Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Necronom napisał(a):

Czyli tabelka nie za bardzo się pokrywa? No kto by się spodziewał :E

Po takiej tabelce spodziewałem się, że jeszcze na 2060S ogram, jeśli za trzy lata nadal jej nie wymienię... ale chyba nic z tego :E 

Wspaniale, że klimat jak na Labie. Dzieje się, i o to chodzi :P 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

Kurde gram 2,5h i jak widzę jaka jest wielka mapa (a dodajcie do tego to co będzie pod ziemią jak np. bunkry) to gra z lizaniem wszystkich ścian zajmie mi grubo ponad 100h. Super:jupi:

Edytowane przez Spychcio
Opublikowano

Nie no, do nowych gier już bym z moim staruszkiem nie podchodził, nie ma sensu.

Ale że kupkę wstydu do ogrania mam na najbliższe 5-10 lat... ja sobie na łatanie Stalkera poczekam. :E 

Opublikowano
4 minuty temu, Spychcio napisał(a):

Kurde gram 2,5h i jak widzę jaka jest wielka mapa (a dodajcie do tego to co będzie pod ziemią jak np. bunkry) to gra z lizaniem wszystkich ścian zajmie mi grubo ponad 100h. Super:jupi:

Jakby zrobili jeszcze większą to 200h...

Liczy się content, a nie rozmiar mapy. Na bank 3/4 z tego jest puste i bez celu xD 

Opublikowano

Ja mam jeszcze nietypowy problem z padem od PS5 (SCUF reflex) używam przez DS4Windows i lewy analog sam chwilami do przodu idzie. Nie jest to problem pada na 100% bo w innych grach nie ma tego problemu. To samo mam w Starfildzie też przez GP. Jak podłączę zwykłego pada od PS5 to działa bez problemu. Na redicie trafiłem na wątek gdzie ludzie ten sam problem mieli przy Starfildzie właśnie. Teraz niestety tu się to pojawiło. Nie ukrywam, że jak dałem tysiaka za pada to chciałbym na nim grać tym bardziej wykorzystać łopaki no i dużo lepiej w dłoni leży niż zwykły. Czy ktoś kiedyś spotkał się z takim problemem?

Na red jeszcze dawali jakieś komendy do ini ale nic to nie pomogło.

Opublikowano

7800XT tutaj. Gram w 1440p, ustawiłem preset na wysokie, fsr balanced i mój sprzęcior nie dobija nawet do 50 fps.

Dla mnie optymalizacja ssie, a graficznie nic mi jeszcze nie urwało.

Nie podoba mi się ten efekt radioaktywny, wygląda to po prostu źle.

HUD jest beznadziejny. Czemu wszystkie apteczki i inne rzeczy do spożycia się ukrywają automatycznie. Nie można nawet zmienić w opcjach, aby były na wierzchu tylko ja muszę cały czas pamiętać gdzie co jest.

Gram na padzie i sterowanie jest ok przy poruszaniu się czy strzelaniu, ale nawigacja po ekwipunku to dramat. Gdzieś tam stanęli z tym te 15 lat temu. Teraz o wiele lepiej można to ogarnąć. W takim Diablo 4 gdzie co chwilkę podnosi się jakiś przedmiot, działa o wiele sprawniej.

Poza tym słabe pozycjonowanie dźwięku. Idę gdzieś, nic nie widzę i nagle dostaje w czapę od jakiegoś stworka.:E

• Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Necronom napisał(a):

Czyli tabelka nie za bardzo się pokrywa? No kto by się spodziewał :E

Jak dodasz do tego DLSS-Balanced czyli dla 4k renderowanie ~1250p, dla 1440p ~835p to się będzie z grubsza zgadzać :E

Zerkałem jeszcze jak gostek gra na tym 4080S i w 1440p natywnym no bujało się zwykle 60-70fps, ale i są chwile z 50fps, a to dopiero początek gry :E

Z tego co widzę teraz w testach PPC wcale nie mieli tam za mocnej miejscówki gdzie im na 4080S w 1440p wyszła średnia 69fps :E 

Opublikowano
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

7800XT tutaj. Gram w 1440p, ustawiłem preset na wysokie, fsr balanced i mój sprzęcior nie dobija nawet do 50 fps.

Dla mnie optymalizacja ssie, a graficznie nic mi jeszcze nie urwało.

Nie podoba mi się ten efekt radioaktywny, wygląda to po prostu źle.

HUD jest beznadziejny. Czemu wszystkie apteczki i inne rzeczy do spożycia się ukrywają automatycznie. Nie można nawet zmienić w opcjach, aby były na wierzchu tylko ja muszę cały czas pamiętać gdzie co jest.

Gram na padzie i sterowanie jest ok przy poruszaniu się czy strzelaniu, ale nawigacja po ekwipunku to dramat. Gdzieś tam stanęli z tym te 15 lat temu. Teraz o wiele lepiej można to ogarnąć. W takim Diablo 4 gdzie co chwilkę podnosi się jakiś przedmiot, działa o wiele sprawniej.

Poza tym słabe pozycjonowanie dźwięku. Idę gdzieś, nic nie widzę i nagle dostaje w czapę od jakiegoś stworka.:E

hud ii reszta syfu jest z dying light 2 niestety i to mnie dość odpycha, dl2 lubię ale tu mi nie pasuję to xD

Opublikowano

Ciekawe na innych forach piszą ,że aby grać dość komfortowo ( zależnie jakie ustawienia ) to trzeba mieć na karcie min 12gb a niedawno pisali ,że na 8 gb idzie pograć.Pomijam ,że gra jest niedopracowana jeszcze i wyjdzie mnóstwo patchy.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, galakty napisał(a):

Jakby zrobili jeszcze większą to 200h...

Liczy się content, a nie rozmiar mapy. Na bank 3/4 z tego jest puste i bez celu xD 

No i przyszedł On, niszczyciel dobrej zabawy:E

Chodzi mi już o sam klimat zony, zwiedzanie, szukanie itemków. Wystarczy pograć i czuć, że jest klimat czarnobyla:))

Dobrze mi się gra, nie zawiodłem się pod tym względem a to jest najważniejsze.

Edytowane przez Spychcio
Opublikowano
18 minut temu, Spychcio napisał(a):

Ta podobno nie ma prawie pobocznych a po 50h jest jeszcze dużo misji.