Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Hmmm...to by oznaczało, ze od 8 sierpnia do do teraz 24-sierpnia dostałeś tylko 4 like.

Widze ze dla ciebie wklejenie rozmowy to juz nie dowod bo za bardzo dupsko piecze i wymysla sie manipulacje ;) No coz, musisz z tym zyc. 

Zmieniliscie daty fajnie w gimpie ale zapomnieliście o lajkach nooby

Polecam sie leczyc serioo...

Za sama prezentacja RTX 5080 dostałes mnostwo lajkow 13 sierpien

A moze zacznij myslec w koncu co ?? Ty wiesz ze lajki aktualizuja sie na biezaco wiec jesli wkleje zeszlorocznego posta dzis to beda mial dzisiejsza ilosc lajkow, oj jak syzbko twoj spisek upadl :hihot:

Kolejna manipulacja rozmowy z xkom z 2024 oj, tyle samo lajkow :boink:

obraz.png.7417c0d3c2ee7cf295731f660b05b3a4.png

idz sie czlowieku leczyc napawde bo ciezko z toba juz.

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Widze ze dla ciebie wklejenie rozmowy to juz nie dowod

No dobra, rozumiem, miales ja na oku. oK fajnie, mowiles ze ja oddajesz wiec i tak to nie ma znaczenia.

Rozumiem, ze te screeny zrobiles teraz a nie kiedys. 

Napisalem że Ci wierze. Chociaz podchodze ogolnie do twoich rewelacji raczej sceptycznie

Opublikowano (edytowane)

12 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Widze ze dla ciebie wklejenie rozmowy to juz nie dowod bo za bardzo dupsko piecze i wymysla sie manipulacje ;) No coz, musisz z tym zyc. 

Polecam sie leczyc serioo...

A moze zacznij myslec w koncu co ?? Ty wiesz ze lajki aktualizuja sie na biezaco wiec jesli wkleje zeszlorocznego posta dzis to beda mial dzisiejsza ilosc lajkow, oj jak syzbko twoj spisek upadl :hihot:

Kolejna manipulacja rozmowy z xkom z 2024 oj, tyle samo lajkow :boink:

obraz.png.7417c0d3c2ee7cf295731f660b05b3a4.png

idz sie czlowieku leczyc napawde bo ciezko z toba juz.

Dobra nie podniecaj sie tak. Masz racje. Jak phoenix ma racje, to co mowi>? Zeby inni szli sie leczyc. A jak nie ma racji? To co robi? Sam leci do psychiatry. Geniusz

Edytowane przez maxmaster027
Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Bylo nie bylo ale obilo mi sie o uszy, jednak to w sumie nic nowego ze wchodza w stare nizsze ceny. Nie moglo byc raczej innaczej :D 

W stare niższe ceny...no śmiechłem.. jakie nizsze ceny. Chłopie 3080 wyszla za 3200zl. 5070Ti to jest 1/3 pelnego chipu. to jest 3060. Liżesz dupe tej nvidii non stop. 

Fajnie ze ceny sa nizsze, ale mowienie tutaj ze to stara dobra nvidia to jest koloryzowanie...wiec po prostu sie mylisz...jak sie mylisz to wiesz gdzie isc

Opublikowano
1 minutę temu, maxmaster027 napisał(a):

W stare niższe ceny...no śmiechłem.. jakie nizsze ceny. Chłopie 3080 wyszla za 3200zl. 5070Ti to jest 1/3 pelnego chipu. to jest 3060. Liżesz dupe tej nvidii 

To jest naprawdę zbędne w tej wypowiedzi, kolejny raz będzie już z nagrodą.

Opublikowano
2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Fajnie ze ceny sa nizsze, ale mowienie tutaj ze to stara dobra nvidia to jest koloryzowanie...wiec po prostu sie mylisz

Dalej widze dupsko boli ze trzeba klamac i wymyslac bajeczki bo nic takiego nie napsialem, tylko ze karty beda w nizszej cenie rzecz jasna niz obecna generacja startowala na premiere, reszte sobie dopsiales bo jak widac mocno cie fakty dusza :red:

Opublikowano
2 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Dalej widze dupsko boli ze trzeba klamac i wymyslac bajeczki bo nic takiego nie napsialem, tylko ze karty beda w nizszej cenie rzecz jasna niz obecna generacja startowala na premiere, reszte sobie dopsiales bo jak widac mocno cie fakty dusza :red:

F1S.thumb.png.ee138c593d022c6195b376ad397f1fce.png

Opublikowano

vRAM nigdy za dużo, szczególnie od Nvidii jak się włączy RT/PT MFG itd.

