Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kontynuacja historii:
Skończyłem walki z dzikami i z tymi bandytami, zbieram łup, a nagle kolejna grupka mi się pojawiła i do mnie strzela. To chyba nie tak ma to wyglądać?

Kompilację robi bardzo szybko, nie ma problemu, znaczniki mają nową kolorystykę- szczególnie te gdzie mamy jakieś fanty do zebrania.

edit:
Zbieram łup, kolejni się pojawili i nie dają mi pozbierać łupu po poprzednikach.  8:E co za patologia w tej grze

Kolejne dziki i słyszę strzały które skierowane są też w moją stronę, co ile czasu oni się pojawiają? Co 5min?:Crash:
20241219153703_1.thumb.jpg.ee35638fc834ffc70b79930fca67168c.jpg

edit2:
Ganiałem po Rostoku, pogadałem z kilkoma npcami i nagle 7fps, ale wróciło do normy jak dałem pauzę i zapisałem grę. Jednak granie z FG nie ma szans.
20241219155521_1.thumb.jpg.0e6c31da202875510a1fceb2eee51192.jpg

Edytowane przez Reddzik
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

No cóż po zainstalowaniu patcha 1.1 nie odpala przy loadingu następuje crash :E 

Oni są niemożliwi: 

It is a known issue that causes some savefiles to crash on loading. We are already investigating the cause and starting to work on a hotfix.
Verifying the game files sometimes helps

-----

AKTUALIZACJA:

weryfikacja plików guzik dała... bez zmian:bandyta:

---- 

Dobra zrobiłem jeden numer i odpaliło 

Trzeba po prostu lecieć zapis po zapisie i jakiś w końcu odpali, u mnie był to godzine wcześniej zapis.

Edytowane przez Frog67
  • Upvote 1
Opublikowano

Gamepass ma zawsze lekkie opóźnienie względem wersji Steam, prawdopodobnie chodzi o weryfikację ze strony Microsoftu.

A tak poza tym to już ogłosili -10% przecenę, szybko biorąc pod uwagę, że gra nie jest jeszcze w pełni załatana.

Opublikowano

Wy mnie chyba trollujecie.

Aktualizacja pobrała się poprawnie, pierwsze odpalenie gry i ładowanie shaderów trwało z zegarkiem w ręku 1 minutę, wczytanie ostatniego sejwa bez problemu.

Mało tego - poprawili działanie pada od Xboxa i już nie wymaga włączonej usługi gameinput. :E 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Właśnie wskoczył hotfix 1.1.1 - waży 1MB:

Cytat

- Fixed a crash on save load that some players were experiencing.

- Fixed some of the issues that led to a crash during shader loading for some players. 

Opublikowano

To jest fakt teraz A-Life istnieje, dwa razy natrafiłem jak się ze ślepymi psami strzelali, zaczyna to po woli przypominać starą trylogię, ale do A-Life 2.0 jeszcze trochę brakuje, optymalizacja też już jest lepsza, fps nie lecą jak łeb na szyję, mutanty nie są już twarde, psy można z pistoletu załatwić.

• Upvote 1
Opublikowano

Z tego co piszecie to z drugim przejściem gry poczekam jeszcze kilka miesięcy. Fajnie że tyle rzeczy zmieniają, szczególnie jeśli chodzi o A-Life, ale potrzeba jeszcze trochę czasu. :E 

Ale naprawdę korci mnie żeby jeszcze drugi raz zagrać.

Opublikowano

Ja mam ogromny problem, żeby to tej gry obecnie wrócić. :E  Wciągnął mnie Indiana Jones i paradoksalnie czym dłużej będę czekać z powrotem do Stalkera, tym lepiej dla mnie.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Stjepan napisał(a):

optymalizacja też już jest lepsza, fps nie lecą jak łeb na szyję,

Ja grałem i fpsy lecą, nawet z FG czułem jak miałem dropy, bo fps z FG miałem <65fps. Dla mnie optymalizacja się nie zmieniła, no chyba, że mam już taki złom, że tu już poza nowym układem procesorowym jak i gpu nic nie pomoże:hmm:
No i dropy do 7fps... nadal występują.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Ja grałem i fpsy lecą, nawet z FG czułem jak miałem dropy, bo fps z FG miałem <65fps. Dla mnie optymalizacja się nie zmieniła, no chyba, że mam już taki złom, że tu już poza nowym układem procesorowym jak i gpu nic nie pomoże:hmm:
No i dropy do 7fps... nadal występują.

Ja tego nie spotkałem gram z FG i DLSS od zielonych.  Fpsy się ustabilizowały u mnie.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie mam za słaby sprzęt, no cóż w przyszłym roku muszę wydać z 2tyś+ na 7700x + am5 + ddr5 i jakieś 3 patyki za gpu. A potem bida z nędzą :kupa::boink: Tak pół żartem pół serio to piszę, bo i tak muszę zmienić, czy chcę czy nie. Akurat mam ponad 6k na koncie, i wszystko pójdzie na kompa, o ile się zmieszczę w tych 6k, bo patrząc po cenach nic nie wiadomo co mnie może czekać, ale tego nie zrobię, bo i tak czekam na Switcha 2, więc to będzie lepszy deal.

Najwyżej zablokuję sobie na 30fps i tak będę grać, tak już testowałem i nawet ujdzie, blokada na RTSS jest lepsza niż w grze, bo lepiej trzyma frametime niż ta blokada fps w grze.

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
14 minut temu, Reddzik napisał(a):

Pewnie mam za słaby sprzęt, no cóż w przyszłym roku muszę wydać z 2tyś+ na 7700x + am5 + ddr5 i jakieś 3 patyki za gpu. A potem bida z nędzą :kupa::boink: Tak pół żartem pół serio to piszę, bo i tak muszę zmienić, czy chcę czy nie. Akurat mam ponad 6k na koncie, i wszystko pójdzie na kompa, o ile się zmieszczę w tych 6k, bo patrząc po cenach nic nie wiadomo co mnie może czekać.

Najwyżej zablokuję sobie na 30fps i tak będę grać, tak już testowałem i nawet ujdzie, blokada na RTSS jest lepsza niż w grze, bo lepiej trzyma frametime niż ta blokada fps w grze.

Ja wyciskam ostatnie soki z AM4, styczeń to 5700X3D, później 5060Ti, 2026 pewnie wleci AM5, taki mały offtop. :E