Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, krulaks napisał(a):

Koledzy tutaj z forum stanowczo mi odradzili.

Głośny, gorący i piszczy.

Jak kupować to tylko w cenie MSRP (9600).

Chyba, że chcesz go przerobić na chłodzenie wodne. 

No teraz ceny będą lecieć w końcu.

Ventusy w stocku dalej - nie schodzą.

Tak samo suprim 😃

Zaraz ich poparzy i promki wlecą 

Ok, dzięki :)

Opinie są bardzo rozbieżne, jedni piszą że jest względnie cicho a drudzy piszą że chodzi jak kosiarka :D

Fakt że nadal mają na stocku w sklepie na X, więc najwyraźniej nie ma na nie brania.

Rozglądam się za kartą do UV, zależy mi na 32gb VRAM. Utrata kilka procent wydajności nie będzie dla mnie problemem nawet jeśli będzie trzeba zbić power limit. Liczę że UV i zbicie PL pozwoli złagodzić krzywą wentyli.

Ale najważniejsze by nie chodziła jak odrzutowiec. 

Edytowane przez kamil039c
Opublikowano

odpaliłem przed wczoraj sąsiadowi 5060ti w wersji python 3 wraz z ryzenem 7700x . Miło mnie zaskoczyła ta grafika. Ten Gainward jest totalnie cichy , pod obciążeniem w stalkerze 2 na epickich w rozdziałce 2K zero hałasu , cewki perfekto :krejzol:, wentylatory mega ciche. Niestety cena powinna oscylować w granicach max 1800 za takie gpu :jep:
Generalnie spoko, sasiad 89 lat , maniak stalkerów, zadowolony , gra chodzi ultra płynnie %-)

Opublikowano
Godzinę temu, krulaks napisał(a):

No teraz ceny będą lecieć w końcu.

Ventusy w stocku dalej - nie schodzą.

Tak samo suprim 😃

Zaraz ich poparzy i promki wlecą

Mi to tam lata, bo mam termin do lipca na oddanie obecnej %-) Akurat spadną na tyle ile powinny być warte od początku. 

Nie chce mielić sztuka za sztuką jak niektórzy, bo ani w tym sensu ani korzyści. 

Godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Aa myslalem, ze za 13300 lazil, sorka :D Co do ceny można się dogadać :)

To nie kwestia dogadania tylko nie potrzebuje jej w tej chwili i nie lubię kupować z drugiej ręki :D Nawet jakbym miał dopłacić to wszystko co kupuję wolę bezpośrednio ze sklepu złapać. Taki zakupowy fetysz chyba xD

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Też tak mam. W ogóle mam jakąś awersję do używek. 

A ja mam wręcz przeciwnie. Lubię jak coś się nie marnuje tylko służy przez lata przechodząc z rąk do rąk. Ostatnio prześlicznego Aorusa X370 doprowadziłem do porządku po padzie biosu za bezsensowne 280pln ale nie miałem serca jej wyrzucić jak jeszcze komuś posłuży.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, PepePanDziobak napisał(a):

sasiad 89 lat , maniak stalkerów, zadowolony , gra chodzi ultra płynnie %-)

Wow! W końcu ktoś przebija mojego ojca 75 lat, łupiącego we wszystkie soulsy!

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
5 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

tutaj łupanie w poprzednie stalkery, metro i fallouty odkąd go znam. Teraz chciał kompa pod stalkera 2, czekaliśmy na premierę 5060ti żeby nie przekroczyć budżetu. Zdumiony jestem tym że w 2K ta karta chodzi bardzo kulturalnie i mega płynnie :)

Opublikowano
34 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Też tak mam. W ogóle mam jakąś awersję do używek. 

47 minut temu, Kanzu napisał(a):

To nie kwestia dogadania tylko nie potrzebuje jej w tej chwili i nie lubię kupować z drugiej ręki :D Nawet jakbym miał dopłacić to wszystko co kupuję wolę bezpośrednio ze sklepu złapać. Taki zakupowy fetysz chyba xD

Tylko, że to zaplombowana karta, więc żadna używka.

