Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja potestowałem troche ten najnowszy sterownik i jak wcześniej w CP2077 na optiscalerze z PT wywalał sie sterownik albo sama gra to tak teraz nic nie wywala, no ale może to optiscaler mi pierdziulił wszystko chociaż w CO33 grałem z opti i śmigało jak należy.

@Krzysiak ja w sumie od premiery karty to w KCD2/Ghost of Tsushima/CO33/SOTR no i w Warzone'a najwięcej grałem i jeśli mi stery wywalało to raczej jak z OC/UV przegiąłem bo tam gdzie sobie ustawie -55mv i nie wywala to w takim CP2077 -40mv już potrafiło crasha zrobić %-)

Opublikowano
9 godzin temu, CrooV napisał(a):

Ja potestowałem troche ten najnowszy sterownik i jak wcześniej w CP2077 na optiscalerze z PT wywalał sie sterownik albo sama gra to tak teraz nic nie wywala,

Te stery wprowadziły oficjalne wsparcie fsr4 do cp więc raczej nie musisz już z optiscalera korzystać 

Opublikowano
10 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Widzę, że od jakiegoś czasu AMD i NVIDIA prześcigają się w tym kto bardziej gniotowy sterownik wypuści xD 
Chociaż jedynką na podium jest nadal INTEL :) 

No i o tym właśnie pisałem. To nie to co kiedyś, że nikt nawet nie pomyślał o tym, że wydany sterownik mógłby być wadliwy.

Dzisiaj normalką stały się popsute gry, programy, karty, sterowniki i większość społeczeństwa przeszła z tym po prostu do porządku dziennego.

Opublikowano
2 godziny temu, Jedi88 napisał(a):

To nie to co kiedyś, że nikt nawet nie pomyślał o tym, że wydany sterownik mógłby być wadliwy.

Chyba jesteś z innej planety akurat w przypadku AMD to teraz jest mniej problemów niż kiedyś ;)

NV jest dokładnie to samo nie licząc premiery Blackwella jest mniej problemów niż kiedyś. Gdzie nawet wkładanie karty do konkretnej platformy z konkretnym chipsetem powodowało różne dziwne problemy i było to powiązane ze sterownikami.

Jedynie co się zmieniło, że ludziom się w dupach poprzewracało i nauczyli się tylko jęczeć w internetach plus do tego doszła niepełnosprytność umysłowa.

• Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, sideband napisał(a):

Chyba jesteś z innej planety akurat w przypadku AMD to teraz jest mniej problemów niż kiedyś ;)

NV jest dokładnie to samo nie licząc premiery Blackwella jest mniej problemów niż kiedyś. Gdzie nawet wkładanie karty do konkretnej platformy z konkretnym chipsetem powodowało różne dziwne problemy i było to powiązane ze sterownikami.

Jedynie co się zmieniło, że ludziom się w dupach poprzewracało i nauczyli się tylko jęczeć w internetach plus do tego doszła niepełnosprytność umysłowa.

Chyba jesteś synku za młody, bo ja pamiętam jeszcze karty graficzne z 4mb ramu, więc widziałem jak to się rozwija przez ostatnie 30 lat.

Jedyne co się zmieniło to konsumpcyjne głupki kupują bezmyślnie gówno na potęgę myśląc, że producenci robią im łaskę sprzedając cokolwiek.

Nowe pokolenia (nie w całości, lecz większości), to barachło które uważa, że firmie się należy.

Edytowane przez Jedi88
Opublikowano (edytowane)

@Jedi88 gdzie on młody jak po czterdziestce :E to już dziadostwo xD akurat Side na temat kart graf ma spore pojęcie a w przypadku sterów szczególnie amd kiedyś vs od premiery pierwszego rdna to jest przepaść na plus :thumbup:

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

RDNA 1 to jest rok 2019 :D, to ile zdarzyło się wydarzyć od choćby 2000. Co tu dużo mówić, jakość produktów spadła, a konsumenci cieszą się, że jest cokolwiek.