A jeszcze do tego 4K ło matko... ja nadal jestem pod wrażeniem ze mój RTX z 12GB pozwala mi grac w 4K.

Co do superkow to albo nas czeka duża obniżka cen modeli 16GB albo je wygaszą jak było w przypadku 4xxx

Opublikowano

"vRAM nigdy za dużo," jest to prawda

Ale jakbys sie kogokolwiek spytał jakiego woli 5070Ti +50% CUDA/RT czy +50% vram, to odpowiedz jest jasna.

Nie chca zabardzo obnizac cen, podmienia tylko kostki i wsio fajrant. Nie trzeba nic robic, nic zmieniac lud bedzie zadowolony bo wincej ramu

Opublikowano

5070 Ti Super ma być chyba na innym układzie i mieć trochę więcej mocy. Albo źle coś pamiętam.

Ogólnie 5080 Super będzie miał wyższy PL i zegary. Wiadomo że nic to praktycznie nie da w kwestii wydajności. Ale sam vRam trochę poprawia sytuację tych kart. Robią się trochę bardziej atrakcyjne szczególnie jeśli będą w tych samych cenach.

Dla mnie RTX 5080 Super zaczyna mieć więcej sensu pomimo że nadal mu brakuje tej mocy nawet po OC. 

Jeszcze się okaże że nie warto będzie dopłacać do 5080 Super jak 70 To Super po mocnym OC będzie robił ogień. Ale nie wydaje mi się że będzie miał 24Gb, prędzej będzie te 20 albo 18. Chyba że jednak 5080 Super faktycznie będzie szybszy. Meh...

8 minut temu, galakty napisał(a):

Hahahaha tak już obniżają :E Wygaszą i tyle. 

To musiałoby to nastąpić lada moment. Ile miesięcy przed premierą superkow 4xxx wygasili klasyczne modele bo nie pamiętam?

Opublikowano
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

To musiałoby to nastąpić lada moment. Ile miesięcy przed premierą superkow 4xxx wygasili klasyczne modele bo nie pamiętam?

Rozumiesz różnice? Że 4080 i 4080Super miały inne wielkosci CUDA cores, tak samo jak 4070TiSuper miala nie tylko wiecej vram ale tez wiecej rdzeni RT i to glownie dawalo lepsza wydajnosc podobnie jak 4070Super ktora miala tyle samo vram 12GB a byla zdecydowanie swietna karta mozna bylo wyrwac ja za 2400zl z gra. 

Natomiast teraz chipy 5070Ti i 5080 beda takie same tylko kosci podmienia i dadza wiekszy powerlimit... wiec zadnej produkcji nie beda wygaszali!!!!

Dlatego jakby zapytac 2 osobnikow o roznym swiatopogladzie jakie karty by chcieli wygladaloby to w przypadku np 5070Ti tak

F3.thumb.png.01f49b505ab0fe946f47cdec76ea9b8d.png

Opublikowano
5 minut temu, Tornado3 napisał(a):

5070tiS nie będzie miało więcej mocy tylko więcej Vram. Jak odpalisz coś w 8k to będziesz miał 24fps a na starej będzie 12fps :hihot:

Włączysz mfg X8 I dobra jest 🤣

4 minuty temu, Spychcio napisał(a):

Dopiero seria 6000 będzie miała jakikolwiek sens względem serii 4000.

Mfg x16 😁

4 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Rozumiesz różnice? Że 4080 i 4080Super miały inne wielkosci CUDA cores, tak samo jak 4070TiSuper miala nie tylko wiecej vram ale tez wiecej rdzeni RT i to glownie dawalo lepsza wydajnosc podobnie jak 4070Super ktora miala tyle samo vram 12GB a byla zdecydowanie swietna karta mozna bylo wyrwac ja za 2400zl z gra.

