@Gonzo3211 potwierdzam, skoczyły się zakupy w Argentynie, Turcji itd. albo inaczej - są, ale są jeszcze większe kombinowania i ryzyko że nie przejdzie.
Sam miałem XSS ale sprzedałem po 8 miesiącach (XGPU zostawiłem sobie do Legiona). Czemu? Coraz mniejsze możliwości taniego grania. Jeszcze zablokują tanie klucze, zakręcą kurek i zostaniemy z XSS z grami po 300-400 zł i XGPU za 73.99 zł na ms.
Lepiej kupić XSX (choćby używany) i w przypadku wersji pesymistycznej - blokada wszystkiego przez M$ - masz napęd, aby kupować płyty używane i tanio grać - awaryjnie.
Serio? Przywalacie się o kwestię 8 gwiazdek i porównujecie ją do Żukowskiej? Sam bym ironizował tak jak ona to zrobiła w tej kwestii. Po prostu jesteście zaślepieni swoją polityczną nienawiścia. Kobieta nie daje sobie w kaszę dmuchać i ustawia po kątach wszystkie uśmiechnięte pacynki po kątach.
Nie ma żadnych unikalnych kodów. Kod kreskowy danego producenta dla określonej partii jest ten sam. Automaty mogą skanować jeszcze kształty/wzory butelek i dopasowywać po kodzie kreskowym do producenta czy się zgadza w bazie danych etc.
Na pewno nie ma tam nic czego by w dość prosty(kreatywny) sposób nie obszedł polski Janusz biznesu No, ale trzeba pamiętać, że za oszustwo/wyłudzenie/podrabianie czy pod co tam to jeszcze to podejdzie można srogo oberwać
Witam,
chciałbym zasięgnąć szerszej opinii odnośnie poniższego zestawu:
https://www.morele.net/inventory/info/b971e6d8/
Powiem wprost, że jestem raczej laikiem na tym polu, dlatego chciałbym, a w zasadzie to muszę skonsultować zestaw. Dajcie proszę znać co myślicie o zestawie, ma on być do pracy i do gier (rozdzielczość raczej 1440p, może 2k, w każdym razie nie zależy mi na 4k), chciałbym przy tym, żeby mi trochę posłużył.
Chciałbym mieć pewność, że ww. zestaw będzie:
1. kompatybilny, tzn., że wszystkie części będą współgrały i nie będzie problemu z montażem,
2. kompletny, tzn., że wszystkie potrzebne części, system operacyjny i pełna konfiguracja są wykupione i komputer przyjdzie gotowy do używania,
3. zoptymalizowany, tzn. jeżeli jakieś części warto byłoby wymienić na tańsze (bo np. w przypadku jakiejś części wyższa cena nic nie zmieni), to byłoby super, ewentualnie mógłbym dopłacić do czegoś droższego, jeżeli miałoby to rzeczywiście sens, choć ten zestaw z koszyka to raczej max mojego budżetu.
Będę bardzo wdzięczny za info.
Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi