Sam szukałem z miesiąc jakoś, w końcu kupiłem biedniejsza, ale nowa, B450. Januszerka z portali aukcyjnych jest oderwana od rzeczywistości i chcą sprzedawać dwuletnie płyty w cenach nowych. Pokazujesz takiemu cenę nowych w sklepie, a do nich to nie dociera, że żeby sprzedać używkę, cena musi być zauważalnie niższa od nowej. W końcu podziękowałem, kupiłem nową, a ci janusze, które tak sprzedawali - sprzedają dalej. Polecam Ci zrobić to samo, szkoda się denerwować i męczyć z tą patologia.
@CryptTM Nawet wystarczy na radiator dać trochę większy kawałek PTM aby zasłonił rdzeń (z naddatkiem) I już to robotę robi i mamy gwarant pokrycia całego rdzenia. Bez mierzenia rdzenia suwmiarką
Dokładnie tak samo zrobiłem, tj. nałożyłem odpowiedni rozmiar na podstawę radiatora i tak go założyłem, bo to jest najlepsze wyjście, jak masz podstawę mniejsza od czapki CPU. Szkoda, że nie sprawdziłem "równości" czapki CPU, jak miałem go na wierzchu, jakoś wyleciało z głowy. Niemniej, jak pisałem, jest progres, bo CPU jest ciepły, więc PTM ma okazję się wykazać, zmniejszając temperatury do akceptowalnego poziomu.
Ej, skoro ta prezentacja nowych kart graficznych będzie 6 stycznia to na drzwiach lepiej napisać klasycznie:
Kacper + Melchior + Baltazar
czy może
Jensen + Nvidia + Blackwell
Rekomendowane odpowiedzi