Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, dhyde00 napisał(a):

A ja polecam najpierw kupić, testować i potem się wypowiadać. 

Napisałem że Jak na 2000 RPM są zaskakująco ciche a nie się są ciche.

Do wszystkiego się można przyzwyczaić ;) Ludziom mieszkającym w Krzesinach i okolicach, też już nie przeszkadzają F-16 jak kiedyś :E Daj pan spokój ! ;)

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, TonyMoSo napisał(a):

Może jeszcze ktoś ma jakieś pytania dla kochanego Pana z x-kom??? A może ktoś chce powyzywać jakiegoś Kowalskiego że się dorabia "na ludzkiej krzywdzie" i "okradaniu prawdziwych graczy" na ogłoszeniach???

Jak to było "nie wiemy kiedy pojawią się 5090"

xcumm.jpg

No przecież w hurtowni płacą za te karty po 19 000,to tylko 999pln zarabiają:hihot:

Opublikowano

Jak się ludzie niczego nie naucza to będzie tylko zabawniej :E

8 minut temu, maras2574 napisał(a):

Do wszystkiego się można przyzwyczaić ;) Ludziom mieszkającym w Krzesinach i okolicach, też już nie przeszkadzają F-16 jak kiedyś :E Daj pan spokój ! ;)

Panie ja bym się z nimi chętnie zamienił, dawaj mnie te F-16 na pełnym AB :wariat:

• Upvote 3
Opublikowano
29 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Dla przypomnienia

Ukryj zawartość

Screenshot_20250212_150128_Chrome.thumb.jpg.10e9b18ba57a969020871de1430a158c.jpgScreenshot_20250212_150215_Chrome.thumb.jpg.ef9c8b1b88e238d2aefdfc29ebee550a.jpgScreenshot_20250212_150303_Chrome.thumb.jpg.7d3da43f8d4559f62c04f93561852ce9.jpg

Coż zakładałem że półki beda pełne 5080 i 5090. Przy cenie 5200zl za 5080 i 3900 za 5070Ti  nawet by nie osiagneła takiej ceny, bo zwyczajnie 5080 zamiast jak plotki mowily byc 10% szybszy okazał sie 15% wolniejszy. Ciesz sie zatem z 5090 za 20k :) 4080 za 6.5k :) 4090 za 9k :) 5080 za 8k :) 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, TonyMoSo napisał(a):

Może jeszcze ktoś ma jakieś pytania dla kochanego Pana z x-kom??? A może ktoś chce powyzywać jakiegoś Kowalskiego że się dorabia "na ludzkiej krzywdzie" i "okradaniu prawdziwych graczy" na ogłoszeniach???

Jak to było "nie wiemy kiedy pojawią się 5090"

Napisał bym kilka niecenzuralnych słów na to co widać ale cóż w końcu x-scam aka x-cum :D na coś takiego powinny być paragrafy.

Edytowane przez Brolly
Opublikowano
3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Kupujcie dalej kiedy wam literalnie srają, na 100% w następnej generacji będzie lepiej! 

Upadek moralny forumowiczow. Ciesza sie że 4090 jest za 9kzl nie za 3.5k . Raduja sie, że ich karta zyskała tak na wartosci. Super. 5090 za 20k i wiecej. Rzeczywiscie jest sie z czego cieszyc...5080 zamiast 5k kosztuje 8k normalnie powod do euforii. Serio trzeba miec cos nie tak z glowa zeby sie cieszyc ze 4090 trzyma cene...

• Like 1
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Coż zakładałem że półki beda pełne 5080 i 5090. Przy cenie 5200zl za 5080 i 3900 za 5070Ti  nawet by nie osiagneła takiej ceny, bo zwyczajnie 5080 zamiast jak plotki mowily byc 10% szybszy okazał sie 15% wolniejszy. Ciesz sie zatem z 5090 za 20k :) 4080 za 6.5k :) 4090 za 9k :) 5080 za 8k :) 

Ode mnie allegrowicz kupil 90-tke za 8400 do innych zastosowan niz gry. Kompletnie nie byl zainteresowany nowa 5080, ktora przeciez dzis mozna kupic ponizej 7k, a czekac na 5090 tez juz nie chcial. 3000-3500 za 4090 nizaleznie od przyszlych wydarzen od samego poczatku byla cena z dupy, natomiast 5080 bardzo brzydko sie zestarzeje i ceny szybko poleca w dol.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@x-kom Jak skomentujecie "nie wiemy kiedy pojawią się 5090" z tym:

xcumm.jpg.c1c88ddd059383622f4183efb31def00.jpg

W imieniu swoim i innych zapytam, kiedy skończycie srać nam na ryj? Nie wysłanie kart kupionych 30 stycznia to było za mało? 

Nie dostałem informacji o dostawie tej karty graficznej. Prawdopodobnie była to pojedyncza sztuka.

Tak jak już informowaliśmy wcześniej, zaległa dostawa kart graficznych ASUS w tym i Astral z dnia 30.01 oczekuje na dostawę na 19.02. Jutro będziemy ponownie potwierdzać tą informacje u producent .

Ponad to karty innych producentów, nie są deklarowane, jeżeli dostajemy jakieś dostawy, są to pojedyncze sztuki. Z informacji jakie udało mi się ustalić, od premiery otrzymaliśmy niespełna kilka sztuk RTX5090 innych producentów.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Ciesza sie że 4090 jest za 9kzl nie za 3.5k 

Trudno by 4090 kosztowała 3,5kPLN jak ten badziew 5080 jest wyceniony minimum na 5,2kPLN ,a realnie w okolicach 6,5kPLN. Co prawda niektórzy wieżą że 5080 jest lepszy niż 4090, ale oni żyją w swoim świecie :hihot:

Opublikowano
2 godziny temu, x-kom napisał(a):

Dzisiaj dotarła dostawa na wybrane karty Zotac, będą dostępne na stronie w okolicach 14:00

Będzie możliwość zamówienia karty z odbiorem w salonie.

Po cztm kolega zapytał "A kiedy będą dostępne 5090?"

2 godziny temu, x-kom napisał(a):

Niestety na ten moment brak informacji.

I za chwilę CYK 5090 za 20k boczkiem...

WIEKIE BRAWA dla Państwa za tą "kiwkę" na forum. To było co najmniej DOBRE!

Opublikowano
5 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Upadek moralny forumowiczow. Ciesza sie że 4090 jest za 9kzl nie za 3.5k . Raduja sie, że ich karta zyskała tak na wartosci. Super. 5090 za 20k i wiecej. Rzeczywiscie jest sie z czego cieszyc...5080 zamiast 5k kosztuje 8k normalnie powod do euforii. Serio trzeba miec cos nie tak z glowa zeby sie cieszyc ze 4090 trzyma cene...

Niech je trzymają  wiecznie ich wartośc będzie już tylko rosnąć :D

Opublikowano
31 minut temu, tomn2o napisał(a):

@x-kom Pytanie: Ile kart planujecie mieć na premierę 5070ti i czy będą jakieś modele w cenie zbliżonej fo MSRP? Czy dostępność 5070 ti będzie gorsza/lepsza od 5080?

Na ten moment jeszcze nie mamy potwierdzonych informacji o dostępnościach.

Jedyną pewną informacją jest to, że nie będziemy realizować zamówień bez fizycznych kart dostępnych na magazynie w dniu premiery.

Nawet w przypadku deklarowanych dostępności od producentów.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Faflucy napisał(a):

@x-kom A jak się odniesiecie to tych cen? Bo dla mnie to zwykłe sku........

towar jest tyle wart ile za niego zapłacisz.

Żadna aktualnie karta nie jest warta połowy tego co krzyczą, FOMO sie nakręca.

Edytowane przez zozolek