Ad. 3
Zajmowałem się potwierdzeniem, czy istniała zasadnośc, aby przyjąć dużą ilość ludzi w IT na potrzeby projektu, który nie doszedł do sktuku, a potem nie zwalniać ich tylko czekać na kolejny projekt.
I powiem szczerze - napisaliśmy, że było to zasadne. nawet za cenę płacenia im przez 4-5 miesięcy za nic. Bo rynek w badanym okresie był w cholerę trudny i drożej byłoby zatrudnić tylu specjalistów na "już".
ad. 4
Skala była jednak inna. W samym Tauronie powstało kilkadziesiąt fikcyjnych stanowisk.
Tak, PiS rozdawał. łamał prawo i rozdawał pieniądze. Jak pewien Henryk Musialski ze śląskiej mafii paliwowej. Tylko czy tak powinno być?
Ad. 5
No, ale po co Tauronowi taki marketing, skoro.... nie za bardzo ludzie mają alternatywę?
Co do sprzedaży Stalkera 2, DA: Veilguard i innych nowych gier.
Właśnie na STEAMie Cyberpunk zatopił wszystkie gry, stare i nowe, poza Counterstrike - w tym STALKER'a 2.
Redzi gurom
Ad. 2 bądź cierpliwy
Ad. 3 Jeżeli przeprowadzałeś audyt w takiej firmie i zajmowałeś się kwestiami merytorycznymi -super. Jeżeli Twoja praca polegała na sprawdzeniu czy X przypadkiem nie napisał, że 500+ to był dobry pomysł albo czy Y nie ma żadnych znajomości i można go przez to spokojnie zwolnic to taka trochę krecia robota.
Ad. 4 pis nie zrobił tam nic czego nie znalibyśmy wcześniej nie musimy chyba tego wałkować ? No może jedną rzecz załatwił nieco inaczej. Przed swoim odwołaniem przyjęli uchwałę o premiach powiązanych z inflacją (dla wszystkich, nie tylko dla swoich ) bo stwierdzili, że za nowej władzy poza znajomymi królika nikt tam złamanego grosza więcej nie zobaczy niż mu się należy.
Ad. 5 Co Ci mam powiedzieć... gdzieś Ci wszyscy ludzie musza pracować
Ad. 6 No i git.
Ściągał może ktoś te tematy:
https://forum.pclab.pl/topic/1227604-mining-kopanie-gpu/page/671/#comments
https://forum.pclab.pl/topic/699314-bitcoin-faq-dyskusja/page/190/#comments
Ja się na tym nie znam i znając życie jak ja ściągnę to później nie będzie działać, ale jak nikt tego nie zarchiwizował to sam spróbuję.
Trzeba się trochę pospieszyć bo jutro już pewnie wyłączą forum.
Rekomendowane odpowiedzi