A w jakim magicznym swiecie karta, ktora ma ponad 1/3 wiecej CUDA core, szybszy RAM moglaby byc tylko 5-10% wydajniejsza? To oc 4090 mozesz sobie miedzy posladki wsadzic w takich dywagacjach by mniej cieklo do jutra.
Nie wierzę w dzieło przypadków, że na 3cim procesorze nie mogę ustawić vsoc powyżej 1.245v bo nie bootuje..
Spotkał się ktoś, z takim babolem na płycie głównej?
Powyżej 1.22v vsoc destabilizacja ramu, 1.2v optimum, a do 2x32gb żeby chociaż ciut zaszaleć przydałoby się z 1.25v na vsoc... Wiem czemu cl28 mi nie bootuje prawdopodobnie . Bo od razu podbijałem vsoc ...
Co do 9800x3d, zależnie od chłodzenia, ale to piekielnie chłodny procesor. Zejście do 35* na cpu w idlu przy 22* w pokoju to żaden wyczyn. Po cold starcie przy 19* w pokoju +- mam po 26-28* na cpu.
No raczej nie. Potrzebne jest tyle rdzeni, co w i9 13900, żeby różne procesy w kompie jak najmniej zakłócały framerate w grach.
A AMD niech gnije (kiedyś mi podpadli).
Działki świeżo wyznaczone więc tu nie powinno być problemu. Wszak deweloper mi nawet płot postawił.
Zastanawiam się tylko czy robić samemu wszystko czy zlecić. Niby bym poradził sobie ale... Jakoś tak mi nie chce się po tej wykończeniowce domu..
Z drugiej strony oszczędzony hajs mógłby iść w drugie auto zwiększając budżet...
Na wiosnę sporo do zrobienia będzie.
1. Płytki na balkon.
2. Ziemie nawieźć do ogrodu.
3. Ogarnąć domek narzędziowy
4. Jakos ładniej wykończyć garaż (zostawiłem tak jak deweloper oddał, gołe tynki i beton na posadzce, musiałem na szybko zwieźć cały materiał i nie było a to czasu czego trochę żałuję ).
Studnia bez dna..excela z wydatkami nie odswiezalem od miesiąca. Może i lepiej..a jak pomyślę że kilka następnych wypłat znów pójdzie na resztę rzeczy to...po co mi to było 😆
Rekomendowane odpowiedzi