some1 552 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 1 godzinę temu, Tasslehoff napisał(a): ale monitor też możesz zmienić No przecież zmieniał. Już nie pamiętam dokładnie tych perypetii z pclaba, ile tego było, z 7 sztuk?
ODIN85 3 606 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja No ale i tak grasz z dlss a tak byś grał w natywnym 1440p i na to samo wyjdzie
Kanzu 251 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 14 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): @Kanzu To słabo czytasz posty. Ja na priv mam 4 osoby które miały powyżej 3 Ja wiem kto miał powyżej 3 sztuk i z miejsca mógłbym was wymienić tylko jak to się ma do 99%, które podałeś? Brzmi jakbyś to wyliczył z samych osób na priv a nie ludzi, którzy kupili tą kartę Już nie naginajmy faktów, że każdy z tego tematu miał po kilka sztuk.
Pitt_34 354 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 1 godzinę temu, jankooo napisał(a): Według opisu to jest 5070 i wtedy cena się zgadza tzn. po prostu drogo Tak w/g opisu jest 5070, teraz na spokojnie przeczytałem całość.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Nie wierzcie @PiPoLiNiO byłem u niego na chacie i jak srałem to zamiast papieru miał 90tki w kiblu 5
Kanzu 251 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 17 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): A kto poza @dawidoxx kupił 1 sztukę 5090 i z nią został? Ja, @DżonyBi,@Faflucy,@Fenrir_14(mimo kupna kilku kolejnych LC zostałeś chyba z pierwszą?) Wymieniłem tylko tych najczęściej się udzielających a było jeszcze parę kont, więc to już zaburza te 99%. Jeśli mieli po więcej to mogło mi się poje*ać albo nie pisali o tym publicznie 26 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. Przez takich jak Ty i niektórzy, część osób nawet się nie przyznaje, że miało kilka sztuk, bo zaraz leci pato szydera. A ja sram na Wasze teksty i się nie kryje z tym, że dostaję gówna które oddaje. Co takich jak Ty? Nie pruj się, bo ja żadnej szydery nie cisnę tylko nawiązałem do tych procentów. W tej chwili jak poprawiła się dostępność i ceny to osobiście mam to w dupie. Każdy może po 100 sztuk zmienić i nawet mnie to nie świerzbi Problem w tym leżał na samym początku jak nie było kart, ceny były z nieba i rozwijał się handel żeby tylko odsprzedać drożej. Teraz to możecie przerzucać ile wlezie 1
krulaks 59 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Macie farta lub bardzo niskie oczekiwania lub monitor sprzed naszej ery. Nigdy nie miałem problemu z "dźwiękiem" karty graficznej - aż wpadłem w 5090tki. Astral LC - zwrot Aorus Master - zwrot Suprim - zwrot Dzisiaj testuję drugiego Mastera @PiPoLiNiO szkoda bana na nich
krulaks 59 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Zmieniając temat: Rzeczywiście Suprim ma najlepszą kulturę pracy. Grałem w Clair Obscure: Expedition 33 i po kilku godzinach: - 51-53 stopni na karcie - 1000 RPM na karcie - 1000 RPM na wiatrakach w obudowie Efekt taki, że jakby cewki nie grały to słyszałbym lekki wiatr i tyle
sovas 662 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja @krulaks Expedition 33 jakoś dużego poboru nie narzuca na tę kartę u mnie. Nawet po ostrym OC do 3200 Mhz 1.06V nie przebija 500W, a zazwyczaj jest blisko 400W. Wszystko na max i DLAA, około 110fps w 3440x1440.
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 5 minut temu, krulaks napisał(a): Zmieniając temat: Rzeczywiście Suprim ma najlepszą kulturę pracy. Grałem w Clair Obscure: Expedition 33 i po kilku godzinach: - 51-53 stopni na karcie - 1000 RPM na karcie - 1000 RPM na wiatrakach w obudowie Efekt taki, że jakby cewki nie grały to słyszałbym lekki wiatr i tyle Jakie ustawienia gry? Dales DLSS4 w nvidia app? Jaki monitor? Masz UV? Jaki punkt szczytowy mV na krzywej?
