Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Moje biurko:
   Szerokość: 160 cm

Głębokość: 80 cm

:D może to samo biurko mamy. https://www.ikea.com/pl/pl/p/idasen-biurko-z-regulacja-wysokosci-czarny-ciemnoszary-s49280990/
Ja na tym trzymam 34" 3440x1440 + 28" 2560x1440

Na niemieckim amazonie jest jeszcze MSI TRIO 5090, wychodzi 12200. 1 sztuka. 

// edit: już nie ma :D

Edytowane przez sovas
Opublikowano

Pamiętacie cyrki związane z tym moim złożeniem PC? No to mu napisałem co o tym wszystkim myślę i chłop się wkurwił i kazał mi przyjechać po kasę bo mu się nie chcę kłócić.

Teraz jak już ją odzyskam to już mi nie jest tak wstyd powiedzieć ile mu zapłaciłem (wymusił to na mnie jebaniec, bo pierw gadał 200zł, ale jak zadzwonił po odbiór to sobie krzyknął 500zł (!!!) bo to nie było ZWYKŁE ZLECENIE)

• Confused 2
  • Sad 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Sidr napisał(a):

Masz rację i nie masz racji. Jeżeli - zakładam - ponad 95% zainteresowanych nazywa 1440p 2K włącfznie z producentami monitorów, to dałbym sobie spokój z takimi dylematami. No chyba, że komuś się bardzo nudzi. :)

bd0d1e9a6b1f86c0bb3cebb9526b61d0572b5c06

:hihot:

2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Pamiętacie cyrki związane z tym moim złożeniem PC? No to mu napisałem co o tym wszystkim myślę i chłop się wkurwił i kazał mi przyjechać po kasę bo mu się nie chcę kłócić.

Teraz jak już ją odzyskam to już mi nie jest tak wstyd powiedzieć ile mu zapłaciłem (wymusił to na mnie jebaniec, bo pierw gadał 200zł, ale jak zadzwonił po odbiór to sobie krzyknął 500zł (!!!) bo to nie było ZWYKŁE ZLECENIE)

Weź przypomnij jaki to sklep żebym mógł tam taktyczna odpalić :E

• Haha 3
Opublikowano
6 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Jakby mi chłop z taką ceną wypalił to nawet bym mu części do ręki nie dał :wariat:

Trzeba było odpalić jakiś poradnik z YT i sam byś złożył. 

Opublikowano
3 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Sam jakbym miał składać to za mniej niż 500zeta bym nie ruszył tyłka :E Ale poinformowałbym wcześniej klienta. Ten twój to nawet składać nie potrafi jak wentyle odwrotnie zamontował :E

Ale mi się nie chce składać, bardzo okazjonalnie znajomym coś złożę, ale to wiadomo za flaszkę.

5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Lol to nawet mnie mniej kroją:E

A składali ci kiedyś od podstaw kompa z Astralem 5090 :E Gdzie koszt części kompletu to ~25k?

Opublikowano
Teraz, sovas napisał(a):

A jakie? Procentowo od wartości PC liczy, czy jak :D

Jak powiedzialem, ze drogo to na mnie naskoczyl, nie chcialo mi sie z nim szarpac, wiec sobie pomyslalem - chuj, bedzie wszystko okej to juz mam w dupie, ale nie jest okej
No zobaczyl drogi sprzet to nagle sie go inaczej sklada niz tani najwidoczniej XDD

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Normalna cena. Też po tyle składam razem z ustawianiem krzywych i całej reszty :)

Tylko, ze ja mam 7 wentyli w budzie, 3 w AiO, a on mi ustawil 1 wiatrak z AiO na 1wszy kontroler, a wszystko inne (6 z budy i 2 a AiO) na 2gi kontroler, a krzywe dal z biosu xd
Przez to, ze tak zjebanie jest to podlaczone nie moge optymalnie wyrownac cisnienia w budzie xd

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano
26 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Ostro ich tam po...ło za ventusa 17k :E 

Opóźniony zapłon mają. Jak reszta ochoczo dymała ludzi cenami to oni od premiery dopiero tydzień temu jakieś karty mieli dostępne. Próbują nadrobić :lol2:

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, lukadd napisał(a):

Sam jakbym miał składać to za mniej niż 500zeta bym nie ruszył tyłka :E Ale poinformowałbym wcześniej klienta. Ten twój to nawet składać nie potrafi jak wentyle odwrotnie zamontował :E

Ale mi się nie chce składać, bardzo okazjonalnie znajomym coś złożę, ale to wiadomo za flaszkę.

A składali ci kiedyś od podstaw kompa z Astralem 5090 :E Gdzie koszt części kompletu to ~25k?

Więcej jak 200zł nigdy nie płaciłem.

Opublikowano
2 minuty temu, sovas napisał(a):

I do ile RPM ci się kręcą wentylatory? (nie z karty)

Sęk w tym, że AiO ma 2500 rpm max, a te w budzie są do 1500 rpm max i mimo, ze jest to troche misz masz, to majac odpowiednio podlaczone pod kontrolery moglbym sobie to procentowo wyrownac.

Mam wrazenie, nie wiem czy bledne, ze przez to gpu mi pod obciazeniem wchodzi na wyzsze RPM niz by moglo, bo nierówno przeplywa powietrze przez PC.

Generalnie to fajny procek mi sie trafil bo udalo mi sie stabilnie zrobic -35 UV, w cinebenchu jest wzglednie cicho, nie pamietam do ilu rpm sie rozkreca, a temperatura dochodzi dzieki UV tylko do 70c 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Więcej jak 200zł nigdy nie płaciłem.

Kiedy to było? :E

Przecież sam pisałeś, że za samą zmianę GPU cię kasowali 100pln jak zmieniałeś na 4080 z 3080tki.

A w całości kompa składałeś kiedy? Z 4 lata temu gdy zmieniałeś na 11900k. Przez ten czas to sama inflacja ~50% do przodu :E, koszta pracownika, prowadzenia firmy, ceny energii itd. poszły w kosmos.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1