Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sam fakt, że wiszą im te karty za ponad 8k świadczy że aż tylu frajerow nie ma. Ale jedno jest pewne, jak będę miał kiedyś wybór w takiej samej cenie inny sklep vs rtv euro to w tym drugim nigdy nic nie kupię.

Edytowane przez muszka
Opublikowano
1 minutę temu, muszka napisał(a):

Sam fakt, że wiszą im te karty za ponad 8k świadczy że aż tylu frajerow nie ma. Ale jedno jest pewne, jak będę miał kiedyś wybór w takiej samej cenie inny sklep vs rtv euro to w tym drugim nigdy nic nie kupię.

Wiszą, bo nikt ich nie chce. 5090 wrzucona za 15 czy 20k znika od razu ;D

Opublikowano
17 minut temu, Aero27 napisał(a):

Panowie astral 5080 w euro RTV za 12 koła 😂

Toż to promocja jest! Bierem dwie.

Choć swoją drogą ciekawe, czy ktoś się na to nie natnie. Cena bardziej pasuje do 5090, RTX 50 w nazwie, Astral, w emocjach ktoś może pomyśleć, że kupuja 5090 za dobre pieniądze :hihot:

Opublikowano
35 minut temu, Zachy napisał(a):

Coraz wiecej osob zglasza problemy z kartami 5000?

To ktos w ogole te karty dostaje? :heu:

W doręczeniu od godziny 7 rano, a że drugi rzut inpostu u mnie jest powolny to dopiero gdzieś w okolicach 14 będzie w paczkomacie.

Opublikowano
Godzinę temu, Zachy napisał(a):

gdzie dorwales tasme gen 5.0?

czy caly riser nowy jakis kupiles?

ja w O11 EVO XL musze uzywac risera Lian LI

bo maja inne mocowania do sledzi

mam Riser Coolermastera fajny,

ale musialem oczywiscie ten dedykowany kupic :|

Też mam o11 xl tylko starszą wersję (nie evo). Mam riser od coolermastera, oryginalnie miał przewód 4.0 i dokupiłem taki:
https://www.amazon.pl/dp/B0CXJJQ512

Wiem, że dość drogo, ale nie chciało mi się czekać na przesyłkę z Chin. Na ali idzie pewnie takie coś kupić za 100-150zł.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Zachy napisał(a):

A mozesz podeslac link do alternatywy z zoltego sklepu?

Moge poczekac te 9 dni :)

Użyj wyszukiwarki zdjęć , znajdziesz kilkanaście pozycji wraz z dobrym feedbackiem. 

W ubiegły poniedziałek zamawiałem drut molibdenowy do elektro drążarki 40$ , u nas 630 zł 🤣 . Wczoraj przyniósł mi to uprzejmy kurier. Pomijam fakt że przesyłka za frytki typowo .

Dziwię się że te wszystkie 50xx gpu znikają tak szybko, ceny kosmos. Na co to komu po co to %-)

Może to fejkowy ruch sklepów :D

Edytowane przez PepePanDziobak
Opublikowano
47 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Hahahahahahaah

Napisz do nich tak. "dobry, chcialem zapytac czy ten 5090 to nie za drogo bo przeciez MSRP to 10299zl i że to jest zdzierstwo", a oni Tobie co odpowiedza? " tak w przypadku 5090 to by bylo zdzierstwo ale tu ma pan 5080"

Opublikowano

Patrze i 20-25cm w cenach ponizej 300zl nie widze

widze jakis jeden 15 czy 16cm za 250zl

to juz chyba wole te 60zl wiecej zaplacic i z amazonu wziac.

myslalem ze masz jakis bezposredni link do tej ceny w okolicach 150zl :D

Opublikowano
3 godziny temu, muszka napisał(a):

Sklepy po prostu się zorientowały, że przez pierwsze miesiące po co mają dać zarobić skalpelom jak napaleńcy przy małych ilości kart kupią każdą sztukę nawet z +50% do ceny.

Czyli sklepy aktualnie to też skalperzy. A skoro firmy tak robią, to co się dziwić ludziom.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Zachy napisał(a):

Wyszukiwarka na kompie działa znacznie inaczej niż ta z telefonu. Na telefonie więcej rabatów. Ja to ubóstwiam zakupy na alie . Radiatory na m.2 za 5-10zl( z dostawą do domu), w zależności od upodobań. Poszukać dobrze i się znajdzie to czego szukasz

Edytowane przez PepePanDziobak
Opublikowano
2 minuty temu, Zachy napisał(a):

Jak kupowałem z 2 tygodnie temu to były dużo tańsze na Ali. U mnie 15cm spokojnie starcza. Wygląda solidnie i działa bez zarzutów, więc tego mogę polecić :)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):
Cytat

Niektórzy eksperci twierdzą, że niewielkie wzrosty wydajności kart graficznych są wynikiem polityki cenowej Nvidii, jednak rosnące koszty produkcji chipów także odgrywają tu kluczową rolę.

O nie! Jesteśmy zgubieni!

Nvidia płaci TSMC 300-400$ za GPU do 5090. Przecież jak to podrożeje o 50$ to się świat zawali, jeśli nie podniosą MSRP z 2200 na 2500$ przez to.

(1999 to MSRP dla marketingowców NV)

Magicznie o tyle samo wzrostną ceny pamięci, PCB, elementów a nawet R&D jakimś cudem. No w każdym razie w tych 300-1000$ jakie Nvidia kroi marży na tym GPU nie znajdzie się miejsce na 50$ obniżkę. No nie ma jak, przecież pan widzi, że nie ma jak.

Edytowane przez VRman