Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

Głupich nie sieją - sami się rodzą. Kolejna gra i kolejne stado frajerów-beta testerów. 

Kiedy się nauczycie, że nie kupuje się gier na premierę? ;) 

Nigdy. To jest chyba nałóg, nie ważne jaka kupa, ważne żeby w pokoju śmierdziało :)

• Upvote 1
Opublikowano
59 minut temu, RTX5090 napisał(a):

Z tego co wiadomo gra jest na UE 5.1 czyli silniku mega zbugowanym i dosyć już leciwym bo wydanie to wyszło 2 lata temu, przez ten czas wyszło wiele poprawek i aktualnie jest wersja 5.5 

Zawsze tak jest, przecież grę robi się kilka lat. Nikt nie będzie przenosił całego projektu co literacje silnika.

Opublikowano (edytowane)

Klimat jest świetny, to nie ulega wątpliwości. Gra zachęca do eksploracji, myszkowania po lokacjach, odwiedzania wszystkiego co pojawia się na horyzoncie. To z pewnością będzie kiedyś bardzo porządna produkcja. Na razie jest znajdującym się najwyraźniej w fazie beta testów tworem, który jakiś procent graczy ogra bez większych problemów, ale zdecydowana większość spędzi tam czas głównie na próbach doprowadzenia gry do stabilnego działania. Każdy sam oceni czy chce się w to bawić czy nie.

Zaskoczenia oczywiście nie ma. Niby człowiek wiedzioł, a jednak trochę się łudził. Bardzo lubię oryginalnego Stalkera, jednak nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby płacić pełną kwotę na premierę. GP jest tutaj świetnym zabezpieczeniem przed produkcjami, których łatanie na poważnie zaczyna się dopiero po wydaniu. Jak już dziesiątki tysięcy graczy powiedzą co trzeba naprawić.

Edytowane przez Vulc
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

@PepePanDziobak ja mam tą kartę i gram w 1080p z DLSSQ + FG na high i jest dobrze.

Ale mnie burza złapała, przeczekałem całą w jakiejś szopie, jedząc kiełbasę i chleb. :E Jaki to ma klimat, w Cieniu Czarnobyla to po prostu była sobie burza, efekt, a tutaj to złowrogie zjawisko które może Cie zabić. :woot: Dawno takiej immersji nie czułem jak tutaj. :o

Edytowane przez Stjepan
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
22 minuty temu, JayDee016 napisał(a):

Czy te itemy, które zostawiłem w skrytce u Chomika, tam gdzie można walnąć w kimę, zostają tam na stałe? 8:E

Patrząc na stan w jakim obecnie jest gra, nikt Ci nie da żadnej gwarancji. :E

Opublikowano

Boziu kochana o co chodzi z tymi anomaliami co pojawia się jakaś niebieska kulka i wybucha Ci prosto w ryj?
Jakoś można przed tym uciekać czy jak bo idę idę, dostanę 3 razy i gleba i nie ma czasu na reakcję i rage quit XD

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Stjepan napisał(a):

@PepePanDziobak ja mam tą kartę i gram w 1080p z DLSSQ + FG na high i jest dobrze.

Ale mnie burza złapała, przeczekałem całą w jakiejś szopie, jedząc kiełbasę i chleb. :E Jaki to ma klimat, w Cieniu Czarnobyla to po prostu była sobie burza, efekt, a tutaj to złowrogie zjawisko które może Cie zabić. :woot: Dawno takiej immersji nie czułem jak tutaj. :o

chopie aż ręce zacieram :D 30 minut i koniec pobierania. Szkoda że jutro do roboty :D 
Na ultra też jakoś to chodzi ?? :D 
:piwko: Browar za avvatar :D hail %-)

p.s. takie klimaty mam w burze w lesie jak survivaluje w realu %-)

Edytowane przez PepePanDziobak
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Stjepan napisał(a):

Dawno takiej immersji nie czułem jak tutaj. :o

W Stalkerze zawsze podobał mi się właśnie ten element survivalowy. Czym dalej się zapuszczałeś, tym trudniej się robiło, a atmosfera gęstniała. Mam nadzieję, że i tutaj tego nie zabraknie. Dlatego mody na usuwanie tak podstawowych rzeczy jak waga wyposażenia, głód czy napromieniowanie, będą całkowicie wypaczać sens rozgrywki. No, ale każdy gra tak jak chce. To właśnie jedna z zalet modów.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PepePanDziobak napisał(a):

chopie aż ręce zacieram :D 30 minut i koniec pobierania. Szkoda że jutro do roboty :D 
Na ultra też jakoś to chodzi ?? :D 
:piwko: Browar za avvatar :D hail %-)

Heh Twój też zajebisty wiadomo, Tępe Ch***** N*****!!!! ja jutro wolne, na Epic nie testowałem, na high też wygląda dobrze, patrząc na stan techniczny, ja muszę mieć masełko 60+ fps. :E  Co by tu powiedzieć my dziady 30+ którzy przeszli starą trylogię znają annały tej gry, wiedzą że nie jest łatwo i przyjemnie jak w Far Cry, ale tutaj dodali kolejne elementy dzięki którym klimat gęstnieje jeszcze bardziej.

Spoiler

467899397_8871545219558264_4366688044108

:rotfl:

Edytowane przez Stjepan
Opublikowano
17 minut temu, Stjepan napisał(a):

no właśnie też chyba z 4 razy w kime szedłem by przeczekać burzę 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na psy znalazłem sposób, uciekać do jakiegoś ciasnego pomieszczenia gdzie są drzwi, będą wbiegać pojedynczo i kill him z pistolecika, a co. Już tak kilka watah załatwiłem. :E  Aha dużo umiejętności i obeznania ze starej trylogii się przydają, to zauważyłem, kto grał ten wie. :faja:

Edytowane przez Stjepan