Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Smalec napisał(a):

Prezentacja Ady - 19 września

Premiera w sklepach - 12 października.

Czyli blackwelle w sklepach na przełomie stycznia/lutego.

A Ampere, prezentacja 1 września 2020, premiera 17 września 2020 modelu RTX 3080.

Według dzisiejszych informacji w przypadku Blackwell prezentacja 6 stycznia br. (u nas noc 7 stycznia br.), premiera od RTX 5080 21 styczeń (?)

Opublikowano
9 minut temu, ryba napisał(a):

I to jest argument, ze wolno mobilki testowac, a desktopu nie?

Nie o to chodziło laptop to całe urządzenie i możesz dostać nawet obraz systemu ze sterem do testów czy niepublicznych pokazów.

Nawet jak mają sterowniki mają obcięte wsparcie do konkretnego modelu lub modeli.

Opublikowano
9 minut temu, sideband napisał(a):

Nie o to chodziło laptop to całe urządzenie i możesz dostać nawet obraz systemu ze sterem do testów czy niepublicznych pokazów.

Nawet jak mają sterowniki mają obcięte wsparcie do konkretnego modelu lub modeli.

Tak samo z GPU jest. Nikt nie bedzie produkowal tysiecy kart, wysylal w swiat bez sprawdzenia jak to wyszlo. Litosci. Co innego jest 3-6 miesiecy przed premiera, co innego miesiac przed. To, ze sa mocniejsze obwarowania NDA i GPU nie nie wychodzi poza struktury firmy jak lapek, to nie oznacza, ze sterownikow nie ma.

Konferencja jest przed CES, na samych targach powinny dzialajace karty ze sterami - no i jak to bywa, bez podawania FPSow i benchmarkowania.

• Upvote 1
Opublikowano

Nawet jak te 33% wzrostu efektywności się potwierdzą bazując na tym laptopowym przecieku to żaden szał. Już raz nvidia zrobiła > 50% o którym wcześniej pisałem. Titan Black (Kepler) vs Titan X (Maxwell) oba na 28 nm, Maxwell o ponad 50% szybszy w teście timespy extreme. To tylko jeden pomiar, ale nawet jak założymy średnią wartość mniejszą, to te 33% dla 5060 Mobile to żaden wyczyn.

Opublikowano
54 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

@rybawyjątkowo dociekliwy dziś jesteś :hihot: Ale dobrze, ktoś musi zweryfikować te rewelacje o losowaniu kto dostanie sterowniki a kto nie dostanie. 

Zaciekawil mnie ciag logiczny z tymi sterami. Jakbym byl bardziej dociekliwy, to po ziomkach bym dzwonil i pytal czy maja stery, ale widocznie mam to w powazaniu mega gleboko :D

Opublikowano
18 minut temu, cichy45 napisał(a):

Nawet jak te 33% wzrostu efektywności się potwierdzą bazując na tym laptopowym przecieku to żaden szał. Już raz nvidia zrobiła > 50% o którym wcześniej pisałem. Titan Black (Kepler) vs Titan X (Maxwell) oba na 28 nm, Maxwell o ponad 50% szybszy w teście timespy extreme. To tylko jeden pomiar, ale nawet jak założymy średnią wartość mniejszą, to te 33% dla 5060 Mobile to żaden wyczyn.

Maxwell wprowadził dużo zmian względem Keplera.

Duży wzrost produktywności SM-ów i duży wzrost IPC. Wprowadzili kafelkową rasteryzację , co też ładnie podbiło wydajność na wat.

Obecnie tylko w RT/PT można liczyć na większe przyrosty wydajności na wat. Ale maniacy MSAA będą zadowoleni będzie duży wzrost wydajności przy takiej przepustowości w 5090.

Gość P.Wiśnia
Opublikowano (edytowane)

Patrzę teraz na wykresy i seria 60ti każdej nowej generacji przewyższała wydajnością serie 70/70ti poprzedniej generacji.