Ale kumam, nie to nie :D

13 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Zazdro ojca, soulsy the best :D

Opublikowano
13 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Tylko, że to zaplombowana karta, więc żadna używka.

Ale kumam, nie to nie :D

MSI pudełek nie plombuje a przynajmniej u mnie nic nie było :D

Ja nie mówię głównie o używkach, ale też kupowaniu od pośredników jako osób prywatnych. Zawsze wolę wziąć ze sklepu. 

Opublikowano (edytowane)

Nie jestem w temacie RTX 5090, bo karta jakoś niespecjalnie mnie interesowała, ale trafiła się ciekawa opcja, co myślicie?

MSI GeForce RTX 5090 Vanguard SOC Launch Edition 32GB GDDR7 DLSS

Screenshot_2025-05-10-14-28-49-574_pl.xkom-edit.thumb.jpg.93b7c5666f2741739a01f83d8535e6d9.jpg

Edytowane przez PaVLo
Opublikowano (edytowane)

@Dimazz Tanio, ja bym brał.

// edit: dobra teraz widzę, że dostawa w lipcu, także powodzenia xD Zawsze można poczekać, ale z tymi terminami to nigdy nie wiadomo.

image.png.12a49f2895ae9060ca5b19f96aa08070.png

Odpaliłem jeszcze na szybko to expedition 33, żeby zobaczyć jak działa. Wszystko max + DLAA.

A tu jeszcze Cyberek po 2h grania. Wszystko max + DLSS Q.

Edytowane przez sovas
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kanzu napisał(a):

@krulaks w Media Expert jak wykupisz ten ich pakiet roczny. 3 miesiące na zwrot wtedy dają. 

Fajna opcja. Nie przywalą się, że odpakowane - folia zdjęta itp?

Czy wchodzi to w ramy tej subskrypcji 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, krulaks napisał(a):

Fajna opcja. Nie przywalą się, że odpakowane - folia zdjęta itp?

Czy wchodzi to w ramy tej subskrypcji 

Nie wiem, bo nie oddawałem jeszcze po takim czasie. Raczej działa to jak zwykłe zwroty tylko przedłużone a folie zawsze można znowu nakleić. 

Opublikowano
Teraz, Kanzu napisał(a):

Nie wiem, bo nie oddawałem jeszcze po takim czasie. Raczej działa to jak zwykłe zwroty tylko przedłużone a folie zawsze można znowu nakleić. 

Ja oddawałem w dziewięćdziesiątych dniach 3 razy. Raz też GPU i bez problemu do sklepu, gotówka do ręki. Ale... Teraz zmienili regulamin i GPU w sklepie stacjonarnym nie przyjmują. Tylko wysyłkowo i weryfikują "dokładniej" stan. 

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, darekz napisał(a):

Ja oddawałem w dziewięćdziesiątych dniach 3 razy. Raz też GPU i bez problemu do sklepu, gotówka do ręki. Ale... Teraz zmienili regulamin i GPU w sklepie stacjonarnym nie przyjmują. Tylko wysyłkowo i weryfikują "dokładniej" stan. 

Nauczyli się xD 

Czytam regulamin Media Expert i z tego wynika, że normalnie przyjmują zwroty jak faktura VAT była na JDG :o

Chyba szykują się u mnie zakupy 

Opublikowano
15 minut temu, darekz napisał(a):

Tylko wysyłkowo i weryfikują "dokładniej" stan. 

Jak dla mnie to mogą sobie weryfikować %-) Jeśli odeślę im kartę w stanie jak nowa, przedmuchana, z fabrycznymi foliami i w nienaruszonym opakowaniu to raczej nie ma powodu, żeby coś takiego odrzucili. 

Trzymam nawet pudełko z ich logiem, żeby w tym samym odesłać :lol2: