Kadajo 1 319 Opublikowano Piątek o 11:26 Opublikowano Piątek o 11:26 Jeśli ceny będą "ok" to znaczy ze wydajność będzie "meh" i vice versa 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): Ciekawe czy z tych wszystkich nowych ficzerow chociaz namiastka trafi do serii 40x0. 1
Spl97 471 Opublikowano Piątek o 11:29 Autor Opublikowano Piątek o 11:29 1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a): O, kolejny. Cieszcie się, że tu nie ma prawdziwego Pana Marudę, który był w stanie realizować na Labie tymczasowe zamykanie tematu, rozdawanie niedługo potem absurdalnych banów, a po skończonej "robocie" spamować gdzie indziej udając świętoszka . 1
Umpero 284 Opublikowano Piątek o 11:30 Opublikowano Piątek o 11:30 20 minut temu, cichy45 napisał(a): Ejj nie przy ludziach. Idźcie z tym do toalety albo do jakiegoś schowka na mopy
Fenrir_14 88 Opublikowano Piątek o 11:30 Opublikowano Piątek o 11:30 @Kadajo na moją logikę czasowa wyłączność na DLSS 4.x to może być prosta strategia sprzedaży. Strategie łatwiej po prostu zmienić. Teraz to nVidia rozdaje karty. Musimy czekać na testy i miarodajne informacje o wydajności. Na moje karty i tak będą znikać w mgnieniu oka przy tym szale na AI i budzacym się krypto. Jesli ktoś ma 4090 i gra w 1440p to ciśnienia nie ma, przy 4k fajnie byłoby zmienić na 5090 bo 5080 to imho krok w tył przy tych informacjach co mamy. 5080 wydaje mi się że mimo wszystko też nie będzie łatwo kupić. Także gracze są niestety w żopie 😢
Smalec 184 Opublikowano Piątek o 11:35 Opublikowano Piątek o 11:35 38 minut temu, Element Wojny napisał(a): Za chwilę będziesz miał KCD2, a tutaj to niestety musisz cofnąć się do Veilguarda Bardzo przepraszam, ale proszę mi tego badziewia zwanego veilguardem nie porównywać do Kingdom Come. Te jakby nie byłoby zbugowane jest grą, do tego zajebistą, a nie jakimś wysrywem ideologicznym.
Spl97 471 Opublikowano Piątek o 11:36 Autor Opublikowano Piątek o 11:36 5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Na moje karty i tak będą znikać w mgnieniu oka przy tym szale na AI i budzacym się krypto. Krypto się nie budzi, jedynie BTC ma rajd.
Kadajo 1 319 Opublikowano Piątek o 11:38 Opublikowano Piątek o 11:38 KCD2 to ten symulator wieśniaka z dzidą ? 1
DżonyBi 438 Opublikowano Piątek o 11:40 Opublikowano Piątek o 11:40 (edytowane) Mnie ciekawi kultura pracy nowych kart. Ada podniosla poprzeczke wysoko, pomijajac fakt loterii z coil whine. 4 minuty temu, Kadajo napisał(a): KCD2 to ten symulator wieśniaka z dzidą ? W drugiej czesci symulator wiesniaka w zbroi. Edytowane Piątek o 11:42 przez DżonyBi
Kadajo 1 319 Opublikowano Piątek o 11:42 Opublikowano Piątek o 11:42 Ano, 125 W więcej to sporo, w sumie każdy, kto ma porządnego RTX 4090 już może sobie zasymulować RTX 5090 jeśli chodzi o TDP i zobaczyć co się zmieni. 1
Element Wojny 1 014 Opublikowano Piątek o 11:43 Opublikowano Piątek o 11:43 (edytowane) 13 minut temu, Spl97 napisał(a): Cieszcie się, że tu nie ma prawdziwego Pana Marudę, który był w stanie realizować na Labie tymczasowe zamykanie tematu, rozdawanie niedługo potem absurdalnych banów, a po skończonej "robocie" spamować gdzie indziej udając świętoszka . Na Labie to już by nas wysłali grupowo na wycieczkę w Karkonosze, a temat dostałby "tryb wyborczy". Edytowane Piątek o 11:43 przez Element Wojny 1
Zhao 105 Opublikowano Piątek o 11:49 Opublikowano Piątek o 11:49 Bieszczady zawsze aktualne niezależnie od miejsca jak jest gorąco więc nie ma tak kolorowo Dobrze,że szybko czytam to nadrobiłem temat 1
Element Wojny 1 014 Opublikowano Piątek o 11:59 Opublikowano Piątek o 11:59 (edytowane) Taka luźna myśl - pisząc teraz tutaj z Wami, już zupełnie nie czuję, że to nie jest Lab. Nowy dom całkiem mi pasuje, a to że admini/moderatorzy nie wpierdzielają się totalnie bez powodu jest zdecydowanie na plus. Pomyśleć, że tam mi dali urlop za użycie słowa "odklejony"... Edytowane Piątek o 11:59 przez Element Wojny 6 2
Reddzik 702 Opublikowano Piątek o 12:19 Opublikowano Piątek o 12:19 17 minut temu, Element Wojny napisał(a): za użycie słowa "odklejony"... Patrząc na nasze wpisy w tym temacie, to każdy z nas jest odklejony, ale w pozytywnym znaczeniu, nie ma co się dziwić, każdy siedzi na szpilkach i nie może się doczekać prezentacji, a każdy najmniejszy absurdalny leak to kolejne ukłucie w tyłek 1
DżonyBi 438 Opublikowano Piątek o 12:19 Opublikowano Piątek o 12:19 (edytowane) 37 minut temu, Kadajo napisał(a): w sumie każdy, kto ma porządnego RTX 4090 już może sobie zasymulować RTX 5090 jeśli chodzi o TDP i zobaczyć co się zmieni Pod warunkiem, ze chlodnice beda tej samej wydajnosci. Moze byc tak, ze np. Suprim Liquid X bedzie mial chlodnice 360 zamiast 240. Edytowane Piątek o 12:20 przez DżonyBi
Spl97 471 Opublikowano Piątek o 12:21 Autor Opublikowano Piątek o 12:21 20 minut temu, Element Wojny napisał(a): Taka luźna myśl - pisząc teraz tutaj z Wami, już zupełnie nie czuję, że to nie jest Lab. Nowy dom całkiem mi pasuje, a to że admini/moderatorzy nie wpierdzielają się totalnie bez powodu jest zdecydowanie na plus. Pomyśleć, że tam mi dali urlop za użycie słowa "odklejony"... To również jest jednym z powodów, dla którego za Labem nie tęsknię. 1
sideband 229 Opublikowano Piątek o 12:30 Opublikowano Piątek o 12:30 Godzinę temu, TheMr. napisał(a): Z procesem są do tyłu również przez TSMC. Miał niestety ale opóźnienie. Wczesne 3nm jest pewnie na podobnym poziomie kosztów jak doszlifowane 5nm. Albo różnicę już są niewielkie. Od dawna wiadomo, że po przejściu na Finfet nie będzie już dużego kopa z procesu tylko duża poprawa w upakowania. Przejście z gówno procesu w Ampere do ADA dało ~1.45x. Teraz przejście nawet N4P na 2nm od TSMC z obecnymi parametrami da około ~1.3x. O ile HPC przyjmie na klatę klocki o sporo wyższym TDP to inne rozwiązania już nie.
Kadajo 1 319 Opublikowano Piątek o 12:30 Opublikowano Piątek o 12:30 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Co to ten Lab? Taki budynek, w którym się bada nowe RTX'y, ale to nie jest w tej chwili ważne. 1
Brolly 148 Opublikowano Piątek o 12:31 Opublikowano Piątek o 12:31 (edytowane) 2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Co to ten Lab? Jest tu ktoś na tyle stary kto pamięta prabab-a i tommo? Co do tematu śmierdzi na kilometr ta premiera, czy przypadkiem przed premierą 4xxx nie było więcej info i leaków? obecnie to nie mamy w sumie nic Edytowane Piątek o 12:32 przez Brolly
Kadajo 1 319 Opublikowano Piątek o 12:35 Opublikowano Piątek o 12:35 2 minuty temu, Brolly napisał(a): Co do tematu śmierdzi na kilometr ta premiera, czy przypadkiem przed premierą 4xxx nie było więcej info i leaków? obecnie to nie mamy w sumie nic No nareszcie ktoś to prócz mnie zauważył 2 minuty temu, Brolly napisał(a): Jest tu ktoś na tyle stary kto pamięta prabab-a i tommo? To bede ja 2
ryba 286 Opublikowano Piątek o 12:35 Opublikowano Piątek o 12:35 1 godzinę temu, ODIN85 napisał(a): Kingpin pewnie i 3 dostanie Pingwin is R.I.P 1
Kadajo 1 319 Opublikowano Piątek o 12:39 Opublikowano Piątek o 12:39 ODIN tak w temacie ze nie zauważył ze EVGA od ponad 2 lat kart graficznych nie produkuje 1 2 1
caleb59 426 Opublikowano Piątek o 12:40 Opublikowano Piątek o 12:40 20 minut temu, Reddzik napisał(a): Patrząc na nasze wpisy w tym temacie, to każdy z nas jest odklejony, ale w pozytywnym znaczeniu, nie ma co się dziwić, każdy siedzi na szpilkach i nie może się doczekać prezentacji, a każdy najmniejszy absurdalny leak to kolejne ukłucie w tyłek Mnie to kompletnie nie interesuje odkąd dowiedziałem się, że 5070 ma 12GB VRAM.
Rekomendowane odpowiedzi