Dokladnie. Mam nadzieje, ze rozwiaza ten problem wraz z seria 9000, a jak nie to w nastepnej. Wydawac smoka walelskiego teraz to by bylo po prostu kopanie sie z koniem.
W WRC zuważyłem , że ten stutter u mnie występuje mniej więcej zawsze w tym samym miejscu , więc pewnie jest to wina gry , ale w pozostałych grach już tak nie mam , jest micro stutter i stutter 😁 w różnych lokacjach. Jedną rzecz zauważyłem , że jak się da trochę miodu temu 9800x3d to ten stutrer jest mniejszy , do ideału brakuje sporo , ale ja widzę , że jest mniejszy. Muszę zgłębić trochę więcej wiedzy co do OC tego procesora , bo na razie mam 5200 a grzeje się jak piekarnik. Pewnie trzeba się pobawić napięciami. Co do W10 to zostawiam go , tak jak pisałem wcześniej , wydaje się że jest , jak by to napisać , taki mniej dociążony , lekki , tylko trzeba go trochę dopieścić 😁. Jest jeszcze jedne wyjście , żeby pozbyć się tego stutteru raz na zawsze , psycholog 🤪😆
Dwa słowa: pobór mocy.
Już 7900 XTX żarł zauważalnie więcej prądu niż 4080, a gdyby chcieli dorównać do 4090 to powstałby smok wawelski na 4 wtyczki 8 pin.
Rekomendowane odpowiedzi