galakty 289 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Odpowiedź jest prosta, nie pokazali Cyberpunka bo byś się nie cieszył na nowe karty. 1
Radio Tirana 55 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 50 minut temu, Art385 napisał(a): Pewnie, że byś rozważył ale model biznesowy AMD to cena Nvidii -10% a nie rewolucja Oni w tym systemie [Cena Nvidii] × 0,9 działają od wielu, wielu lat. Na szybko z pamięci: GTX 1060 6GB: 249 USD RX 4080 8GB: 229 USD RTX 3080 10GB: 699 USD RX 6800 XT: 649 USD RTX 2060: najpierw 349 USD, później 299 USD (tutaj faktycznie zmusili NVIDIĘ do obniżenia ceny) RX 5600 XT: 279 USD
X360 1 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Ten przykład 40% w RT w grze łagodnej dla radeonow z słabym RT to by była lipa. A co tam jeszcze pisze?... Że w innych grach jest RT epic improvement? Patrzymy i czytamy dokładnie
kalderon 62 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 1 godzinę temu, wrobel_krk napisał(a): Resident evil 4 gdzie Amd dobrze żarło i tak było lepsze to sobie moga liczyć +45% ciekawe czemu cyberpunka nie podają: Nawet w CP wzrost o 45% oznacza wydajność gdzieś w okolicach 4070 ti - 4070 ti Super czyli tak jak zapowiadano. Czyli jeśli nowe karty będą miały w najgorszym przypadku wydajność w RT na poziomie 4070 ti/ti super, a w najlepszym 4080 Super to chyba nieźle? Jak jeszcze wycenią ją na start tak samo jak 7800XT to może być sztos karta.
wrobel_krk 310 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Tylko to będzie +45% ale tak gdzie jest lekkie RT, chyba że coś wymyślili lepszego w końcu ale wątpię.
kalderon 62 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Ale to będzie +45% względem RDNA 3, a nie nVidii, cięższe RT uderzało po RDNA 3 bardzo mocno więc nie wiem czemu RDNA 4 miało by klękać mocniej.
Phoenix. 374 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 40 minut temu, X360 napisał(a): A co tam jeszcze pisze?... Że w innych grach jest RT epic improvement? Patrzymy i czytamy dokładnie Wiem co jest napisane, nie potrzebuje adwokata 6 minut temu, wrobel_krk napisał(a): Tylko to będzie +45% ale tak gdzie jest lekkie RT, chyba że coś wymyślili lepszego w końcu ale wątpię. 45% to jest tyle co kot napłakał, wydajnosc co gen powinna wzrastac min o 100% zebyto mialo jakis uzytek.
wrobel_krk 310 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 2 minuty temu, kalderon napisał(a): Ale to będzie +45% względem RDNA 3, a nie nVidii, cięższe RT uderzało po RDNA 3 bardzo mocno więc nie wiem czemu RDNA 4 miało by klękać mocniej. No ale to licz od 7800xt +45% nawet od 7900xt będzie poziom 4070/4070s. Dobrze żeby było lepiej ale nie będzie raczej.
Radio Tirana 55 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Szkoda, że PC LAB zdechł, bo tam w wątku o RDNA 3 też były wklejane niestworzone doniesienia o wydajności o 7900 XT. Jak się skończyło to wszyscy wiedzą. Edytowane 5 godzin temu przez Radio Tirana
wrobel_krk 310 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Bo mówimy o 8800xt czy on am być maks półka 7900xt bardziej
X360 1 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 10 minut temu, Phoenix. napisał(a): Wiem co jest napisane, nie potrzebuje adwokata Skoro wiesz,to w sobie tylko znany sposób zinterpretowałeś to tak, jak napisałeś...
Phoenix. 374 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Odnosze sie tylko do konkretnych wartosci czyli +45% w konkretnej grze i to jest wazne, slowo Epic znaczy tyle co nic wiec guzik mnie ono obchodzi bez podania konkretnych przykladow i cyferek nie znaczy totalnie nic. WIec daruj sobie zawracanie glowy bo tylko tracisz czas. 18 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Szkoda, że PC LAB zdechł, bo tam w wątku o RDNA 3 też były wklejane niestworzone doniesienia o wydajności o 7900 XT. Jak się skończyło to wszyscy wiedzą. Pamietam te wykresy AMD i efektywnosci energetycznej do 50% lepsza 1
X360 1 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 6 minut temu, Phoenix. napisał(a): Odnosze sie tylko do konkretnych wartosci czyli +45% w konkretnej grze i to jest wazne, slowo Epic znaczy tyle co nic wiec guzik mnie ono obchodzi bez podania konkretnych przykladow i cyferek nie znaczy totalnie nic. WIec daruj sobie zawracanie glowy bo tylko tracisz czas. Pamietam te wykresy AMD i efektywnosci energetycznej do 50% lepsza "Raster i RT,to zasadniczo poziom 4080/S" Tak kończy się wpis zhangzhonghao Widzę że jesteś typem człowieka który zawsze musi mieć rację,chociaż ewidentnie jej nie ma
Art385 106 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ale on ma rację. Spójrz do sygnatury mam ich flagshipa. Załóżmy, że to prawda, to by znaczyło, że ma petardę. Czy jakby mieli petardę to przechodziliby zaraz na UDNA? Byłoby to zaiste ciekawe podejście. Życzę sobie i wszystkim aby AMD miało tę petardę, bo nvidia odpowie konkurencyjnymi cenami ale wtedy wszyscy kupią nvidie a jak wycelują gdzieś w 7900XT to nvidia da "normalne" ceny a AMD będzie mogło spokojnie sterować ceną tak aby karta oferowała odpowiednią wydajność w rastrze aby zwabić ciekawskich. Jest to całkiem skuteczna metoda. Większość posiadczy XTX ma go głównie dlatego, że wstrzelili się w dziwne promo gdzie XTX szedł za 2/3 ceny najpodlejszej wersji 4080 ponad rok temu.