To będzie beka bo nikt nie będzie dopłacał jakiś chorych cebulionow tylko dla vRam. Jestem w stanie uwierzyć w taki absurd biorąc pod uwagę co się działo do tej pory.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Wolałbym nowy, 128GB może być. 
    • To skoro wiesz, czym są testy CPU, to powinieneś wiedzieć, że taki test nie powinien być ograniczany przez kartę graficzną Dla Ciebie to, że kilka osób chce sobie porównać proce i swoje konfiguracje w jakimś bęcmarku jest bezużyteczne, dla mnie w sumie też, choć z innych powodów, ale ja nie wyskakuję jak Filip z konopi, pisząc niczym Pan Maruda, że "nie, nie, nie, tak nie wolno testować!"  Oczywiście możesz się z tym nie zgadzać, ale to akurat nie rozdzielczość w tym przypadku decyduje o tym, że te porównania są mało przydatne, ale jak chcą sobie sprawdzić, kto ma dłuższego we wbudowanym bęcmarku Tomb Raidera, to co w tym złego? Przecież nie musisz sugerować się ich wynikami. W wielowątkowych obciążeniach jest to możliwe, w grach nawet taki kasztan łapie wyższe zegary od 9800X3D. Loteria krzemowa była zawsze, nic się na to nie poradzi, można co najwyżej zwrócić CPU do sklepu
    • MG HS2:   Dawid Kulinicz Strespnoodmggmgc3ua8h947lfil3lnf610f2la00amgh2ig06h 36fl122m  · Witajcie, mam ogromny problem z moim Mg HS2. Mianowice radio/prawy wyswietlacz - wlacza sie i wylacza losowo, czasami dziala normalnie caly czas, a czasami w ciagu 10 mibut wlaczy sie kilka razy. Czesto wylaczaniu towarzyszy taki zaciety bardzo nieprzyjemny dzwiek. Aaa i dodam rowniez ze bardzo czesto rowniez - radio wcale nie sie uruchamia. Serwis gezet z zielonej gory twierdzi ze bie ma solucji jeszcze na aktualizacje oprogramowania w momencie w ktorym radio sie nie wlacza. Moim zdaniem to nie kwestia softa a sprzetu. Ktos juz tak mial?   MG HSHS2 Klub Polska Facebook.mp4       Sija Skwierczyńska Nam się robiło coś takiego,,,, priv   Kamila Jarzmicka A może to kwestia modułu?   Sija Skwierczyńska Serwis.... Moduł sterowania elektroniką, taka płytka przy silniku.... Czas oczekiwania na cześć ok. 1,5 tygodnia,,, w moim przypadku auto na serwisie drugi raz... teraz namierzyli usterkę ,,,oddane 19.01 jutro odbieramy 02.02   ***************   Wrócmy do Chery Tiggo 9 PHEV:   Paweł Woliński ptdorosSne34n268i8f1950t3g0mi04l41af7fu22025a uud7l188a7 57r  · Czy Tiggo 9 ma radio FM? …i TAK i NIE - znaczy ma na wyposażeniu wg specyfikacji, ale nie działa w 75%, więc Hmm… Dla osób, które słuchają radia (nie myślić z audio/spotify) to będzie ogromny problem… Zdrowych i Wesołych Świąt — bez siły. Chery Tiggo 9 PHEV - Porady Leasing Pomoc PL Facebook.mp4     Błażej Wasiak Jest to jakiś problem ale do przeżycia   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Błażej Wasiak zgadzam się , jeśli nie słuchasz radia to jest do przeżycia   Błażej Wasiak Paweł Woliński możesz odpalić internetowe z apki. Poza tym w garażu nie słucham   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Błażej Wasiak poza garażem jest nie wiele lepiej   Błażej Wasiak Paweł Woliński wiem że nie jest różowo bo mam J7 ale to najmniejszy problem dla mnie   Adam Tee no i dobrze, i tak nie słucham radia, same głupie reklamy i polityka. lepiej powiedz jak działa apple carplay , czy nie muli lub czy nie rwie połączenia ?   Grzesiu Kravvczyk A czy w Twoim egzemplarzu jest pletwa na dachu?   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Grzesiu Kravvczyk no racja, Chińczycy zapomnieli założyć płetwę - dzwoniłem już do serwisu i płetwa ma przyjść po nowym razem z brakującą roletą     Grzesiu Kravvczyk Paweł Woliński nie wiem czy to tak działa ale w mojej Omodzie 9 jest pletwna i radio działa idealnie (FM i DAB) ale wiem że inne modele samochody z początku produkcji mają z tym problem.   