sovas 662 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) @Tester Wrażeń UV na 100% Ja jade na OC, bo jednak sporo fps więcej, a bez DLSS niestety 5090 nawet klęka w niektórych tytułach. Edytowane 27 Maja przez sovas 1
RafiSrf 4 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) 3 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a): Uwierz, bardzo chętnie zakończył bym temat na 1 sztuce Astrala 1 marca za 13700 z X-kom Przecież tu 99% posiadaczy 5090 miało kilka sztuk. Niektórzy z tego co pamiętam też są blisko 10. Gdyby każdy miał monitor 4k 240Hz to 90% osób by przewaliła po 5-10 sztuk. Gdybym ja miał 2k 144Hz to pewnie też bym skończył na 1, max 3 Tez jestem w tym kręgu może nie 5090 ale 5070ti gaming trio oraz vanguard i 5080 vanguard oddane ponieważ cewki dramat dzisiaj idę po kolejna i trochę pale się ze wstydu w sklepie ale to ja będę przy tej karcie siedziała kolejne x czasu i jak bym miał siedzieć przy tych świerszczach to bym zgłupiał . Masakra jak robią te karty Edytowane 27 Maja przez RafiSrf
Tasslehoff 65 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja ja też 5090 za jednym razem. I tak nie mam ekranu 14K 9000Hz i konkuter pod biurkiem i jeszcze na pół głuchy 2
DżonyBi 2 002 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) Astral LC trafiony 10/10 za pierwszym razem za 13.3K z Morele. Gdybym nie mial wymagan to kupilbym Ventusa albo 5090 FE. W przypadku Ada byl najpierw 4090 Trio - glosne cewki zwrot, potem Aorus 4090 - cewki nawet ciche, ale wentylatory zyly wlasnym zyciem, wyswietlacz na GPU sie zawieszal, RGB nie dzialalo prawidlowo i zwrot, potem 4090 Liquid - temperatury i akustyka perfekt, a cewki choc glosniejsze niz teraz na Astralu LC to w pelni akceptowalne. Wyswietlacz 120Hz do grania w 4K na 5090 jest idealny, bo tam i tak ciezko wiecej wycisnac, ale przy modelu 6090 odswiezanie moze byc juz waskim gardlem. Edytowane 27 Maja przez DżonyBi 2
Tester Wrażeń 839 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Wyswietlacz 120Hz do grania w 4K na 5090 jest idealny, bo tam i tak ciezko wiecej wycisnac, ale przy modelu 6090 odswiezanie moze byc juz waskim gardlem. FG x3 sobie chwale i można więcej wycisnąć. No i gry typu The Last of Us 2 na FG x2 też przebija 120
michaelius33 354 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 2 godziny temu, krulaks napisał(a): Macie farta lub bardzo niskie oczekiwania lub monitor sprzed naszej ery. Nigdy nie miałem problemu z "dźwiękiem" karty graficznej - aż wpadłem w 5090tki. Astral LC - zwrot Aorus Master - zwrot Suprim - zwrot Dzisiaj testuję drugiego Mastera @PiPoLiNiO szkoda bana na nich To by tylko potwierdzało, że 600W w gpu to czysta patologia
sideband 1 932 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 600W to patologia, a 450W już nie Jak ktoś twierdzi, że dopiero od 5090 słyszy cewki na karcie to nie mamy o czym rozmawiać
Fenrir_14 861 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja @Kanzu zgadza się, mam też tą pierwszą 👍 @DżonyBi patrzyłem tak z ciekawości ostatnio na panele to nie ma nawet na co wymienić takiego oleda 42" glossy.
krulaks 59 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 5 godzin temu, krulaks napisał(a): Macie farta lub bardzo niskie oczekiwania lub monitor sprzed naszej ery. Nigdy nie miałem problemu z "dźwiękiem" karty graficznej - aż wpadłem w 5090tki. Astral LC - zwrot Aorus Master - zwrot Suprim - zwrot Dzisiaj testuję drugiego Mastera @PiPoLiNiO szkoda bana na nich Takiego Aorusa dostałem. Dobrze, że nagrałem cały unboxing 4 10 5
krulaks 59 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 1 minutę temu, GAZuOOT napisał(a): O_O Rozumiem, że Amazon? Yup, dałem im drugą szansę i jest efekt XD Wcześniej była używka bez ROPów. Teraz jest lepiej
Faflucy 312 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 2 godziny temu, sideband napisał(a): 600W to patologia, a 450W już nie Przy serii 6xxx będzie gadane ze 700W+ to patologia a 600 jest OK
Rekomendowane odpowiedzi