Teoretycznie możemy mieć tańszego następcę 4070TI w postaci 5060TI wyposażonego w 16GB vram ale w cenie serii 60.

qiWnVboCCfkk2JgVern39L-970-80.png(1).webp.943233a3c26d961474868f9eb5409cf1.webp

Edytowane przez P.Wiśnia
Opublikowano
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No, a to chyba najważniejsze obecnie. Bo nie widziałem gry która w raster przy 4090 by spadała kiedykolwiek poniżej 60 fps. Chyba nawet największe kasztany optymalizacyjne nie mają z tym problemów :)

Gorzej jak ktoś celuje w więcej niż 60 FPS w 4K :E

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

No, a to chyba najważniejsze obecnie. Bo nie widziałem gry która w raster przy 4090 by spadała kiedykolwiek poniżej 60 fps. Chyba nawet największe kasztany optymalizacyjne nie mają z tym problemów :)

Daleko nie trzeba szukać. Strfield potrafi dropić poniżej 60 fps w 4k :E Stalker 2 podobnie.
No, ale to raczej nie kwestia samej mocy GPU, tylko nieudolności twórców gier, którzy nie ogarniają :E

A co do sterów, jak gdzieś wyjdą poza ścisłe grono nvidii to na pewno pojawią się przecieki chociażby dotyczące sprawności energetycznej i wzrostu wydajności na wat.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

W grach z rasteryzacją i tak najważniejsza wydajność w obliczeniach gdzie to zajmują najwięcej czasu GPU tak jak przy RT/PT. Ale cały czas i tak są problemy z mało efektywnym wykorzystaniem GPU dlatego devsi domagają się żeby weszło sprzętowe sortowanie shaderów nie tylko dla RT/PT.  Wracając do ROP-ów jeżeli tutaj jest stagnacja w kwestii zmian względem reszty jednostek to automatycznie to psuje wydajność na wat w ogólnym rozrachunku. 

Edytowane przez sideband

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Dzięki, nie pomyślałem o tym, dodałem już tą adnotacje w opisie rozszerzenia i na github.
    • A cóż nie podoba się panu w Chery Tiggo 9 PHEV:   Zacznijmy od początku:   4 grudzień 2025: Paweł WolińskiChery Tiggo 9 Polska Gwiazda grupy   · roostpndSe6a25644107u8i24m2dlg9001inr41u42ghha57u9m1  4c33g2  · ...już stoi i czeka czarny diabeł     8 grudzień 2025: Paweł WolińskiChery Tiggo 9 Polska Gwiazda grupy   · sStpdornoe02018mgal6u1 t4iam9ir358gati0iiug t2gd8gnf3102ta51  · Zarejestrowany... emisja Co2 170gkm... hmm...   12 grudzień 2025: Paweł WolińskiChery Tiggo 9 Polska Gwiazda grupy   · poroSestdni723i3ug9i6 alcg0md728mr2fna7m g2tt452gt49fcfm1001  · Powiem krótko bo cały czas się bawię i testuję, a banan nie schodzi z gęby - BAJKA   11 styczeń 2026: Paweł WolińskiChery Tiggo 9 Polska Gwiazda grupy   · ndoSptrsoei:ifc7ngca1az63o tau0l8717t6ui0f afy010is51a3t 9a1  ·   Tiggo 9 - auto kompletne? wyposażone na maxa?- chcieliście to macie... HOT 30 * są to wady przeze mnie zaobserwowane, nie dla każdego muszą być wadami. Nie twierdzę, że auto jest ZŁE, bardzo mi się podoba i fajnie mi się nim jeździ, szczególnie teraz zimą! 1. Auto uruchamia się domyślnie w trybie POCZĄTKOWYM zamiast w zalecanym przez producenta do codziennego użytku trybie INTELIGETNYM. NAJWIĘKSZA WADA auta dla większości użytkowników (mówimy o setkach/tysiącach użytkowników Tiggo, a może więcej? Omoda/Jaecoo?) System nie trzyma ustawienia wybranego trybu oszczędzania energii W trakcie jazdy po rozładowaniu baterii wyskakuje okno do potwierdzenia przełączenia w tryb IINTELIGETNY – bardzo irytujące i niebezpieczne! Skoro nie ma opcji na stałe wyboru trybu to przynajmniej niech system sam przełączy się w tryb INTELIGENTNY po rozładowaniu baterii, a nie stwarza zagrożenie i za każdym razem irytuje kierowcę! Nie zapamiętuje również ustawień poziomu odzysku energii (rekuperacja) 2. Zwykłe światła LED, brakuje adaptacyjnych/matrycowych – opis w broszurze sugeruje, że są adaptacyjne, a to tylko automat do przełączania krótkie/długie. 3. Brak przycisków pamięci ustawienia fotela. To jest coś nieprawdopodobnego. Praktycznie pozbawia auto pamięci ustawień fotela, ponieważ nie można ustawić go przed wejściem do auta – dopiero z tabletu Auto czasami gubi ustawioną pamięć fotela i trzeba się bawić od nowa. 4. Brak profili kierowców. 5. Trzeci rząd siedzeń jest tylko marketingowy, można użyć awaryjnie dla dzieci, ale na krótkim odcinku, ponieważ brakuje nawiewów – w zimę zmarzną, a w lato się uduszą. 6. Za krótkie siedzisko kierowcy bez podparcia ud. 7. Zbyt agresywne działanie asystenta utrzymania pasa ruchu w tempomacie. Trzeba się siłować z kierownicą, tym bardziej, że auto ma problem ze znalezieniem środka pasa jezdni. 8. Lusterka *zewnętrzne* są zwykłe, dawno nie widziałem, żeby auto nie miało fotochromatycznych i się automatycznie nie ściemniało. 9. Brak fizycznego panelu do obsługi klimatyzacji – w O9 się dało, tu już nie. 10. Klimatyzacja, żyje po swojemu – tryb AUTO dmucha trochę ciepła trochę zimna itd. Ponad to jest tylko 2-strefowa, pokażcie mi auto za ponad 200k, gdzie nie ma 3 strefy? (poza chińskim oczywiście). 11. Brak przycisku hamulca awaryjnego – tylko z tabletu. 12. Brak 2 ładowarki indukcyjnej. 13. Brak podparcia lędźwiowego w fotelu pasażera! Jest funkcja leżanki i masaż, a nie ma podstawowego wyparcia na lędźwie! 14. Brak regulacji fotela pasażera góra/dół. Jak wyżej – jest leżanka zamiast podstawowych oczywistych funkcji. 15. Brak elektrycznej regulacji kolumny kierownicy. FAKE nr 1 – na początku ta opcja miała być, a dla klientów w Polsce nie ma! Występuje ręczna regulacja, ale ma za mały zakres dla "europejskiego" kierowcy. 16. Ekran kierowcy ze wskaźnikami praktycznie jest niekonfigurowalny – szkoda, bo to tylko soft i inwencja twórcza producenta. 