Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GPU Tweak

Chyba ide spac, od 15:30 dlubalem przy kompie...

a od 20 zaczalem sie Astralem bawic

Generalni fajna karta i jest moc

bardziej interesuje mnie UV + zegary na 2500-2700MHz i z 900mv :)

ale kompletnie nie mam pomyslu jak to poustawiac jak soft chwilowo do dupy jest.

9 minut temu, Stjepan napisał(a):

Ciekawe ile z posiadaczy RTX 5090 ma w swoim garażu super samochód za 9 mln zł i więcej bo to ta sama część rynku. :E Można i mieć Ferrarri GTO z 1968 roku za 38 mln USD jak kogoś stać.  :wariat:

Matchboxa tez sie licza? :smiech:

Opublikowano
1 godzinę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ja nic nie chce. Gardzę tym całym Astralem. 

Ciężar nie do zniesienia? Obawiasz się zbyt dużej traumy?
Mam rozwiązanie tego problemu... :czapeczka:

Godzinę temu, Meuron napisał(a):

W Steel Nomadzie Astral bierze 600w i mi Power Detector + wariuje na czerowno z poszczegolnymi linami, jeszcze dzis spale kabel/gpu. Stay tuned

https://streamable.com/mf3n81

Jak u innych to wyglada ? :D

To wycie to cewki?

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Rico650 napisał(a):

Słabo to wygląda :woot:

Znam juz problem po malym researchu, kable od bequieta sa niestabilne i musze przejsc na ten adapter od nvidii. Tam to sie normuje :kupa::pajac:

Edytowane przez Meuron
Opublikowano (edytowane)

Wrzuciłem kartę puki co do starego kompa. Czyli testujemy na 10700K@5GHz. Ot, ciekawostka naukowa.

Ropy wszystkie są, prąd w FurMarku płynie w miarę stabilnie przez ASUSowego pająka. To dobrze, można wrzucić pierwsze testy.1.thumb.png.7ebf9e7e56d068f255a15fd3ed83c99f.pngTS.thumb.png.b18705834344b9a0cfc2fa44246c087f.pngSN.thumb.png.04db0e02d74f61ff671d6b9770f3b17c.pngCP.thumb.png.65b5bd09562c5d24b2a55399f763f8e5.png

Cewki niestety słychać, ale nie ma tragedii, Przy obciążeniu zagłuszają je wenty. One też nie są jakoś tragicznie głośne, myślałem, że będzie gorzej.

Edytowane przez Marcusfff
  • Like 1
  • Haha 2
  • Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Marcusfff napisał(a):

One też nie są jakoś tragicznie głośne, myślałem, że będzie gorzej.

A w idle słychać tę kartę?

Edytowane przez lysyn
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Marcusfff napisał(a):

Wrzuciłem kartę puki co do starego kompa. Czyli testujemy na 10700K@5GHz. Ot, ciekawostka naukowa.

Ropy wszystkie są, prąd w FurMarku płynie w miarę stabilnie przez ASUSowego pająka. To dobrze, można wrzucić pierwsze testy.

Cewki niestety słychać, ale nie ma tragedii, Przy obciążeniu zagłuszają je wenty. One też nie są jakoś tragicznie głośne, myślałem, że będzie gorzej.

Jestes pewien, że to karta? Wiesz, że to może byc zasilacz? Nawet jesli wczesniej dobrze działał, nie jest powiedziane, że jak mu zapodasz 600W to cewki nie zagraja. Jak miales RTX 4080 to jest to karta ktora w grze bierze 300W~ moze ciut wiecej jak dasz wiekszy PL. Ale to nie jest poziom 5090. Także jest duza szansa, że to zasilacz.

Jeżeli nie jestes pewien.

Daj w Afterburner OC powiedzmy 250mhz takie wstepne zeby po prostu było. Krzywej nie ruszaj. Na dole masz napiecie, odszukaj 0.75V , kliknij na ten kwadracik pod rubryka 750 i daj L zablokuje to te czestotliwosc i karta bedzie cały czas na niej działała. Nie wzbije sie ani nie spadnie. Powinna brac okolo 300W czyli tyle ile 4080. Sprawdz wtedy sobie czy piszcza cewki. Jeżeli dalej piszcza a na 4080 nie piszczały to znaczy, że karta. Jeżeli jest cicho, to oznacza, że zasilacz przy duzym obciażeniu niestety rowniez hałasuje.

Edytowane przez Mar_s
Nie cytujemy obrazków!
Opublikowano
Godzinę temu, maxmaster027 napisał(a):

Daj w Afterburner OC powiedzmy 250mhz takie wstepne zeby po prostu było. Krzywej nie ruszaj. Na dole masz napiecie, odszukaj 0.75V , kliknij na ten kwadracik pod rubryka 750 i daj L zablokuje to te czestotliwosc i karta bedzie cały czas na niej działała. Nie wzbije sie ani nie spadnie. Powinna brac okolo 300W czyli tyle ile 4080. Sprawdz wtedy sobie czy piszcza cewki. Jeżeli dalej piszcza a na 4080 nie piszczały to znaczy, że karta. Jeżeli jest cicho, to oznacza, że zasilacz przy duzym obciażeniu niestety rowniez hałasuje.

WTF?

przecież sekcja zasilania na gpu przy niskim obciążeniu i ograniczonych zegarach  też się wyciszy