Strilok 52 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, maras2574 napisał(a): No lepiej żeby nie, mam 20 godz. przegrane i raczej nie przechodziłbym od nowa W pierwszej części było tak że trzeba było od nowa grać bo nie było wstecznej kompatybilności savów btw. ktoś pamięta trailer pierwszej części jak na DX9 przeszli? Klimat wynurzał się wtedy z ekranu jak na tamte czasy tak że można było go kroić nożem. Edytowane 2 godziny temu przez Strilok
Frog67 130 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @azganJakby nie patrzeć to Stalker2 wypada lepiej, nawet nie wiedzialem ze środowisko jest tak interaktywne, ale dziwne by było gdyby efekt był inny wszak oba tytuły kilka lat dzieli.
MJRegul 82 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 28 minut temu, userKAMIL napisał(a): Gra na maksymalnych ustawieniach w 4K dalej wygląda fantastycznie! Dla mnie jedna z najlepszych produkcji tego roku i po 25h mam pierwszy 3 regiony zwiedzone. Zero wywalania do pulpitu czy jakieś inne cuda. Na pomniejsze błędy typu lewitujące ciało etc nawet uwagi nie zwracam i cały czas bawię się kapitalnie! Dla mnie problemy z optymalizacją nie istnieją i trzyma non stop 100-120 klatek. Wracam grać dalej. Jakikolwiek użytkownik 4090 nie powinien mieć prawa głosu przy S2 (dżołk). Co widzę, że ktoś ma 4090 to nie ma żadnych problemów, gra się płynnie, wszystko jest super itd. I teraz się zastanawiam czy właściciele 4090 tak idealizują gry bo mają 100fps+ z G-Sync i jest masełko na max detalach czy serio magiczne 4090 usprawnia każdą grę i niweluje bugi XD 1 3
lukadd 272 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ta gra wcale nie działa dobrze na 4090 1440p skalowane do 4k przez DLSS + generator klatek aby mieć 100fps to żart Ta gra przy tym jak wygląda tyle powinna mieć w natywie 4k bez żadnych generatorów klatek. 1
userKAMIL 161 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, MJRegul napisał(a): Jakikolwiek użytkownik 4090 nie powinien mieć prawa głosu przy S2 (dżołk). Co widzę, że ktoś ma 4090 to nie ma żadnych problemów, gra się płynnie, wszystko jest super itd. I teraz się zastanawiam czy właściciele 4090 tak idealizują gry bo mają 100fps+ z G-Sync i jest masełko na max detalach czy serio magiczne 4090 usprawnia każdą grę i niweluje bugi XD Nikt tu nie twierdzi, że bugów nie ma. Jednak gra chodzi na Full bardzo płynnie. Modami załatwiłem wszystkie bolączki jak ceny za naprawę etc. Dla mnie gra jest genialna i wygląda naprawdę rewelacyjnie! 🤷 1
Joloxx9 242 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jedyna słuszna recenzja: 16 minut temu, Strilok napisał(a): W pierwszej części było tak że trzeba było od nowa grać bo nie było wstecznej kompatybilności savów btw. ktoś pamięta trailer pierwszej części jak na DX9 przeszli? Klimat wynurzał się wtedy z ekranu jak na tamte czasy tak że można było go kroić nożem. Ja pamiętam, miały być 2 wersje gry, DX 8 I DX 9. Imo po tym trailerze wnioskuje, że tamten miał lepsze dynamiczne oświetlenie 5 1
Kadajo 541 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nareszcie jakiś poważny, Ludologiczny materiał
Strilok 52 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, userKAMIL napisał(a): Nikt tu nie twierdzi, że bugów nie ma. Jednak gra chodzi na Full bardzo płynnie. Modami załatwiłem wszystkie bolączki jak ceny za naprawę etc. Dla mnie gra jest genialna i wygląda naprawdę rewelacyjnie! 🤷 Kamil, ale nam tutaj nie chodzi o optymalizacje, ale głównie o bugi i glicze. Najogrsze jest to że cały ten szumnie zapowiadany system A-Life nie dział przez co w tej chwili mamy walking symulator z poprawną jak na dzisiejsze czasy grafiką. Walki z mutantami czy przeciwnikami humanoidalnymi nie sprawiają żadnego problemu i satysfakcji. Mi się o to przynajmniej rozchodzi. To psuje całą imersję. 2
Joloxx9 242 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, userKAMIL napisał(a): Nikt tu nie twierdzi, że bugów nie ma. Jednak gra chodzi na Full bardzo płynnie. Modami załatwiłem wszystkie bolączki jak ceny za naprawę etc. Dla mnie gra jest genialna i wygląda naprawdę rewelacyjnie! 🤷 Gdzie ona CI chodzi bardzo płynnie, czekaj, niech zgadnę, bo na 4090 czyli karcie za prawie 10K gra co wygląda momentami jakby miała parę lat chodzi w większości ok to coś normalnego? Weź zejdź na ziemie, albo odstaw copium. 2