17. Bardzo kiepskie Radio FM. Za słaba antena, o ile w ogóle jest Nie odbiera wszystkich standardowych stacji Nawet jak coś odbiera to jakość jest fatalna – przerywanie i szum! 18. Brak możliwości rozmrożenia auta w zimę z aplikacji. Działa tylko grzanie kierownicy, foteli i nawiew na przednią szybę Brak opcji w aplikacji do grzania szyby przedniej, tylnej i lusterek elektrycznie! („druty”) 19. Fatalna aplikacja do zarządzania autem zdalnie. Po kliknięciu w ikonę „słońca” (grzanie) podświetla się ikona „wentylacji” Aplikacja jest niestabilna i funkcje często są niedostępne Często nie działa lokalizacja auta Występują błędu logiczne – np. po naładowaniu baterii na 100% apka pokazuje 0% 20. ***JEST SUBWOOFER*** w bagażniku pod podłogą, i działa. 21. Najprawdopodobniej reklamowana funkcja ANC nie istnieje - FAKE nr 3 ??? 22. Klapa bagażnika otwiera się max na 180cm – szkoda głowy dla wyższych. 23. Brak gniazda 12V w bagażniku. 24. Brak podświetlenia progów z tyłu – z przodu jest, a na tył zabrakło prądu? 25. Uboższy podłokietnik względem specyfikacji w 2 rzędzie - FAKE nr 4 26. Brak opcji rejestratora wideo – po co to pokazywać w reklamach, skoro nie można go mieć? 27. Brak wymiennych zapachów powietrza – jak wyżej. 28. Brak apteczki – nie znalazłem. 29. Brak chociaż 1 schowka w bagażniku - wszystko lata. 30. Brak słynnej rolety w bagażniku, na którą wszyscy czekają – czy się doczekają? - FAKE nr 5 ??? 31. Brak czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy - dowiesz się, że się skończył jak się skończy. 32. Brak czujnika dotyku w klamce przednich drzwi pasażera (o tylnych nie wspominam nawet) - klamką można otworzyć auto tylko przez drzwi kierowcy. 33. Brak samopoziomowania świateł (autoregulacja poziomu) - zamiast tego jest ręczna opcja poprzez cyfrowe pokrętło w tablecie (0-3). *** Mam przejechane 5000km i mogę się mylić przy niektórych opcjach, jak coś takiego wyjdzie sprostuję, ale jak jakieś nowe "wady" odkryję to dopiszę. Pozdrawiam Wszystkich!   Radek Paszkiewicz Obiecujący współautor ad. 20. - W cenniku z 2 stycznia (chociaż nadal nazwany cennik nr 1) jest nadal subwoofer. Nie mówię, że jest w samochodzie ale jest w cenniku.   Darek Kupidura Rejestrator można dokupić na AliExpress, ale też trzeba go jakoś odblokować z poziomu dostępu serwisowego do software. Być może w przyszłości ASO będą mogły montować jako akcesorium. Dużo wad możnaby rozwiązać poprzez aktualizację software. Z braków sprzętowych mnie najbardziej razi brak matrycowych reflektorów, brak anteny FM, ubogi podłokietnik, i słabe (ciche) nagłośnienie. Naprawdę Chińczykom niewiele brakuje do robienia świetnych aut.   Tomasz Łojewski Administrator Najbardziej zasłużony współautor a to nie jest subwoofer?     Waldemar Konieczka Tomasz Łojewski T9 nie gra jakby miał subwoofer a raczej jak głośniki w pudełku po butach   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Tomasz Łojewski nie - nie wiem co to jest ale nic z tego nie gra… cicho sza     Dominika Dądera Paweł bo prze Ciebie nie wiemy czy odbierać auto   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Dominika Dądera odbierzcie - nie martwcie się , będziemy zbiorowo doposażyć auta na AliExpress, aż będzie miód malina   Artur Gazda Dominika Dądera ja po dzisiejszej jezdzie rezygnuje. Male auto ( 4,82 ) wobec mojego Sorento ( 4,77 ) jak to zrobili nie mam pojecia. Dla mnie brak wysuwanego podparcia ud co mam jako kierowce dyskwalifikuje ten samochod bo komfort siedzenia bardzo slaby . Kto nie mial tego na to nie zwroci uwagi   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy 31. Brak czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy - dowiesz się, że się skończył jak się skończy.   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy 32. Brak czujnika dotyku w klamce przednich drzwi pasażera (o tylnych nie wspominam nawet) - klamką można otworzyć auto tylko przez drzwi kierowcy. Producent zastosował atrapę panelu dotykowego, żeby ładnie wyglądało - tak symetrycznie, elegancko. No i kolejne 4 EUR zaoszczędzone - dziękuje Bartosz Wojnarowicz za potwierdzenie tego.   Marek Kaczmarz Paweł Woliński ale auto otwiera sie przy samym podejsciu do auta z kluczykiem, dobrze rozumiem? Wtedy traktowalbym otwieranie panelem dotykowym jako awaryjne.   