chrumcio 69 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 3 minuty temu, Keller napisał(a): Jak są bugi i dużo rzeczy męczących ,to się gra aby przejść i zapomnieć. Oj tam zara zapomnieć czeka się na łatki. 1
Keller 729 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 4 minuty temu, chrumcio napisał(a): Oj tam zara zapomnieć czeka się na łatki. Czeka się 2 lata i wtedy wychodza inne gry do kolejki.
Strilok 342 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Miesiąc czekania na patch, który zawiera 5 fixów. Brawo GSC oby tak dalej. Może za 2-3 lata tytuł będzie jako tako grywalny
DżonyBi 1 979 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Połatali gre po Japonsku " jako tako". Nachapali sie kasy i motywacja spadla. Jak spiewal Kazik "Bo artysta syty nie ma nic do powiedzenia Artysta głodny jest o wiele bardziej płodny" 1 2
aureumchaos 440 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 11 godzin temu, Alek_M napisał(a): @aureumchaos Oceniasz grę po 25h grania tylko w główny wątek, to widać, że gry single nie sa dla Ciebie. Nie liznąłeś nawet połowy mapy. Ja mam 68h i jestem dopiero na bagnach, zwiedzam sobie tereny i wypełniam poboczne misje. Mam ze 400 apteczek (2/3 w skrytce) i kilka tysięcy sztuk amunicji do różnych broni. Ty to chyba jesteś z tych graczy, co Residenta przechodzą w 2 godziny i wystawiają ocenę Gram tylko w gry single player... W cp77 mam 120h, hzd 90h, DS 100h, fbw 70h, got 80h.... Stalker 2 po prostu jest slaby pusty... W stalkerze 1 chyba z 60h miałem... W resident ach różnie mam, najwięcej w village i biohazard, będzie po 40h... Jak gra jest dobra to cisnę wszystkie poboczne... Edytowane 2 Lutego przez aureumchaos
GS01 37 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) 9 godzin temu, aureumchaos napisał(a): Stalker 2 po prostu jest slaby pusty może po prostu masz za dużo czasu na granie ? Też tak kiedyś miałem, wymagałem od gier, żeby miały wielkie mapy i były wypełnione aktywnościami co 200 metrów. I nie chodzi mi tutaj o takie wydmuszki jak seria AC. Dla mnie pusty był nawet Gothic III (w sensie za mały), a w Mass Effect 1 przeczesałem wszystkie planety i było mi mało. Ale minęło kilka, kilkanaście lat i po prostu szkoda mi czasu na spędzanie więcej niż 1,5-2 godziny dziennie na granie. Stalker 2 ma dla mnie idealną zawartość, czuję ten klimat, łażę po lokacjach, budynkach, szukam artefaktów, fantów, nawet kurde tych kiełbas, wódek i chlebów . Gdzieś na południu, w początkowych lokacjach został mi pytajnik na mapie i dużo skrytek, ale szkoda mi czasu, żeby tam wracać. Jedyne co naprawdę denerwuje, to wolne tempo chodzenia i rygorystyczny limit ciężaru ekwipunku, bo właśnie przez to przechodzi ochota na dokładną eksplorację. Patrzę teraz - 71 godz. na liczniku, a tu dopiero połowa fabuły. PS. Gra dostała u mnie, na leciwym 10700K pięknego kopa, jeśli chodzi o płynność, po zaimplementowaniu pliku z DLSS 4 z CP2077. No i lepiej wygląda. Edytowane 2 Lutego przez GS01
Czubatka Boża 176 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Mam pytanie ile dokładnie zajmuje miejsce gra na dysku
Crew 900 1 000 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 1 minutę temu, Czubatka Boża napisał(a): Mam pytanie ile dokładnie zajmuje miejsce gra na dysku 154 GB
DżonyBi 1 979 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego (edytowane) Wersja GP - 143.23GB na dysku Edytowane 2 Lutego przez DżonyBi
tom36816 77 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 1 godzinę temu, GS01 napisał(a): Gra dostała u mnie, na leciwym 10700K pięknego kopa, jeśli chodzi o płynność, po zaimplementowaniu pliku z DLSS 4 z CP2077. No i lepiej wygląda. Można to samo zrobić za pomocą Nvidia app? Pierwszy raz to zainstalowałem dziś ale chyba nie ogarniam albo sie nie da.
Reddzik 2 777 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Zainstalowałem dla testu jak to zadziała na mojej nowej grafice, różnica jest kolosalna, teraz to można grać, ale jest mały wyjątek to i tak nie poprawi sytuacji dla której ta gra jest popsuta i nie zmienię negatywa na pozytywa. Gra wymaga szlifów i pewnie wiele miesięcy minie jeśli ma być naprawiona. Trzeba wrzucić swoje stare mody i zobaczyć jak teraz będzie działać. Uśmiałem się jak odpaliłem grę ze starymi ustawieniami, DLSS balans, detale mix, patrzę a grafa 48% użycia, i 90W poboru, zmieniłem na DLAA i z miejsca ponad 220W- miejsce Rostock. Dałem Epic, jest lepiej ale bez FG nie ma bata, tu proc musi być jakiś 20000X3D żeby podołał w grze bez FG Miałem blokadę 120fps w rtss, więc tyle miałem z FG. Pewnie odpalę, ale hype na grę mi minął i nie bardzo mi się chce teraz to przechodzić w takim stanie w jakim jest gra, jeszcze potestuję z modem który wtedy dawał mi z 15fps.
