Stjepan 452 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu @Reddzik ja grałem w No Man's Sky, gram do dzisiaj, CP 2077 tak samo, jak się będą starać to wyjdą z tarczą, a wiem że będą bo to jest ich produkt jak nasz Wiedźmin, wyszło jak zawsze, ja jestem pełen nadziei że na wiosnę 2025 będzie już spoczko gierka, tyle i aż tyle, a w 2026 będzie miodzio gierka. 1
Crew 900 130 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Fajnie, że gry nie mogę uruchomić. Miał ktoś takie coś?
Reddzik 568 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Odpaliłem gierkę, polatałem po Rostocku, fps ok 28fps do 40+ z DLSS balans, bez FG. Otwieram drzwi i wchodzę gdzie ma być koleś od areny i zwiecha, słychać tylko muzę, nic nie mogę zrobić. Dobrze, że mogłem zamknąć grę bez restartu kompa. Chyba jednak nie ma co tego męczyć, lepiej skończyć Cień Czarnobyla ograć pozostałe i zabrać się za zmodowanego Stalkera, a do tego szajsu wrócić jak połatają i uda się dostać jakąś lepszą kartę, która być może podoła wyzwaniu jakie stawi jej Stalker 2, proca nie będę zmieniać, bo kasa pójdzie na Switcha 2 Wystawiłem negatywa, i tak pewnie kropla w morzu wśród tylu pozytywów, ale niech idzie w świat steama. Edytowane 3 godziny temu przez Reddzik 2
Kakarotto 153 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 42 minuty temu, Crew 900 napisał(a): Fajnie, że gry nie mogę uruchomić. Miał ktoś takie coś? 2 godziny temu, Kakarotto napisał(a): Gra zaktualizowana (jeszcze przed uruchomieniem dobrało 9,8GB), crash przy uruchomieniu. Przed patchem, aż tak źle nie było. Doszedłem do tego, że folder z modami to powoduje, ale nie wiem czy cały czy jakiś konkretny mod.
caleb59 352 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Ja właśnie odinstalowałem. Nie dlatego, że coś mi nie działa ale widząc jak potykają się o własne nogi straciłem w nich wiarę i odpuszczam by oszczędzić sobie dzikich akcji, ten cyrk z aktualizacjami, które miały 2x łatać shadery przegiął pałę. 1
Necronom 86 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Lepiej późno niż wcale albo aż się grę w tym stanie przejdzie. Ja to wywaliłem pod bodajże dwóch dniach i w sumie już o grze zapomniałem. Wrócę do niej może za rok.
Reddzik 568 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 7 minut temu, caleb59 napisał(a): Ja właśnie odinstalowałem. Masz rację, dobry pomysł, zrobiłem to samo, nie będzie korcić testować, ganiać. 1
Devils1100 17 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 58 minut temu, Crew 900 napisał(a): Fajnie, że gry nie mogę uruchomić. Miał ktoś takie coś? To samo, nie przejmuj się. Mi dopiero za trzecim razem udało się wejść, jak na shaderach stanęło, po czym pasek przeszedł gdzieś do końca, stanął i dopiero za trzecim razem udało mi się wejść. Eh tak liczyłem ze coś poprawią z tą "Optymalizacja" na to te dropy nawet w miejscach czy nawet po zgonu sie frizuje mimo nawet niskiego uzycia Vramu i frizy na 20 fpsach to jest dramat moze wróce jak zmienie karte Edytowane 2 godziny temu przez Devils1100 1
Kakarotto 153 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Mod na pominięcie powitalnych ekranów powodował crash przy uruchamianiu (albo to zbieg okoliczności). Shadery się ładowały normalnie, ale i tak teraz mam moda na pominięcie ich ładowania aktywnego, więc to dwie sekundy tylko. Chwilę pograłem i gra chodzi jakby lepiej, jeszcze crasha nie było w trakcie gry. Oczywiście rozumiem chęć wywalenia gry w diably, ale widocznie człowiek jest na starość głupieje i sentyment przy tej grze trzyma. Pomijając wszystkie problemy, przypominają mi się czasy premiery pierwszego Stalkera. Edytowane 2 godziny temu przez Kakarotto
caleb59 352 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Oni już na bezczelnego jadą z ludźmi - normalnie testerzy kolejnego dev builda, który nawet nie jest wersją beta - jutro pewnie będzie hotfix 1.1.3. 1
Reddzik 568 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) U mnie to nie działa lepiej, nawet gorzej, nie będę się męczyć, i tak przewaliłem 50 godzin w grze według steama, ganiałem testowałem, zwiedzałem, bo gra mi się podoba mimo, że działa jak jeden z najgorszych tytułów z jakim miałem do czynienia, a to też powoduje niechęć, nerwy itp. a gra ma działać kojąco, relaksująco, ciszyć gracza a nie wku..rzać. Edytowane 2 godziny temu przez Reddzik 1
caleb59 352 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) No a u mnie działa ale nie chcę brać udziału w tym chamskim cyrku testowania i aktualizowania co chwila, dajcie spokój. To jest już przegięcie pały - jeszcze żeby te aktualizacje pomagały a one psują grę bardziej niż naprawiają lub pobierasz tak jak dzisiaj 7.6GB placebo, które nie działa. Po co nerwy tracić, po co marnować miejsce na dysku i tak jak w moim przypadku pobierać coś godzinami bo mam wolne łącze, a potem okazuje się, że to nie działa i następny hotfix leci kilkugigabajtowy. Odpuszczam, odinstalowałem i nie mam zamiaru się denerwować. Edytowane 2 godziny temu przez caleb59 1 2
