Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał(a):

Bardzo prawdopodobne, ja chyba poczekam do refreshu czyli drugiego rzutu 5000 jak Super w przypadku 4000. Lepsze za niższą cenę. 

Czyli czekasz na 5070 ti 16 gb w dobrej cenie jak chyba 70% osób 8:E

Opublikowano
14 minut temu, galakty napisał(a):

Bardzo prawdopodobne, ja chyba poczekam do refreshu czyli drugiego rzutu 5000 jak Super w przypadku 4000. Lepsze za niższą cenę. 

No szczególnie cieszył wzrost wydajności 4080 Super względem zwykłego:lol2:

Opublikowano

Nie wiem na co dokładnie, chcę co najmniej +50% wydajności w dobrej cenie, jak będą karty na rynku to zdecyduję, póki co 4070Ti mi wystarcza do wszystkiego, jedynie MFS VR mógłby mnie zmusić do zmiany :P 

Opublikowano
5 minut temu, galakty napisał(a):

Nie wiem na co dokładnie, chcę co najmniej +50% wydajności w dobrej cenie

To minimum 5080, po przeciekach specyfikacji widać że nic słabszego nie zbliży się nawet do tej granicy

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, ODIN85 napisał(a):

W nocy był fajny rzut w Media Expert. 4080 za 4000zł.

Wgl są jakieś wtyczki do chrome albo coś co wyszukuje ci jakieś promki fajne? bo człowiek nie jest w stanie siedzieć 24/7 na każdym sklepie :E

Czy po prostu trzeba kampić w nocy?

Edytowane przez Brolly
Opublikowano

Weźcie się tak nie napalajcie na tą 5090 bo będę musiał kobietę zatrudnić do polowania na swoją sztukę co by zwiększyć szansę na udane zamówienie w kilkuminutowym okienku od momentu pojawienia się w ofercie :lol2:

Opublikowano (edytowane)

Patrząc na to, że co drugi tu na forum się zasadza na RTX 5090 to myślę, że popyt może być.
W wątku o AM5 to większość się chwali, że kupiła 9800X3D, a następna w kolejce topka od NVIDIA w styczniu.

Co do ceny to myślę, że jak będzie za 12k to będzie tak przyzwoicie.
Jak będzie powyżej 12k to już słabo.
Jak powyżej 15k to beznadziejnie.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
7 minut temu, Umpero napisał(a):

Patrząc na to, że co drugi tu na forum się zasadza na RTX 5090 to myślę, że popyt może być.
W wątku o AM5 to większość się chwali, że kupiła 9800X3D, a następna w kolejce topka od NVIDIA w styczniu.

Co do ceny to myślę, że jak będzie za 12k to będzie tak przyzwoicie.
Jak będzie powyżej 12k to już słabo.
Jak powyżej 15k to beznadziejnie.

No to 30 osób tu kupi a tysiące w sklepach będą;)

Opublikowano (edytowane)

Nawet jak będzie te 24GB to też się takie mikro zukierbergi rzucą bo nic lepszego w tej cenie nie będzie.
Poza tym już Chińczyki dokładali chałupniczymi metodami pamięci do kart zielonych.

x080 to już w dzisiejszych czasach low end %-)

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
2 minuty temu, wrobel_krk napisał(a):

Jak będzie 32gb w 5090 to się rzucą także pod domowe zabawy w AI, chińczycy też jak będą mogli kupić.

Cyberpunk z teksturami 4K i pozostałymi modami typu 'enhanced visuals' wciąga mi wszystko co mam czyli 24gb vramu :faja: