Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Zara kupuje tego gaming trio za 20k

i skacze z mostu

Gaming Trio 5090 porządny sprzęt,  ładnie się kręci, cicha, wydajna i waży tylko 2.1kg :E

Opublikowano
15 minut temu, PepePanDziobak napisał(a):

Ciekawy jestem cen za miesiąc tego wszystkiego. 

Spekulacje o 5070 i 60 też nie wyglądają najgorzej. 

Teraz cena z vatem bez januszowego to ponad 1600 za 60tke . Czyli za 2k będzie dostępna. Uj lepiej dołożyć i 70tke kupić. Muszę zmienić monitor więc 60 będzie za słaba 🤣 

Liczę że q3 będzie dobrze chodził na takim paździerzu jak 5070 👽

U mnie to samo. Eagle oc 1239 , a cena różnie 1600, 1500 obecnie. Ładny lolek 

O i dziś magicznie 1440 wow

Mi się nie śpieszy monitora nie zmieniam póki się nie zepsuje, taką mam tradycje, poczekam aż stanieje do wakacji, miałem cpu zmieniać, ale też czekam, pyebało ich z cenami. Na razie wszystko chodzi, zaczynałem od 640x480 i 14" więc 1080p jest dla mnie jak najbardziej ok, HDR też nie potrzebuje, widziałem jak wygląda bo mam w TV.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@zozolek ale był w ogóle za 13600 czy od razu 15k? :D

Wychodzi ze mial byc pierwotnie ale po 15k poszły.

Imo xscam  sprzedaje cos czega nie ma... morelki po 1h mi właśnie kartę wyslały.

Edytowane przez zozolek
Opublikowano
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Chyba kilka sekund był. Bo u mnie od razu niedostępny. 

Mi też sie pokazał dostępny a jak kliknąłem na niego to już tylko powiadomienie o dostępności :E 

Opublikowano (edytowane)

Ale napiszę z interpunkcją

1. Dodajecie do koszyka jakiś szrot za 10-15zł

2. Klikacie do momentu guzika "składam zamówienie" - ale nie klikacie !

3. Zostawiacie tą kartę otwartą

2 część - gdy drop u bram.

1. Dodajecie do koszyka GPU

2. Przełączacie powrotnie na zakładkę gdzie macie guzik .

3. Przeładujcie tylko strone

4. Klikacie składam zamówienie.

nie tracicie czasu na jakiekolwiek wypełnianie danych.

Edytowane przez zozolek
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

I kolejna opcja np gdy niby w media ekspert znacie datę dostawy.

1. Instalujecie DISTILLA

2. CO 5S zaznaczacie monitorowanie strony

3. Najlepiej monitorować tylko zmiany na "powiadom"

Jest sygnał macie wszystko zrobione pod 2 kliki i tyle.

Wasze szanse znacznie wzrastaja 

2 minuty temu, kendo999 napisał(a):

ja mam lepszy sposób na kupno ,mam znajomego xkom  5090 odłożona 

Raduję się z Tobą !

Nie miałem nigdy takich wejść - ale kilkadxiesiąt sztuk 3xxx fe kupiłem po msrp.

Edytowane przez zozolek
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, P.Wiśnia napisał(a):

MSRP:

RTX 5060TI 16GB: 3299rmb = 459,99$

RTX 5060: 2259rmb = 309,99$

image.png.f248e8d3778c4a9d55b76471848355e2.png

Czyli licząc na PLN + VAT wychodzi ponad 2300zł :hahaha:

A mówiłem, że jak trend 5080/90 pozostanie to 5060 zastąpi 4070 :lol2:

Taki kastrat nie powinien kosztować więcej niż 1100zł w wersji 16GB i 700zł w wersji 8GB, bo to jest przecież nie szybsze od high-endu sprzed dekady, nie licząc RT i nowych pierdół, które dają nowej nienaturalną przewagę w nowych API. 

No dobra, urealnijmy. 900zł za to 8GB i 1300 za wersję 16GB, bo 4060tka ma na raz i za mało mocy do czegokolwiek i za mało RAMu do gier, gdzie tej niemocy jakoś wystarcza. 

