Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Kadajo ale słowo "stratny" jest dla entuzjasty PC bez sensu. Wynikałoby z tego, że posiadacz nowego luks auta, roweru, motoru, wędki, sprzętu do nurkowania też stracił, tak? Pisałem o tym niedawno: dla hobbysty nie ma takiego słowa, wydał na coś, co dało mu satysfakcję i zwykłą radość tu i teraz, a to jest niepoliczalne. Dosłownie nie straci tylko ten, co podzespoły kupił np też do pracy, bo koszt się po czasie zwróci. Wtedy to już w ogóle człowiek jest wygrany:)

• Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

No tak, ale jednak część osób już niechętnie patrzy na kartę która kolejny raz ma kosztować ich ponad 10k. Nie mowie ze wszyscy tak zmieniają podejście. Rynek się mocno zmieniał, mało tego zmienił się rynek gier wiec nawet nie ma za bardzo w czym się tymi kartami nacieszyć.
Mówiąc krotko, PCMR się rypło :E

Opublikowano
29 minut temu, Kadajo napisał(a):

*PCMR rypie nasze portfele :pomocy:

37 minut temu, Gret napisał(a):

Wyskakuj lepiej z kasy na nową platformę :P

Najważniejsze, to nie rozpakować, tylko popatrzeć i najlepiej zwrócić. Ja to mam silną wolę :aniolek:

Point Blur_Nov132024_184343.png

• Like 1
  • Haha 5
Opublikowano
Godzinę temu, Kadajo napisał(a):

No tak, ale jednak część osób już niechętnie patrzy na kartę która kolejny raz ma kosztować ich ponad 10k. Nie mowie ze wszyscy tak zmieniają podejście. Rynek się mocno zmieniał, mało tego zmienił się rynek gier wiec nawet nie ma za bardzo w czym się tymi kartami nacieszyć.

Każdy orze, jak może.

Dawać mi tu RTX 5090. :glodny:

Opublikowano

Kiedyś to było tak ze oglądałem test jakiegoś tam nowego procka czy karty, mówiłem yhmhm super sprzęt, po czym zamykałem przeglądarkę i wracałem do grania.
Dziś przeglądam test, yhmhm ale super CPU/GPU... nie no nie mogę już grac teraz na tym swoim starym złomie, to się nie da. Nie ma takich rzeczy :E

Części z nas chyba na starość odbija i nawet tego nie zauważmy, szczególnie tym co żon nie mają :hihot:

Opublikowano
33 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Cześci z nas chyba na starość odbija i nawet tego nie zauważmy, szczególnie tym co żon nie mają :hihot::E

Ja mam tak że widzę jak żona wyda na ciuchy 5k rocznie albo kupi motocykl albo jakieś inne rzeczy z których ja niezbyt korzystam to nie mam skrupułów żeby wydać na coś dla siebie. Bo potem pomyśle: no kurde nie dość że zarabiam 2x tyle, to jak ona wyda 5k na ciuchy to ja nie mogę 10k w dwa lata na kompa:E

• Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Kiedyś to było tak ze oglądałem test jakiegoś tam nowego procka czy karty, mówiłem yhmhm super sprzęt, po czym zamykałem przeglądarkę i wracałem do grania.
Dziś przeglądam test, yhmhm ale super CPU/GPU... nie no nie mogę już grac teraz na tym swoim starym złomie, to się nie da. Nie ma takich rzeczy :E

Części z nas chyba na starość odbija i nawet tego nie zauważmy, szczególnie tym co żon nie mają :hihot:

Polecam Steam Decka, wielu już uleczył :)

• Haha 3
Opublikowano
34 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Kupujesz 5090 i masz spokój na min. 2 lata. Z żoną nigdy nie masz spokoju.

Moja też wzięła sobie do serca tekst Jensena "the more you buy, the more you save" jak idzie na maraton po galeriach, więc jedziemy na tym samym wózku, sumienie mam czyste :E 

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, noah napisał(a):

U mnie sama się zapytała czy chce nową kartę na gwiazdkę czy może procesor bo tyle siedzisz na tym forum i czytasz:) 

Mów że kartę,  pamiętaj kartę. :E

Procesor masz super. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, noah napisał(a):

U mnie sama się zapytała czy chce nową kartę na gwiazdkę czy może procesor bo tyle siedzisz na tym forum i czytasz:) 

Wyślij mi próbkę DNA to sobie ją sklonuje :E

36 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A moja dalej myśli że 4080 kosztował 1000zł;)

Jak to zrobiłeś? :E

Edytowane przez Godlike
  • Haha 1