Wiadomo, że sprzęt poszedł do przodu jak z resztą wszystko, ale ceny też są wysokie. Dzisiaj nie jest wstydem wypuścić uszkodzony produkt, wadliwy software, zbugowaną grę.

Czy może komuś zapomniała się premiera cyberpunka?

Opublikowano
53 minuty temu, Jedi88 napisał(a):

Chyba jesteś synku za młody, bo ja pamiętam jeszcze karty graficzne z 4mb ramu, więc widziałem jak to się rozwija przez ostatnie 30 lat.

Jedyne co się zmieniło to konsumpcyjne głupki kupują bezmyślnie gówno na potęgę myśląc, że producenci robią im łaskę sprzedając cokolwiek.

Nowe pokolenia (nie w całości, lecz większości), to barachło które uważa, że firmie się należy.

W realu wyglądam na 25 zamiast 40 :lol2:

Poza tym to prawda nie znam się dlatego bezpośrednio od Szafira dostałem kartę żeby grzebać przy sterownikach :E

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, sideband napisał(a):

Poza tym to prawda nie znam się dlatego bezpośrednio od Szafira dostałem kartę żeby grzebać przy sterownikach :E

Czy z tego powodu wpadłeś w szał na temat roszczeniowych względem biednych AMD/NVIDIi konsumentów?

Opublikowano
5 godzin temu, Jedi88 napisał(a):

No i o tym właśnie pisałem. To nie to co kiedyś, że nikt nawet nie pomyślał o tym, że wydany sterownik mógłby być wadliwy.

Dzisiaj normalką stały się popsute gry, programy, karty, sterowniki i większość społeczeństwa przeszła z tym po prostu do porządku dziennego.

NVIDIA, AMD i INTEL pytane o ich aktualne sterowniki:

stery.thumb.jpeg.7a64a122b340506cd72c47f2fb1d2cdd.jpeg

• Thanks 3
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Lameismyname napisał(a):

NVIDIA, AMD i INTEL pytane o ich aktualne sterowniki:

stery.thumb.jpeg.7a64a122b340506cd72c47f2fb1d2cdd.jpeg

Hahaha Bogusław Łęcina "Może nie najtaniej, ale jako tako".

Edytowane przez Jedi88
  • Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, Jedi88 napisał(a):

Toś poleciał po bandzie.

Zastanawiam się tylko skąd ta agresja? 

Czyżbyś był tym o którym zazwyczaj mówi się ze tak dobrze zapowiadał a teraz masz pisiat lat i chuj wielki z życia?

Obserwowałeś ten rynek i życie ci przez palce przeciekło?

Wyluzuj i mniej agresji do świata.

Ale jeśli masz problem to LYSANXIA i Serotonina ci pomogą, zwłaszcza jeśli jesteś urodzony w "przerwanej dekadzie" lub poczęty podczas dwudziestego stopnia zasilania.

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Alai_de_Loin napisał(a):

Toś poleciał po bandzie.

Zastanawiam się tylko skąd ta agresja? 

Czyżbyś był tym o którym zazwyczaj mówi się ze tak dobrze zapowiadał a teraz masz pisiat lat i chuj wielki z życia?

Obserwowałeś ten rynek i życie ci przez palce przeciekło?

Wyluzuj i mniej agresji do świata.

Ale jeśli masz problem to LYSANXIA i Serotonina ci pomogą, zwłaszcza jeśli jesteś urodzony w "przerwanej dekadzie" lub poczęty podczas dwudziestego stopnia zasilania.

Mówisz, że osobiście poczułeś się urażony moim powyższym wpisem, dlatego poczułeś się zobowiązany  przyatakować, stosując projekcje moich oskarżeń w stosunku do innej osoby na mnie? Bądź przynajmniej oryginalnym.