Pewnie znowu będą na pepperze wrzutki z okazją 5060Ti 16GB za jedyne 1999zł :lol2:

Niech już się zarząd AMD zmieni i Intel się ogarnie, bo ten segment naprawdę potrzebuje wyzdrowieć.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
16 minut temu, kendo999 napisał(a):

ja mam lepszy sposób na kupno ,mam znajomego xkom  5090 odłożona 

11 minut temu, kendo999 napisał(a):

mogę ci załatwic 5090

To weź i dla mnie powiedz, żeby odłożył tą sztukę Astrala co miała iść do @PiPoLiNiO

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Od około 14:50 siedziałem i monitorowałem x-kom bo na priv dostałem info, że około 15 mają się pojawić pojedyncze sztuki. Odświeżałem co chwilę plus co 5 sekund monitorowałem botem.
Guzik. Nic się nie pojawiło. Tylko ceny poszybowały do góry, ale opcji zakupu nie było.
Gainward 15299 zł już stoi. Szczyt paranoi został osiągnięty.

Jedynie suprim liquid widniał przez chwilę jako "Ostatnie sztuki", ale bez opcji dodania do koszyka.
Wątpię, że to ktoś kupił z ulicy...

Chyba wysiadam z tego pociągu bo w sklepach w ofercie to nie zobaczysz 5090 jeszcze przez długi czas.
Wszystko co idzie to raczej po znajomościach, a do oferty nic nie trafia dla szarego Kowalskiego.