userKAMIL 161 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 7 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Gdzie ona CI chodzi bardzo płynnie, czekaj, niech zgadnę, bo na 4090 czyli karcie za prawie 10K Ale co to ma do rzeczy? Czy ja Ci bronie kupić kartę za 10K i cieszyć się grą? Zdaję sobie sprawę z tych problemów ale mnie one nie dotyczą. Mam zacząć się biczować bo mam kartę za 10K? XD No dobra masz jak poprawi Ci to humor… P.S. Bądźmy też precyzyjni nie prawie a ponad 10K! W dniu premiery dalem 2,7K€ Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL 2
Strilok 52 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ja wam powiem tak że od 2002 roku po tym jak zapowiedzieli Oblivion Lost czekałem aż wydadzą pierwszego Stalkera. Zachęcony obietnicami i trailerami liczyłem na coś wielkiego. Przeliczyłem się wtedy bardzo. Jednak pokochałem klimat w tej grze. Żadna inna gra nie mogła poszczycić się takim klimatem. Zawsze bliżej było mi do post-apo niż do cukierkowych gier. Później wydali Clear Sky i już całkiem dobrze to wyglądało. Call Of Prypiat też bardzo mi się podobał. Jednak nadal brakowało to co zapowiadali w tych trailerach i materiałach z pierwszej części. Po części przywróciła to scena moderska. Do GSC straciłem zaufanie. Jeśli chodzi o S2 to chciałem po prostu powrócić do niego bo przypomina mi on wspaniałe czasy kiedy grało się w pierwsze części. Mimo że nie były nigdy dopracowane i dalej brakowało to co obiecali, jednak Stalker to Stalker. Jestem już stary i widocznie głupi myśląc że GSC przez te wiele długich lat potrafi uczyć się na błędach. Niestety nie. Jednak tym razem moje i tak nadszarpnięte zaufanie do nich. Teraz całkowicie zniknęło. Co za problem był zrobić było choćby dobre AI podobne to FEAR? Lub skopiować system A-Life z modów? Po części mogli by dodawać nowe funkcjonalności w kolejnych patchach. Wróć...to przecież GSC. A tutaj macie całe świetne A-Life https://packaged-media.redd.it/egcskpmbdg2e1/pb/m2-res_480p.mp4?m=DASHPlaylist.mpd&v=1&e=1732572000&s=c8762d0c5bda54b3dc093b35107de790e643f24f Edytowane 2 godziny temu przez Strilok 2 1 1
Kadajo 541 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Mega słabe to AI, ale pewnie to poprawią... Za rok.. 4
Reddzik 337 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu "Dawno nie widziałem takiej grafiki na moim komputerze" Pozamiatał
Tooth 8 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 10 minut temu, Kadajo napisał(a): Mega słabe to AI, ale pewnie to poprawią... Za rok.. O to to w sedno ... Ale nie za rok zbyt dużo roboty przy tym jest aby to działało jak oni to chcą zaimplementować do gry ... Zresztą z tego co widzę po modach kodzie gry mają jeszcze bardzo dużo pracy aby ogarnąc to w miare do zadawolającego poziomu. Nie wspomnę o A-Life które nie istnieje i dopiero teraz jest pisane a potem bedzie wprowadzane do gry Metodą prób i błędów niestety Edytowane 1 godzinę temu przez Tooth
Pan Mateoo 93 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Czym wam się najwygodniej strzela?
Kakarotto 88 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jeśli w grze, która ledwo premierę miała, trzeba używać modów by poprawiać mechaniki gry, to wiedz, że coś się dzieje. Mam zamiar dziś sprawdzić, co w trawie piszczy, ale podejrzewam, że grę zacznę na poważnie pod koniec roku (w okresie świątecznym będzie czas na grę w pełnym zaangażowaniu, że się tak wyrażę), jak coś tam połatają oficjalnie i nieoficjalnie.
aureumchaos 107 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, Pan Mateoo napisał(a): Czym wam się najwygodniej strzela? Tym co akurat wypadnie z trupa... 1
MJRegul 82 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 10 minut temu, Pan Mateoo napisał(a): Czym wam się najwygodniej strzela? Podstawowym pizdolecikiem z tłumikiem 1
azgan 504 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Od DX8 do DX11 27 minut temu, Pan Mateoo napisał(a): Czym wam się najwygodniej strzela? Klawiaturą jak @lukadd po pijaku Edytowane 1 godzinę temu przez azgan
Eltik 9 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu mnie az tak bardzo bardzo to nie boli bo gram przez GP i ogrywam tez inne tytuly ale ....ci co kupili tego klopsa to serio wspolczuje 1
blabla123 76 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Panowie proszę się wstrzymać z postami, jutro z rana w robocie jestem zajęty więc będzie mi trudno nadrobić heheszki z A-Life i wirującymi przeciwnikami po mefedronie
azgan 504 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 7 godzin temu, MJRegul napisał(a): Ok. Leci uninstall. Nie Ty jeden 😉 1
Kakarotto 88 Opublikowano 39 minut temu Opublikowano 39 minut temu Ledwo zacząłem i już jakaś anomalia. 3
Rekomendowane odpowiedzi