Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

No ale trzeba przyznac, ze po OC +15% ladnie odlatuje :D Aczkolwiek premiera bardzo nudna :D 

Jutro napewno bedzie sie tu dzialo wiecej.

Taka karta po prostu slodko gorzka :D 

Bardzo dobra baza pod 5070 Super z 16GB vram. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, bokiel napisał(a):

Można by dokleić jeszcze cały magazynowy nakład Zielonych dla porównania. Czyli ile? Ze 3 pudełka? Jak myślicie? :pajac:

Niech @x-kom się pochwali takim zdjęciem jak nie ma nic do ukrycia z 9070 XT :wariat::wariat::blant:

Edytowane przez Brolly
  • Upvote 1
Opublikowano
48 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Tylko szkoda że rx 7900 XTX Pulse ma kiepskie chłodzenie,hot spot pewnie 90 parę stopni.Bo kusi mnie dużo vram ,jak wiadomo 16 to nie 24.

Wolisz kartę z wyższym poborem ze znacznie gorszą wydajnością w rt ze starszej serii o tej samej wydajności bo ma 24 zamiast 16gb vramu? a w czym ci tych 16 braknie :hmm: rozumiem gdyby to jeszcze 12 było to można marudzić :E 

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bokiel napisał(a):

Chyba Pulsów na premierę nie zabraknie xD

Widać, że to RADEONY, zobaczcie na odbicie w podłodze - mętne, niewyraźne.
Gdyby to były NVIDIE (RT+PT itd.) to odbicie byłoby jak lustro.

A tak szczerze to jak AMD ma taki zapas to tylko dla nich na pulse... znaczy plus zadziała.
Polecam celować w modele gdzie producenci chwalą się PTM 7950 - będzie strup z głowy zdjęty.

• Haha 1
Opublikowano

@Frog67 @lukadd Daleko nie trzeba szukać - tak jak się pozytywnie zaskoczyła część PCLaba jak dało się do ASRocka 5600 wgrać bios z 5600XT. Nawet lepiej było bo brało się ten 10% szybszy i ten oryginalny z karty, robiło się fuzję najlepszych ustawień z obu i flash.
Jaka radość była gdy z karty za 666zł w czasie gdy był dróż dało się tyle wykrzesać.

Opublikowano (edytowane)

Apropo 9060.

8GB karty w 2025r. nie są warte więcej niż 700zł (nowe w sklepie, nie mówię o używanych)

Tymczasem do 999zł cena 9060 8GB zejdzie dopiero z pół roku po premierze.

W dziale marketingu AMD widać "stabilnie". :(

"bo nvidia tak robi, to by też".

Mogli to nazwać jakoś inaczej 9050 czy 9050XT czy jakoś tak. 

Mogli dać 192bit. 
W ogóle gdzie są karty 192bit? :hmm:

Edytowane przez VRman
Opublikowano
1 godzinę temu, Frog67 napisał(a):

Gdzie te czasy gdy odblokowywało się potoki za darmo, teraz za darmo to nam Nvidia zabiera :E 

To samo można powiedzieć gdzie są te czasy kiedy robiło się OC czy nawet Vmody a teraz robisz UV żeby nie mieć 500W z samej karty :E 

Opublikowano
30 minut temu, Send1N napisał(a):

To samo można powiedzieć gdzie są te czasy kiedy robiło się OC czy nawet Vmody a teraz robisz UV żeby nie mieć 500W z samej karty :E 

OC dalej robi się, tylko trzeba kupić lepszy model. :hihot:

