Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ej, ale jeśli to będzie mogło przełączać się dynamicznie między różnymi mnożnikami FG w trakcie gry to całkiem niegłupie rozwiązanie. Ustawiasz raz i zapominasz o temacie (przynajmniej dopóki artefakty nie wyskoczą z ekranu :E )

Opublikowano
16 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Już tak dawno nie było żadnej dramy...

2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

To dopisz sobie Lightning 3.75GHz

No gdzie na takim zasilaczu jak mam :skrzypce:

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Tylko więcej sygnałów, że zaraz rynek będzie wyglądać tragicznie. Ostatni dzwonek, aby kupować cokolwiek z używek i nówek. :E
Kryptowaluty o tyle były dobre, bo każdy wiedział że bańka max po roku walnie jak wcześniej, dodatkowo Nvidia starała się z tymi LHR zapobiec. Sam pamiętam jak kupiłem Tufa 3060Ti za 2800 czekałem 3msc i wzrosła do 7k, gdzie już tej karty nie potrzebowałem.
Teraz? Kosmiczne ceny RAM, do tego dodać zapotrzebowanie GPU do AI, a jeszcze dodajmy że wszyscy skupują w tym wojska do zbrojenia się, a sytuacja na świecie nie wygląda za ciekawie.
Podwyżki za czasów 3xxx, gdzie górnicy podbijali ceny to pewnie będzie pikuś teraz i w tym roku walnie rekord %.xD

Ciekawe jak smartfony pójdę do góry w tym roku, bo w tym segmencie technologicznym na razie mocna cisza przed burzą. 

Brakuje tylko wojenki o Tajwan, aby elektronika była dostępna tylko dla milionerów, a reszta powrót do Nokii 3310. :clap:

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

I kto dla tych milionerów będzie tworzył kolejnego COD'a :E

Wtedy Cod po prostu nie będzie kosztować 300zł, a 30k i obie strony będą zadowolone. Problem tylko taki, że będzie na serwerach 100 graczy. :E
Patrząc jak nasz rynek samochodowy wygląda i stanowimy 2 rynkiem zbytu np S-klas/Maybach'ów to sporo mamy "bogaczy". 

Edytowane przez Garru
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

Heh, coś w tym jest. Dzisiaj dzwoniła do mnie akurat laska z Energa S.A z nową umową na prąd. No i mówi że mam gwarantowaną stawkę na 2 lata (czyli koniec 2027r.) wynoszącą tyle i tyle. Pytam się jej czy jak ceny spadną to i tak będę płacił tą gwarantowaną czy obniżą zgodnie z aktualnym cennikiem. Pani mi powiedziała że nie ma takiej możliwości żeby spadły bo dokumenty związane z kosztami energii dla odbiorców indywidualnych zostały już podpisane na okres dłuższy niż w umowie i nie ma takiej możliwości żeby ceny spadły :lol2: 

Edytowane przez Fenrir_14
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, some1 napisał(a):

Ej, ale jeśli to będzie mogło przełączać się dynamicznie między różnymi mnożnikami FG w trakcie gry to całkiem niegłupie rozwiązanie. Ustawiasz raz i zapominasz o temacie (przynajmniej dopóki artefakty nie wyskoczą z ekranu :E )

Taaaaa, samo badanie wydajności czy wystarcza wydajności i dobieranie przelicznika spowoduje spadek wydajności :E 

Opublikowano
4 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Heh, coś w tym jest. Dzisiaj dzwoniła do mnie akurat laska z Energa S.A z nową umową na prąd. No i mówi że mam gwarantowaną stawkę na 2 lata (czyli koniec 2027r.) wynoszącą tyle i tyle. Pytam się jej czy jak ceny spadną to i tak będę płacił tą gwarantowaną czy obniżą zgodnie z aktualnym cennikiem. Pani mi powiedziała że nie ma takiej możliwości żeby spadły bo dokumenty związane z kosztami energii dla odbiorców indywidualnych zostały już podpisane na okres dłuższy niż w umowie i nie ma takiej możliwości żeby ceny spadły :lol2: 

Jak sami dzwoniła to prawie na bank spadna :E

3 minuty temu, galakty napisał(a):

Taaaaa, samo badanie wydajności czy wystarcza wydajności i dobieranie przelicznika spowoduje spadek wydajności :E 

200w.gif

Opublikowano
3 godziny temu, Garru napisał(a):

Nie przesadzajmy, 3080 Aorux Xtreme bydle prawie 2kg w obudowie ponad 4 lata bez podpórki i co? Nic...., karta mocno była przykręcona do obudowy i ani drgnęła.
Trzeba się postarać aby tak ułamać, albo przenosić kompa z kartą, ale wtedy to i podpórka nie pomoże przy tych gabarytach i wagach. ;) 

Teraz 5070Ti zamontowałem z podpórka ciul że lżejsza i chudsza, ale jak dali to zamontuje, bo model z niższej półki to nigdy nie wiadomo jak konstrukcja jest wytrzymała.

Fota jak mój 3080 po 4 latach połamał się, PCIE nie będę dawać, bo tam to już szczątki, żałuje że podpórki nie kupiłem albo z klocków lego nie złożyłem.

9a26262b-998c-43a2-95d3-493fe3c38e99.jpg

Gdzie jest to pękniecie?

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, lukadd napisał(a):

@Kadajo

Tylko nie mów, że nvidia tak cię nastraszyła tym, że nie będzie już GPU z wyższego segmentu dla konsumenta, że zamówiłeś 5090 bo zabraknie 8:E

Forum: Kadajo bierz tego cholernego RTX'a !!!!

Kadajo: ze swoim starym RTX'em...

1385243679_by_Malva1987_inner.gif

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, P.Wiśnia napisał(a):

Gdzie jest to pękniecie?

No nima właśnie... magia :czapeczka:, a karta 4.5r bez podpórki wyciągana z dziesiątki razy. PCIe w płycie też 0 uszkodzeń, a nawet buda w tym czasie wymieniana była.;) Oczywiście może Aorus w tej wersji zadbał o konstrukcje i dlatego mogłem spać spokojnie. 

Edytowane przez Garru