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Marek Kaczmarz różnie , najczęściej się otwiera samo, a czasami nie - nie rozgryzłem jeszcze chińskiej logiki… chyb jest to powiązane z otwarciem wcześniej bagażnika ? Nie wiem jeszcze… często chce otworzyć drzwi mojej Lady ja dżentelmen i zonk- muszę lecieć do okola autam do klamki kierowcy lub szukać kluczyka   Mic Hal Obiecujący współautor Paweł Woliński apropos 3, foteli, to czy jest komfortowe odsuwanie fotela po zgaszeniu silnika i otwarciu drzwi ? To nie załatwia sprawy niewygody ładowania się na fotel ustawiony pod niższego kierowcę ?   Tomasz Łojewski Administrator Najbardziej zasłużony współautor Mic Hal Michał sorry przeredaguj pytanie bo nie łapie o co dokładnie pytasz   Mic Hal Obiecujący współautor Tomasz Łojewski pytam czy jest w Tiggo 9 funkcja tzw komfortowego odsuwania fotela do tyłu w celu ułatwiania wysiadania - wyłączasz zapłon, otwierasz drzwi i fotel odjeżdża do tyłu. Zostaje tak aż do ponownego odpalenia auta. Jest taka opcja ?   Mic Hal Obiecujący współautor Tomasz Łojewski mowa o fotelu kierowcy   Tomasz Łojewski Administrator Najbardziej zasłużony współautor tak jest opcja w menu do zaznaczenia żeby sie fotel kierowcy odsuwał.   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Mic Hal odsuwa się na 5cm , u mnie nie załatwia sprawy bo moja Lady ma 160cm a ja 186cm     Kamil Grad Paweł Woliński na tej drugiej grupie dzis zadalem Ci pytanie czy drugi raz kupilbys T9? Widze teraz ktos pokasowal komentarze nie pierwszy raz, ciekaw jestem czy to admin co jest sprzedawca w salonie czy autor postu, ale nie wiem po co mialby kasowac wszystkie komentarze. Wczesniej zadalem Ci juz to pytanie, ale wtedy jeszcze miales malo km zrobionych T9, jak wygladalaby odpowiedz teraz na to pytanie? W sobote mam jazde testowa akurat T9.   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Kamil Grad faktycznie coś tam się dziwnego zadziało…   Kamil Grad Paweł Woliński i to nie pierwszy raz na tamtej grupie, dziwne. A wracajac do pytania...po przejechaniu tej wiekszej ilosci km kupilbys ponownie?   Tomasz Łojewski Administrator Najbardziej zasłużony współautor Tu nic nie kasuje. Jeszcze się nie zdarzyło. Tu nie ma dealerów i Chery, chyba że nie wyłapałem, więc niewygodnych, ale rzetelnych opinii nikt nie skasuje. No chyba że zobaczę: mooooj passat 2.0 TDI mniej pali.....   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy 20. ***SPROSTOWANIE*** - potwierdzam, że subwoofer znajduje się pod podłogą bagażnika i działa   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy 33. Brak samopoziomowania świateł (autoregulacja poziomu) - zamiast tego jest ręczna opcja poprzez cyfrowe pokrętło w tablecie (0-3).       24.01 2026 Paweł WolińskiChery Tiggo 9 Polska Gwiazda grupy   · detosSrnopc42 clau:3o15s7cu32t9c9a34lfzm0y8  689nih072t7ca1a  · ZAPRASZAM DO KLUBU ŻÓŁWIA Kryteria wejściowe: zamówić T9 nie rozmyślić się w trakcie oczekiwania odebrać z salonu przed wiosną jeździć w ujemnych temperaturach To wszystko jest powolny i bardzo zajęty, KLUB nie gwarantuje wizyty w konkretnym wybranym terminie: JEŹDZIĆ I OCZEKIWAĆ - NA PEWNO CIĘ ZNAJDZIE NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI, BO PO WIZYCIE WAS OPUŚCI PS - dla pierwszych 100 osób zniżka 50% na składkę członkowską!   Facebook(1).mp4   Tomasz Rzącki Gdybyś wiedział to co wiesz teraz - kupiłbyś drugi raz T9? Zastanawiam się czy odbierać swój egzemplarz, czy jednak poczekać chwilę aż (może) poprawią obecne bolączki..   Tomasz Rzącki Gdybyś wiedział to co wiesz teraz - kupiłbyś drugi raz T9? Zastanawiam się czy odbierać swój egzemplarz, czy jednak poczekać chwilę aż (może) poprawią obecne bolączki..   Wojtek Pułka A mam pytanie czy Ktoś próbował sposób, który kolega przedstawił w którymś poście „włączyć tryb Offroad i przejechać minimum 20 minut na nim, później samochód wyłączyć odczekać” ?   