RX mają 3100MHz, więc zapasu na OC zapewne będzie niewiele.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Przy tak skromnym budżecie lepiej szukać jakich używek, bo z nówek to ciezko bedzie cos sklepac, szczegolnie teraz gdy ceny RAM-u odleciały w kosmos.
    • Zrobisz UV, będzie ciszej i dalej wydajniej od RTX 5070 Ti. 
    • Naprawdę bawi Cię oranie Twoich poglądów wynikających z samotności i nienawiści do kobiet? A za kim jesteś, mogę wiedzieć? Ukraina może, a może Francja, a może USA demokraci? Jak siebie spozycjonujesz na skali? A może bliżej Ci do islamu bo patriarchat kochasz, a tam gdzie napisałem go nie ma? Bzdurki pleciesz, nie ma takiego powiązania. Jest znacznie szersze, jak choćby patriarchat, surowsze kultury niż nasz zgniły zachód pedalski z wsparciem psychologicznym. Cmok cmok. W rosji go nie, a w islamie też nie. W chinach w sumie też nie, pedały same chcą wsparcia. Spoko, ale nie udowodniłeś tego dążeniem do tego samego co oni. Ty raczej brzydzisz się całym światem, lewactwo na zachodzie złe, dalej też źle. Wszystko złe. Ty dobry. Sobie tak myśl. Powtórzę, w dawnych czasach miałeś dużo mniejszą populację, zerowy rozwój technologii medycyny więc musiałeś się rozwijać np masowym dziecioróbstwem a często podbojem militarnym. Dziś osiągneliśmy szczyt i musimy zaliczyć spadek. to normalne. A kto nie wymiera, podpowiesz? I czy chcesz tam zamieszkać czy kisisz dupę tutaj bo jednak jest lepiej? Rosja i jej demografia, hiv i tak dalej pokazują najbardziej jak oni cieszą się z ich kultury. Przecież powtórzę, 80% facetów jest w związkach. System naprawdę tak Cię karze czy Ty sam siebie swoją niekompetencją? I dzisiaj nie możesz tego, rozumiem. Nieprawda. Patriarchat to ciągłe wojowanie akurat i wmawianie że tylko silni są męscy. Patriarchat przyszedł w międzyczasie łowiecko-zbierackim. Najpierw uprawiało się pole i było spokojnie, a potem przyszły inne problemy i trzeba było kopa w dupę dać tym co niszczą nasze plemię. Rzesza - 10%, rozumiem. Kiedyś na pewno tak nie było. Nie masz na to dowodów. Każdy debil, brzydal i baran był sam i jak klaun w społeczeństwie. Nie rób bredni, nigdy nie było że 100% facetów miała małżeństwa. Nie masz dowodów! A nawet jak było ich więcej to powtórzę, populacja była dużo niższa np 2 miliony vs 40. Ty póki co niczego nie rozumiesz poza swoimi preferencjami i chcesz je przenieść na całość ludzkości. Geopolityki nie znam, czyli co? Rosję jednak trzeba chwalić, a nie jak ja - ganić? A ja chcę by wymarły najbardziej prymitywne plemiona. To nie zachód. Kochasz islam panie hipokryto, to twój patriarchat i twoja wizja. Tylko nie biała, a taka śniada. Nigdy nie podałem coś takiego jak "ja ok, oni źle". Weź to skonkretyzuj i wtedy można się odnieść. Jeszcze raz powiem. Ich łatki są kulą w płot, a moje trafne. Oni są tacy jak mówię i oni to popierają. Patriarchat nie jest na zachodzie. A ja z kolei nie jestem skrajnym lewakiem popierającym drag queen jak chcą sądzić. Proste jak wodorosty.
    • 9800X3D jest u progu "chrupania". Coś dziwnego dzieje się z silnikiem w tej grze bo jak tylko dropnie poniżej 80 to zaczyna się stuttering. Co oznacza że 5700X3D chrupie non stop więc dlatego z niego uciekłem  Jesteśmy o jeden update od śmierci 9800X3D jestem tego pewien     Btw: u mnie jak włączyłem visibility na 3000 czyli na maxa, to co 5 minut crash gry i nawet bluescreen poleciał. Wróciłem do 2000 i jest spokój. 
    • To najlepiej wróć jak będą już te raty 0% dostepne (choć w X-Kom to raczej nie jest częsta promka), bo na dziś nie ma sensu nic proponować skoro kupisz to np. za pół roku dopiero. Teraz są ogromne wahania cen i dostępności podzespołów.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...