Pewnie liczyli się z tym. SH2 trochę im podbiło, ale Bloober nie jest bardzo znanym devem. Do tego wprowadzenie nowego IP w niszowym jednak gatunku survival horroru wiąże się z ryzykiem.
Popatrz na to z drugiej strony.
Jakby każdy chciał sprzedawać coś za tyle ile jest warte, to byś nie miał w ogóle „handlarzy". Większość ludzi wcale nie chce się przepychać z potencjalnymi kupującymi albo nie mają na to czasu, więc sprzedają za ułamek „wartości" i mają wszystko w dupie, bo temat jest załatwiony najczęściej w pierwszą godzinę. Ostatnio zmieniałem alufelgi w samochodzie i tak samo zrobiłem, nie chciało mi się po prostu bawić, a tak - gościu zadzwonił po adres, przyjechał po godzinie i sprawę miałem załatwioną.
A po drugie, czy używane części do komputerów mają aż taki super popyt? Bo że leży tego sporo w konkretnych cenach na olx'ie to wiem. Przeglądam i w kółko trafiam na te same oferty.
To zależy przecież od temperatury na zewnątrz i wiatru...
Karta potrzebuje świeżego, chłodniejszego niż w obudowie powietrza. Dlatego tworzy się zamknięte obudowy z wentylatorami na wejściu i wyjściu i to w odpowiednim układzie, żeby ten przepływ nie był zaburzony. To, albo całkowicie otwarta obudowa, gdzie podzespoły są na powietrzu.
Kolejna sprawa to fakt, że do dzisiaj nie wymyślono zewnętrznych PSU wysokiej mocy, tylko pakuje się dodatkową grzałkę do obudowy, by następnie bohatersko usuwać to gorące powietrze na zewnątrz.
Ja rozumiem sprawy bezpieczeństwa i ewentualnej grubości kabla do obudowy, ale jest to wykonalne.
Rekomendowane odpowiedzi