Kakarotto 153 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, Reddzik napisał(a): U mnie to nie działa lepiej, nawet gorzej, nie będę się męczyć, i tak przewaliłem 50 godzin w grze według steama, ganiałem testowałem, zwiedzałem, bo gra mi się podoba mimo, że działa jak jeden z najgorszych tytułów z jakim miałem do czynienia, a to też powoduje niechęć, nerwy itp. a gra ma działać kojąco, relaksująco, ciszyć gracza a nie wku..rzać. W twoim przypadku się w ogóle dziwię, że miałeś tyle pokładów cierpliwości do tego, ja tam bym pewnie się z tego wycofał, ale na szczęście u mnie trochę lepiej to wygląda. Tak czy tak, rozmawiamy tu o nieskończonej grze, więc każdy niech se robi, co uważa na słuszne czy też nie. Ja tam mam teraz kupę czasu wolnego i się pobawię. Nie wiem czy licznik na GP działa dobrze, ale mam już ponad 92h przegrane. Nie wiedziałem, że tak lubię masochizm. 1
Reddzik 568 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Dałem grze szansę, pisałem, że zastanawiam się czy nie dać negatywa, to było kilka dni temu(chyba), na pozytywa nie zasłużyli. Obstawiam, że mając lepszy komputer pewnie miałbym inne patrzenie na Zonę, i pewnie ominęły by mnie te techniczne problemy które miewam z dropami, czy ze słabszym fps jako takim, sama gra technicznie zwalona, do tego jak pisałem w ciągu 10minut kilka walk z dzikami czy z bandytami to chyba nie tak ma działać A-life? oni się zrespili zaraz po tym jak załatwiłem poprzednich, ich nie było w pobliżu, nikt nie słyszał strzał, żeby nagle zlecieli się jak muchy do... tutaj to całe A- life nadal wymaga poprawy, nie wspominając o optymalizacji, której zapewne nigdy nie wykonają, gra w tej formie jest ledwo grywalna na takich "złomach" jak mój, a po patchu 1.1 czuję jakby pogorszenie działania. Dlatego wystawiłem tego negatywa, bo te najnowsze patche pogorszyły mój odbiór gry zamiast go polepszyć, grałbym nadal od czasu do czasu i powoli ruszał fabułę, ale zrobię sobie kopie savów, by mieć zapisy na boku, i kiedyś się wróci, na pewno będę co jakiś czas sprawdzał co się dzieje, ale zainstaluję jak dorwę nową grafikę, do tego czasu szkoda mego czasu i tym "czasem" zakończę ten moje dyrdymały. Edytowane 2 godziny temu przez Reddzik
Crew 900 130 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) OK udało mi się. Problemem była modyfikacja przyspieszająca uruchamianie się gry -.- Nie wiem czemu ale gra działa o wiele gorzej... Edytowane 2 godziny temu przez Crew 900 1
Kakarotto 153 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Mnie ten A-life aż tak nie fiksował, na palcach jednej ręki mogę policzyć te przypadki, ale nie powiem, były na wysokim poziomie sp..artolenia. Po najnowszych patchach jest u mnie lepiej, nic nie crashu, a gierka ponad pół godziny odpalona. Normalnie już by crash był. Bez FSR z DLSS na jakość mam ok. 60 fpsów, wcześniej było ok. 50. Bez wspomagaczy mam ok. 45, wcześniej było ok. 30. Ze wszystkim włączonym mam 100+ na zewnątrz przez większość czasu. Coś tam poprawili albo tak mi się wydaje. No nic, idę pobawić się dalej, do pierwszego crasha... 9 minut temu, Crew 900 napisał(a): OK udało mi się. Problemem była modyfikacja przyspieszająca uruchamianie się gry -.- Nie wiem czemu ale gra działa o wiele gorzej... Wnioskuję, że minimum 3080 z serii 30xx nadaje się do tego betatestów tej gry. Edytowane 2 godziny temu przez Kakarotto
Vulc 576 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Crew 900 napisał(a): A to wynika z... ze słabej optymalizacji wynikającej z lenistwa programistów. Nie wrzucajmy wszystkich produkcji do jednego wora, nadal wychodzą takie, gdzie optymalizacja jest na względnie dobrym poziomie, ale karta zwyczajnie odstaje od wymagań. Patrząc choćby na statystyki Steama, wciąż dominują bardzo przeciętne karty. Co nie zmienia faktu, że twórcy coraz częściej idą na łatwiznę aka "to się zateguje" jakimś dlssem czy generatorem. Tutaj się zgadzam jak najbardziej.
userKAMIL 216 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 50 minut temu, Reddzik napisał(a): Dałem grze szansę, pisałem, że zastanawiam się czy nie dać negatywa, to było kilka dni temu(chyba), na pozytywa nie zasłużyli. Obstawiam, że mając lepszy komputer pewnie miałbym inne patrzenie na Zonę Ja na Twoim miejscu naprawdę poszedłbym i kupił za parę stów używanego xboxa i normalnie grał bez tych wszystkich cyrków jakie masz od premiery na PC. Do tego gamepass za 40$ z Plati na rok i masz wszystko w tyłku. Edytowane 1 godzinę temu przez userKAMIL
Reddzik 568 Opublikowano 36 minut temu Opublikowano 36 minut temu Godzinę temu, userKAMIL napisał(a): kupił za parę stów używanego xboxa Mam ps5 i mi starczy, Xbox nie jest mi potrzebny i tak nie ma dla niego miejsca. Aktualnie gram w FF16 na konsoli i gram, bo trzeba skończyć powolutku ale do przodu i sprzedać płytkę. Ale dzięki za dobre chęci. 1
Stjepan 452 Opublikowano 16 minut temu Autor Opublikowano 16 minut temu 19 minut temu, lamparcicho napisał(a): 666, zaimponowowałeś mi Panie. 1
Rekomendowane odpowiedzi