Phoenix. 374 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 1 godzinę temu, X360 napisał(a): "Raster i RT,to zasadniczo poziom 4080/S" Tak kończy się wpis zhangzhonghao Niestety to sie nie klei, 45%+ w RT to nie wiem czy dogodni Ampere w RT, a na koncu nagle wydajnosc 4080 w RT To by musialo chyba byc 245%, a nie 45% Godzinę temu, Art385 napisał(a): Większość posiadczy XTX ma go głównie dlatego, że wstrzelili się w dziwne promo gdzie XTX szedł za 2/3 ceny najpodlejszej wersji 4080 ponad rok temu. Byc moze zrobia dobra i fajnie wyceniana karte ale patrzac na to jak nvidia idzie jak taran to w nowym genie pozamiata amd. AMD zapewne bedzie sie dalej bronic cena i obnizkami.
Art385 106 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ampere dogonili kupowałem 7900XTX z myślą, że RT ma być na poziomie 3080. 3080 jest a czasem jest sporo lepiej. Natomiast do ADY to nie wiem, nie wiem czy im się uda to jednak jest przepaść w porównaniu do ampery. Myślę, że news wyssany z d*py albo przywalą cenę na nasze 4 koła i wtedy wszystko się zgadza tylko ludzie liczą na 500$...
Phoenix. 374 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu https://videocardz.com/newz/seasonic-lists-unannounced-amd-radeon-rx-8800-xt-as-220w-graphics-card Teraz, Art385 napisał(a): Ampere dogonili kupowałem ehe, chyba jak same cienie odpalisz
chreasy 3 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 4 godziny temu, X360 napisał(a): https://wccftech.com/amd-radeon-rx-8800-xt-rdna-4-gpu-faster-rt-performance-7900-xtx-on-par-rtx-4080-raster/ Fiu fiu...Bardzo dobrze do wygląda.
Phoenix. 374 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Art385 napisał(a): 3080 jest a czasem jest sporo lepiej. Jest sporo lepiej kiedy jest kilka efetow RT, RDNA jedynie z czym sobie radzi to z cieniami, jak wchodza odbicia do gry to kleka. Nie mowiac juz o innych efektach. Nowe przecieki: https://videocardz.com/newz/seasonic-lists-unannounced-amd-radeon-rx-8800-xt-as-220w-graphics-card 2 minuty temu, chreasy napisał(a): Nawet jesli tak bedzie to przeciez 4080 wyszla 2 lata temu Takze nie rozumiem jak mozna sie jarac takim info Wydajnoscia sprzed 2 lat... Jedynie czym ta karta bedzie mogla zablysnac to cena
Art385 106 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, Phoenix. napisał(a): https://videocardz.com/newz/seasonic-lists-unannounced-amd-radeon-rx-8800-xt-as-220w-graphics-card ehe, chyba jak same cienie odpalisz Nie jest tak źle jak ci się wydaje miałem 10 GB 3080 na XTX jest lepiej a przedewszystkim nie ma stutterów. No ale co ja tam wiem jako posiadacz 3080 przez cały gen i teraz XTX.
cichy45 162 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No ale 3080 to jest średnia półka a nie flagowiec. Trzeba porównać 7900XTX do 3090 Ti.
Radio Tirana 55 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 20 minut temu, Art385 napisał(a): Nie jest tak źle jak ci się wydaje miałem 10 GB 3080 na XTX jest lepiej a przedewszystkim nie ma stutterów RayTracing potrzebuje więcej pamięci, więc podejrzewam, że przyczyną przycinek w 3080 było właśnie 10 GB VRAM. Tego się nie da przeskoczyć w żaden sposób.
Phoenix. 374 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie ma sensu robić przepychanek, wystarczy popatrzeć na testy gdzie jest więcej RT jak w cyberpunku i mamy klarowny obraz 😎
X360 1 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 48 minut temu, Phoenix. napisał(a): Niestety to sie nie klei, 45%+ w RT to nie wiem czy dogodni Ampere w RT, a na koncu nagle wydajnosc 4080 w RT To by musialo chyba byc 245%, a nie 45% https://www.purepc.pl/test-wydajnosci-nvidia-geforce-rtx-4080-super-vs-amd-radeon-rx-7900-xtx-troche-wiecej-wszystkiego-w-troche-nizszej-cenie?page=0,34 Sumarycznie 4080 w RT jest szybszy od 7900 XTX o około 40% Więc skąd fantazje o 245%? Czekam na kolejną "błyskotliwą" odpowiedź
kalderon 62 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu I to na PurePC który nie jest łaskawy dla AMD.
Rekomendowane odpowiedzi