Edytowane przez Umpero
  • Haha 1
  • Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• @SylwesterI.  Zakup 9850X3D w przypadku 7800X3D jakiś tam sens ma. W przypadku posiadania 9800X3D to tylko dla zabawy, jak ktoś nie liczy każdej złotówki. To samo z moją płytą i eLCK. Dla zabawy, dodaatkowego slotu nvme bo mam już 3 dyski, pod zabawę Zen6. Finansowo to się nie spina, ale nie oto tu chodzi.   Grzebanie w PC to moje hobby. Gram na nim niewiele, testowo. Cóż, każdy ma jakieś swoje pierdololo
    • BAIC UWJ (uj wie jaki).   Mariusz Aneta Trojanek etnoorSsdp0uu2m148280f0l91utm79il60339l7926uhcl26489cl10n i2  · Cześć, czy u kogoś przy zapiętych pasach pojawiały się takie rzeczy, z lewej ikonka od poduszki z prawej info o niezapiętych pasach.   Marcin Stefaniuk U mnie zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej po gwałtownym hamowaniu z klaksonem okazało się że jeden kabelek w wiązce był źle obrobiony . Serwis i 3h pracy   *************** Chery Tiggo 9 PHEV Facebook.mp4     Pensjonat Bankowy  · Obserwuj otsSdeopnr013mc50.551igli854lhudfot z592t35g4317glf207ui6830  · Hej, ja 1700 i pierwsza awaria… zobaczymy jak działa chery Assistance z numeru na szybie… sobota godzina 15:33 zgłoszenie 15:49 telefon od Pana z lawety Czekam na rozwój wydarzeń ************* Tomasz Tom rpSosdonet7y94m 15mgi:01u34t 2 tt60sc7c33tg9motznca27a098l32  · Niski stan akumulatora wysokiego napięcia przy 80% naładowania Co oznacza?   Tomasz Tom Autor Taki komunikat wyświetlił się po wejściu do samochodu.   Adrian Kuczyński U mnie też raz się pojawiło przy 60% Dałem ignoruj I więcej się nie pojawiło   DriveX Chery Parts  · To błąd czujnika lub oprogramowania BMS (systemu baterii): 1. Sprzeczność: Komunikat "niski stan" przy 80% to błąd logiczny, często wynikający z błędu sterownika mocy (Power Drive Unit). 2. Tryb awaryjny: Może towarzyszyć mu ikona żółwia, co oznacza ograniczenie mocy w celu ochrony ogniw. 3. Rozwiązanie: Wymagany twardy reset (odłączenie akumulatora 12V na chwilę) lub pilna wizyta w ASO na aktualizację softu.   /Czyli standardowo jak w każdym chińczyku: tak ma być/ ignoruj/odepnij klemę/ ********************** I z 14 stycznie   Paweł Rosa oenSdrspto9gg1 mt49mfiz197st4hm7ty02ic9f49cman caah 1:f0o50h  · Serwis: flagowa tragedia Witam Chery Polska, od piątku 09/01 świeci mi się lampka kontrolna Engine Check. Pomijam fakt, że nikt z [email protected] nie odpisuje na maila z opisanym problemem. Chciałbym tylko zapytać na jakich zasadach funkcjonuje ta Wasza obiecana gwarancja? Dzisiaj o 6 rano zostałem odesłany z serwisu bo nie miałem przy sobie karty gwarancyjnej (nikt w Dynamica Warszawa nie poinformował mnie abym przyniósł ją na serwis aby wyłączyć lampkę kontrolną). Na start zostałem zapytany w jakiej wersji mam to Tiggo 9: benzynowej czy hybrydowej -gratuluję wtajemniczenia (przypominam, że serwis miał wcześniej numer VIN oraz rejestrację przed wizytą). Proszę o informację czy prywatnie trzeba szukać mechanika który usunie mi alert, bo najbliższy kolejny termin w Warszawie to 28/01, czy muszę dzwonić osobiście po całej Polsce i dojeżdżać setki kilomentrów, bo jak się okazuje Wasza infolinia nie ma centralnej bazy terminów a na assistance nikt mi nie pomoże, bo “auto musi nie jeździć” aby mogli zareagować.   Paweł Woliński Najbardziej zasłużony współautor Paweł, widzę, że Twój 1 problem opisany może być poważniejszy niż moje 32 żenujące braki w aucie Bardzo mi przykro czytać coś takiego, ale jakoś nie jestem mocno zszokowany jeśli do kupy zbierze się całość obrazu - im dłużej na niego patrzę tym bardziej widzę „ATRAPĘ” PS - trzeba na serio rozejrzeć się za jakimś serwisem gdzie będzie można ogarnąć te auta bo 2 lata trzeba jakoś jeździć   Robert Lubiński Paweł Woliński zechcesz wypisać jakie to 32 braki?   Paweł Woliński Najbardziej zasłużony współautor Robert Lubiński boję się - a tak serio są już wypisane na grupie prywatnej - łatwo znajdziesz , 2 duża grupa na wiadomy temat…   Piotr Woźniak To w Chery nie ma tak jak Omoda, że dzwonisz na assistance zgłaszasz problem, auto na lawetę i do serwisu, a ty dostajesz zastępczy?   Paweł Rosa Autor Piotr Woźniak jeśli w oficjalnym serwisie Chery pytają Cię w jakiej wersji masz Tiggo 9 -benzynowej czy hybrydowej- to daje do myślenia czy jest sens w ogóle oddawać im auto, bo nie wiesz czy odłączą Ci akumulator w nadziei, że kontrolka zniknie czy ją zamalują mazakiem.   Piotr Woźniak Paweł Rosa może typ był po srogim melanżu lub świeżak i dziewiątka pojebała mu się z siódemka... Lecz to nie zmienia faktu, że po to jest assistance (przynajmniej w Omoda) żeby z niego korzystać. Nawet z najmniejszą usterką (tak mi powiedzieli w Omoda jak odbierałem auto).   Rafał Mróz Warszawa Dynamica to sie omija szerokim łukiem ponieważ im zależy na sprzedaży. Ja mam co prawda j7 ale tez zostaje spuszczony na drzewo. Omoda Jaecoo Polska Chery Polska nie potrafi zmusić serwisów do pro klienckiegi podejścia. U mnie to jakieś pierdoly jak gorzej dzialajaca wentylacja siedzenia, problem z radiem itp. Jako tako na lopuszanskiej chociaż rozmawiają. Auto jest w porządku ale serwisy leżą... nie mówiąc juz o dostępności czesci w każdym inny czas. Jest zima trochę mi sie niechce jeździć ale wiosna jadę i wszystko składam jako osoba prywatna juz nie z gwarancji tylko z rękojmi i zobaczymy jak pograją... nie mam zamiaru sie patyczkować z nimi. Jak mnie wkurza to nawet nagram ich podejscie i umieszczę w internecie. Bo odpowiedź nie wiemy, nie potrafimy albo cos nie dziala to tak ma byc to są jaja.... Tych usterek mam ze 3-4 ale jak nie odpuszczę im dla zasady wiec na pewno zrobię im dobra reklamę opisując swój problem i podejscie w internecie dodatkowo wypromuje ten wpis   Tomasz Mazowiecki Rozwala mnie myślenie że check engine to tylko lampka którą trzeba zgasić xd chyba poprzednio gość BMW jeździł xd   FlexiDrive Invest a.s.  · Vašim dealerům v Polsku ještě nedošly informace, že je prostě zima?V čechách už máme upgrade SW pro zimní provoz   ***************** Facebook.mp4
    • Gdy ma się talent i czas. Fota gdzieś z FB. 
    • Ludzie z pocałowaniem rączki kupowali GPU, a teraz to DDR5 nie chcą kupować w lepszej cenie niż w sklepie.    Ktoś się załapał na taniego RTX 5090 FE?  https://videocardz.com/newz/nvidia-only-gave-minutes-to-buy-the-geforce-rtx-5090-5080-founders-edition-at-msrp-in-the-first-drop-since-early-december  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...