GS01 37 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) 16 godzin temu, tom36816 napisał(a): Można to samo zrobić za pomocą Nvidia app? Pierwszy raz to zainstalowałem dziś ale chyba nie ogarniam albo sie nie da. Spróbuj pobrać stąd i podmienić ręcznie plik (po uprzednio wykonanej jego kopii) o takiej samej nazwie: https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/ Ja ten plik wyciągnąłem z Cyberpunka (3.10.1). Edytowane 3 Lutego przez GS01
MJRegul 495 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 16 godzin temu, Reddzik napisał(a): Zainstalowałem dla testu jak to zadziała na mojej nowej grafice, różnica jest kolosalna, teraz to można grać, ale jest mały wyjątek to i tak nie poprawi sytuacji dla której ta gra jest popsuta i nie zmienię negatywa na pozytywa. Gra wymaga szlifów i pewnie wiele miesięcy minie jeśli ma być naprawiona. Trzeba wrzucić swoje stare mody i zobaczyć jak teraz będzie działać. Uśmiałem się jak odpaliłem grę ze starymi ustawieniami, DLSS balans, detale mix, patrzę a grafa 48% użycia, i 90W poboru, zmieniłem na DLAA i z miejsca ponad 220W- miejsce Rostock. Dałem Epic, jest lepiej ale bez FG nie ma bata, tu proc musi być jakiś 20000X3D żeby podołał w grze bez FG Miałem blokadę 120fps w rtss, więc tyle miałem z FG. Pewnie odpalę, ale hype na grę mi minął i nie bardzo mi się chce teraz to przechodzić w takim stanie w jakim jest gra, jeszcze potestuję z modem który wtedy dawał mi z 15fps. Coś kupił? Bo chyba miałeś czekać na 9070?
Reddzik 2 777 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @MJRegul Myślałem, że między innymi przeze mnie kupiłeś 4070Ti super, bo zaglądałeś w temacie RTX 50, odpisałeś że kupiłeś kilka postów po moim poście gdzie napisałem co wziąłem Tutaj info
MJRegul 495 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @Reddzik już nie pamiętam przez kogo ale ludzie się chwalili, że kupili więc też zamówiłem, w teorii będzie jutro Teraz sobie przypominam, że pisałeś o 4080S z outletu Ja się jakoś outletowych rzeczy boję bo to zwykle zwroty a zwracają bo za głośne, bo piszczy co to i tamto, u Ciebie wszystko ok?
tom36816 77 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego 6 godzin temu, GS01 napisał(a): Spróbuj pobrać stąd i podmienić ręcznie plik (po uprzednio wykonanej jego kopii) o takiej samej nazwie: https://www.techpowerup.com/download/nvidia-dlss-dll/ Ja ten plik wyciągnąłem z Cyberpunka (3.10.1). Dzięki, link się przyda bo nie mam Cyberpunka. Będę w domu to obczaje temat.
Joloxx9 941 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Polatali to na tyle, że warto już zagrać bez nerwów?
Phoenix. 4 734 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 3 godziny temu, Joloxx9 napisał(a): Polatali to na tyle, że warto już zagrać bez nerwów? Ostatnio zadnych dobrych latek nie bylo wnoszacych jakies znaczace zmiany
aureumchaos 440 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Nie wiem jak poboczne misje ale glowny watek da sie przejsc bez wiekszych problemow. 2 razy musialem tylko wgrac savea bo nie pojawil mi sie znacznik po zabiciu wszytskich a tak to bylo ok. Duuuuuuzzoooooo biegania nawet po 2 km w ta i z powrotem i to bylo gorsze od bugow. Ale tego raczej nie poprawia. Gdyby byla funkcja fast travel to glowny watek bylby z 10h max a tak wrzucili to bieganie zeby sztucznie wydluzyc fabule o 4 h samego biegania
blo3de 50 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego 1 minutę temu, aureumchaos napisał(a): Nie wiem jak poboczne misje ale glowny watek da sie przejsc bez wiekszych problemow. 2 razy musialem tylko wgrac savea bo nie pojawil mi sie znacznik po zabiciu wszytskich a tak to bylo ok "Tylko" 2 razy musiałeś wczytywać. Ja cały czas czekam może za jakiś rok się zagra w stalkera. 1
PepePanDziobak 105 Opublikowano 4 Lutego Opublikowano 4 Lutego Tak była kolejna łatka, mała 10gb , rostok poprawiony nie ma memory'leaków. Nie zlatują jakoś drastycznie klatki jak kiedyś podczas zwykłego łażenia. Natomiast pojawiło się lekkie klatkowanie przy sprzedawcach w rostoku, tzn zauważalne migotanie negatywnie białej (czarnej) klatki . Reszty zmian nie doświadczyłem. Można zagrać żeby połazić, głównego nie lecę z uwagi na eksploracje i poboczne questy. Dla fana serii, jakiegoś survivalowca, leśnego szwędacza gierka wejdzie bez problemu. Nie jest to majstersztyk. Wiadomo
Rekomendowane odpowiedzi