Grzesiu Kravvczyk Paweł Woliński     Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Grzesiu Kravvczyk zobaczysz że będziemy dokupować te płetwy na AliExpress do samodzielnego montażu wesołych świąt życzę   Grzegorz Dobry Paweł Woliński nowy podłokietnik tylnej kanapy też ma przyjść, elektryczna regulacja kierownicy także, do samodzielnego montażu;);)   Michał Świderek Ja mam aplikacje w telefonie. I to działa bezbłędnie   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Świderek rozumiem, a ja mam też fiata Doblo z 2015 roku i tam radio działa normalnie PS - 2 rozwiązania problemu widzę : 1. Płetwa (antena) do samodzielnego montażu 2. Darmowa aplikacja RADIO w sklepie online chery   Michał Świderek Paweł Woliński oooo. O darmowej aplikacji nie wiedziałem   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Świderek ja też nie - bo nie istnieje 😂😂😂   Michał Kopeć Ktoś jeszcze słucha radia? Nawet jeśli to w aplikacjach jak TuneIn radio działa lepiej   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Kopeć no tak, pewnie właśnie dlatego dali radio niedziałające , bo i tak nikt nie słucha   Czarek Cezary Jak dla mnie to żadna strata od lat nie słucham tego badziewia.Chodzi mi o te Komercyjne z Fm   Rafał Kaz Co to znaczy "zapomnieli dodać płetwy i radio nie działa"   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Rafał Kaz taki żart , po prostu dali radio które nie działa (w sensie tuner) identycznie jak w omoda na początku, ale pomimo to powielili ta samą usterkę… czemu nie   Rafał Kaz Paweł Woliński całe szczęście bo ja radia słucham z telefonu   Michał Szymczak Paweł Woliński udało Ci się jakoś ogarnąć radio? Ojciec (jest wiekowy i niefejsbukowy) właśnie odebrał swojego Tiggo 9 i też już zauważył problemy z radiem, a on w przeciwieństwie do mnie słucha przede wszystkim radia a nie tidala. Tak sobie myślę, że chyba będzie się do serwisu zgłosić z usterką radia - słaby zasięg i kiepska jakość. Jestem ciekaw czy już może to zgłaszałeś? Sama aplikacja "radia" jest bardzo zbliżona wizualnie (i tak samo ułomna) do tego co mam w moim Leapmotor B10, ale mam wrażenie, że u mnie jednak więcej tych stacji łapie.   Paweł Woliński Autor Najbardziej zasłużony współautor Michał Szymczak nie ogarnąłem , do serwisu nie zgłaszałem… boję się że jak zgłoszę to mi wymontują całe radio na ekspertyzę   Michał Szymczak Paweł Woliński funkcjonalność to chery aktualizacją może ogarnąć, natomiast za kiepski zasięg odpowiada zapewne brak anteny lub jej rozmiar czy umieszczenie, a tutaj to już serwis mógłby coś z tym zrobić, aczkolwiek jeżeli to występuje we wszystkich egzemplarzach to może (tak jak z wieloma punktami z Twojej listy - dzięki wielkie za nią) uderzyć do chery polska żeby jakąś akcję serwisową w tej kwestii zrobili. ************* Chery Tiggo 9 PHEV - Porady Leasing Pomoc PL Facebook.mp4
    • Z tego co widzę co teraz się wyprawia na rynku z cenami kart to był jednak interes życia zakup nowego Palita Game Rock rtx 4090 za 8k.
    • Aa czyli 128GB na UFS 3.1  nie Xiaomi Telefonów tez bym jednak nie chciał czy ja wiem czy Oneplus taka cegła zamówiłem pod koniec 2024 Oneplusa 12 chcialem zobaczyc jak sie prezentuje byłem w szoku jak lepszy aparat przedni miał od mojego S24U reszta  wydawała się na + ale ci powiem Ojciec ma S25U i jak on chodzi to czuć róznice nie jakąs przepasc ogromną ale czuć tą róznice bo Rdzenie nie ma juz na Cortex tylko Orion jak Qualcomm robi w  Laptopach na Windowsie i taktowanie rdzeni tez pewnie swoje robią😉
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...