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Wojtek Pułka problem w tym że jak już jedziesz w tym awaryjnym trybie to silnik spalinowy nie działa , zmiana trybów nic nie daje, nie ma reakcji na wciśnięcie gazu, auto się toczy… musisz zrobić postój i zresetować auto , dopiero po resecie możesz wrzucić inny tryb i podładować baterie - tak było w moim przypadku   Krzysztof Gembała Paweł Woliński ale co masz na myśli zresetować, czy wystarczy go wyłączyć poczekac chwilę i włączyć czy trzeba coś na tablecie jakieś zaklęcia wywowołać?   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Krzysztof Gembała zatrzymujesz się , wyłączasz auto z tabletu, czekasz chwilkę, włączasz auto pedalem hamulca - reset zrobiony   Jan Jankowski A czy ten błąd wyskakuje regularnie czy zdarzył się tylko raz ?   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Jan Jankowski u mnie dopiero 1x, u innych czytam 1-3x, ale też w innych Tiggo wyskakuje i w omoda 9   Jan Jankowski Paweł Woliński Dzięki za odpowiedź, a czy zdarza się tylko przy dużych mrozach, czy przy -5 też? Wiem też że ma radar nisko zamontowany i może wpływ ma duże zabrudzenie?   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Jan Jankowski masz na zdjęciu ostatniej awarii było -6   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Jan Jankowski zdarza się w różnych temperaturach, od -15 do -6 bo takie teraz namy, radary tu nie mają nic do rzeczy, to jest problem bardziej złożony, niestety coraz bardziej wygląda na świadome działanie softu w odpowiedzi na różne warunki, temat rzeka który próbuje zgłębiać właśnie… niestety ma wpływ na nasze bezpieczeństwo w normalnym ruchu   Adrian Virell Powiem tak: chciałem kupić t9 w tym roku, ale czytając grupę i inne źródła, ilość problemów/usterek/awarii w stosunku do ilości sprzedanych t9 w porównaniu do innych marek... Mówi sama za siebie, więc poddałem się i zamówiłem inne autko, mam nadzieję że Chińczycy w 3-4 lata poradzą sobie z większością dolegliwości, na chwilę obecną uważam, że to ruletka z dużym prawdopodobieństwem kupienia sobie dodatkowego kłopotu, a auto ma jeździć.   Krzysztof Gembała opisz dokładniej całe zdarzenie głównie chodzi o to aby porównać z innymi, bo widzę, że najczęściej to się zdarzało przy mniej niż 25% baterii u Ciebie na jednym zdjęciu jest 58% a na innym 11% i po jakmi czasie od ruszenia to się stało   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Krzysztof Gembała ruszyłem z ciepłego garażu z bateria 100%, na trybie sport przejechałem ok 30km normalnie nawiedził mnie przy 58% baterii, później jechałem autostradą aż bateria spadła do 11% i zabrał mi moc i ograniczył prędkość do 50km/h   Adam Tee Obiecujący współautor Paweł Woliński rozumiem że miałeś włączony tryb inteligentny „tj doładowujący bakterię”? czy coś serwis powiedział na tą wadę fabryczną?   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Adam Tee nie, tym razem nie uruchomiłem procedury startu promu kosmicznego - po prostu wsiadłem do auta i pojechałem, myśląc że to jest auto     Krzysztof Gembała bo o widzę że o godzi 13 : 38 miałeś 58% a o 14: 10 miałeś tylko 11%, przecież nie powinien jadać cały czas na HEV zejśc poniżej tych 25%, czy coś robiłeś z wymuszonym?   Paweł Woliński Autor Gwiazda grupy Krzysztof Gembała gdy Cię odwiedzi to silnik spalinowy nie działa , więc bateria szybko leci w dół , ani HEV ani MADAFAKA Ci nie pomoże , musisz zresetować auto aby pożegnać się żółwikiem.   ********* Więc wydajecie ponad 200 tysi, wypisujecie jakie to zjj.ste auto, a po nieco ponad miesiącu i przejechanych 5k km zastanawiacie się jak dotrwać z tym paździerzem do końca leasingu. Właśnie dlatego można sobie w buty wsadzić te "testy" youtuberów. Jak widać z powyższego - z grup usuwane są nieprzychylne posty nt chińskich marek.              
    • Co najmniej do 28 kwietnia nie licz na promke na lord of hatred
    • Panewki. Jak zaczyna się zacierać to jeszcze nie wali. Corolla, szczególnie w wersji Executive zrobiona jest całkiem ok. Ale Corolla Cross to już poziom niżej z plastikową górą deski. Radzę uważać. W sensie nowy samochód? To powinieneś mieć brokatowe wióry przy pierwszej wymianie.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...