nie będzie dla picu.

I wcale mnie nie zdziwią dwie wtyczki zasilania w kartach niereferencyjnych.