Stjepan 246 Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu STALKER 2 - twórcy gry zapowiadają szybkie wdrażanie poprawek. Ma to rozwiązać najbardziej palące problemy produkcji Bądźmy dobrej myśli. 1
azgan 411 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 24 minuty temu, ODIN85 napisał(a): No faktycznie wygląda to przeciętnie. Screeny podrasowane jakieś w necie latają Faktycznie poziom Chernobylite.Świetny Hdr. Czerń jest czarna, kolorki i światełka bajka na OLED'ZIE 25 minut temu, ODIN85 napisał(a): Ściny niestety są co jakiś czas. Mutanty faktycznie za bardzo wytrzymałe. Trzeba będzie unikać z nimi walki jak tylko się da. Klimacik robi największą robotę. Jakiej rozdzielczości byś nie ustawił i detali zmienił to i tak będą. Standardowo jak na Unreal Engine 5 przystało 1
Doamdor 133 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Wyszedłem z laboratorium i gra się zawiesiła. No po prostu nie wierzę, uruchomiłem ponownie grę i nie mam żadnego zapisu, muszę zaczynać od nowa. Edytowane 7 godzin temu przez Doamdor 4 1
DżonyBi 234 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Te kwiatki z save'ami to tylko z wersja GP? Edytowane 7 godzin temu przez DżonyBi
seba842005 22 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) Graty które zbieramy ze skrzynek reportera są to te z dodatków zależnie jaką edycję kupiliśmy? To kolorowe wdzianko jak na razie jest op. Edytowane 6 godzin temu przez seba842005
azgan 411 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ktoś tutaj z Was napisał we wcześniejszych postach że S.T.A.L.K.E.R 2 przypomina premierę Cyberpunk 2077 i powoli zaczynam utwierdzać się w przekonaniu że miał rację 🤭. 1
Joloxx9 200 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Teraz, azgan napisał(a): Ktoś tutaj z Was napisał we wcześniejszych postach że S.T.A.L.K.E.R 2 przypomina premierę Cyberpunk 2077 i powoli zaczynam utwierdzać się w przekonaniu że miał rację 🤭. Cyberpunk nie wygladal jakby wyszedl w 2012r. 2 1
DżonyBi 234 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Kiedys nie rozumialem i nasmiewalem sie z ludzi, ktorzy w dniu premiery dlugo wyczekiwanej gry pisza, ze poczekaja kilka miesiecy na polatanie gry i poprawe balansu rozgrywki, bo im sie nie spieszy. Przepraszam. 3
azgan 411 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 9 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Cyberpunk nie wygladal jakby wyszedl w 2012r. Oszukali nas bo tak naprawdę to gamy w moda do jedynki zresztą sami obczajcie
Gret 98 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 12 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Cyberpunk nie wygladal jakby wyszedl w 2012r. Na ps4 wyglądał jak by wyszedł w epoce dinozaurów 1 1
blabla123 64 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 16 godzin temu, Send1N napisał(a): Jak w przeszłości ograłeś cień czarnobyla i chcesz sobie odświeżyć to zainstaluj sobie lost alpha (jeżeli nie grałeś) Lost Alpha, Anomaly i jakieś inne. Dobrze, że przypomniałeś o LA, bo gdzieś też mam instalkę. 1
Joloxx9 200 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 12 minut temu, Gret napisał(a): Na ps4 wyglądał jak by wyszedł w epoce dinozaurów Odpalanie tego na PS4 powinno byc karane 1
Doamdor 133 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu HDR też w tej grze jest zepsuty? Bo mam go włączonego, a w grze, nie można go włączyć. Mam wrażenie jakbym grał w stalkera 1 z lepszą grafiką, lecz na dzisiejsze czasy przestarzałą. Mutanty, czy tam potwory, zamiast straszyć, to wyglądają i poruszają się komicznie. Nie można powiedzieć, że nie ma klimatu, ale ta gra powinna mieć premierę dawno temu, a nie pod koniec 2024r. Wymagania tej gry są absurdalne, gdzie do grania w 4K DLSS Q potrzeba RTX 4090, a bez DLSS RTX 5090. Czuć, że tej grze potrzebny jest remastered.
Gret 98 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu HDR działa tylko na pełnym ekranie. 1 1
DżonyBi 234 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 4 minuty temu, Doamdor napisał(a): bez DLSS RTX 5090. 1 1
Lameismyname 47 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Ktoś już znalazł jakiegoś działającego fixa na te popularne dropy do 10-20 klatek?
maras2574 88 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu @LameismynameSzukaj TUTAJ , chyba coś jest
Isharoth 160 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, Stjepan napisał(a): STALKER 2 - twórcy gry zapowiadają szybkie wdrażanie poprawek. Ma to rozwiązać najbardziej palące problemy produkcji Bądźmy dobrej myśli. Mam nadzieję że te crashe szybko naprawią, bo wczoraj crashowało mi kilka razy. Dziś jeszcze spróbuję standardowy profil w Afterburnerze, w razie co jakbym miał niestabilne UV - ale do tej pory od kilku miesięcy nie miałem problemu w żadnej grze. Generalnie próbowałem też zablokować klatki. Niestety w grze nie da się ustawić nic pomiędzy 60-120, więc będę musiał to zrobić przez Riva tuner. Od czasu jak zablokowałem do 60 to nie miałem crasha, no ale wtedy to już zbyt krótko miałem włączoną grę, więc może to przypadek. Edytowane 6 godzin temu przez Isharoth 1
Doamdor 133 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 15 minut temu, Gret napisał(a): HDR działa tylko na pełnym ekranie. Miałem pełny z ramką, teraz jest ok. Ciemno jak w d..... z HDR. Poustawiałem i teraz z HDR gra zyskała. 1
aureumchaos 90 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 9 godzin temu, Alek_M napisał(a): Jakiej metody skalowania używacie na kartach RTX 4080/90? Właśnie sobie tak sprawdzam co lepiej wygląda i według mnie TSR jest najlepsza. Drzewa w oddali wyglądają w miarę normalnie, na pozostałych jakbym patrzył przez sitko. Ja uzywam DLAA ale bez DLSS tylko samo FG (Z dlss mydło jest a implementacja FG w tej grze jest bardzo dobra, wole fake klatki natywne niz upscalowane mydło).
DżonyBi 234 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 minutę temu, aureumchaos napisał(a): Ja uzywam DLAA ale bez DLSS tylko samo FG me too, to jest najlepszy wybor majac 4090 1
aureumchaos 90 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Uzywam HDR. Stoje w korytarzu i widze pomieszczenie, sciany, podloge, jest dzien sa w nim okna. Robie 2 kroki do pomieszczenia a tu robi sie czarno jak w D... 2 kroki w tyl i znow widze z korytarza wszystko w pomieszczeniu... Co to ma byc? To nie tylko to jedno pomieszczenie... Jak to naprawic zeby nie robilo sie czarno jak jest dzien, sa okna, jest powsiwata z odleglosci wszystko jest w poireszczeniu a wejde do srodka i czarno... ???????
Rekomendowane odpowiedzi