Nie trzeba się frustrować i albo mniej konsumować, albo pogodzić się z faktem bycia głupcem rozgrywanym przez korporacje jak dzidziuś w piaskownicy.

Rozumiem, że te porady medyczne polecasz na bazie własnych doświadczeń, po kolejnym przewartościowanym zakupie i niemocy dopięcia domowego budżetu?:D

Edytowane przez Jedi88
Opublikowano

Napisał Ci po prostu, jak jest. Twierdzisz, że kiedyś były lepiej dopracowane produkty i sterowniki? Znikającego smoka w 3DMarku pamiętasz? Radeona 8500 ze słabiutkimi sterownikami, które do tego cięły jakość AF i AA? GeForce'y FX, które leżały i kwiczały przy pełnej precyzji, więc NVIDIA podmieniała kod shaderowy, gdzie się dało? Radeony HD 2000 i HD 3000 ze zwalonym sprzętowo MSAA, które było bardzo wolne? Przykładów mógłbym mnożyć, ale jaki to ma sens, przecież obserwator tego rynku "od kart 4 MB" powinien te wszystkie oraz inne rzeczy wiedzieć %-)

• Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, sideband napisał(a):

To pewnie przez te sterowniki, cos namieszałeś i wygląd Ci zbugowało :hihot:

Opublikowano
Godzinę temu, Jedi88 napisał(a):

Mówisz, że osobiście poczułeś się urażony moim powyższym wpisem, dlatego poczułeś się zobowiązany  przyatakować, stosując projekcje moich oskarżeń w stosunku do innej osoby na mnie? Bądź przynajmniej oryginalnym.

Nie trzeba się frustrować i albo mniej konsumować, albo pogodzić się z faktem bycia głupcem rozgrywanym przez korporacje jak dzidziuś w piaskownicy.

Rozumiem, że te porady medyczne polecasz na bazie własnych doświadczeń, po kolejnym przewartościowanym zakupie i niemocy dopięcia domowego budżetu?:D

Ale ja nie mam problemow z zapięciem budżetu, nie tylko dla tego z od wielu, wielu lat nie mieszkam w Polsce, ja po prostu kupuje to na co mnie w konkretnym momencie stać, aczkolwiek nie zawsze są to rzeczy niezbędne, to się nazywa przyjemność.

Podobnie jest z jedzeniem, lubię dobrze zjeść, wiec kupuje prawdziwe mięso a nie naszprycowane bóg wie czym ścierwo, to kosztuje i to sporo ale po to pracuje żeby sobie robić dobrze.

Lubie zabawki, mam swoje lata i wszystko mam w dupie, oczywiście nie sprzedam nerki dla kawałka krzemu.

Ja niczym nie poczułem się urażony, ktoś taki jak ty, mało tego, ktokolwiek, nie jest wstanie mnie obrazić, urazić czy przestraszyć, ja po prostu mam wszystko w dupie, w ten sposób żyje sobie w zasadzie bez stresu.

Uzywasz sformułowań o których nie masz zielonego pojęcia, piszesz o projekcjach , bo gdzieś ktoś coś takiego powiedział na tiktoku czy innym szorcie z youtuba.

Składnia twoich zdań wola o pomstę do nieba.

Plujesz jadem,  to nie uraza a obrzydza, a to jest różnica.

Korporacje zawsze były i zawsze będą, jesteśmy manipulowani od najmłodszych lat i nic z tym nie można zrobić, bo jeśli nie telewizja, radio czy internet to otoczenie bedzie miało wpływ na nasze późniejsze zachowanie.

Idz porozmawiaj z terapeuta, tak wiem w Polsce albo zapłacisz 1/3 pensji albo czekasz pól wieku na wizytę, ale porozmawiaj i weź to co ci poleciłem, to działa cuda.

Przestaniesz być zwykłym kutasem z plujka jadowa.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Na najnowszym sterowniku D4 pozwoliło pograć w siebie jakieś 30sek, to i tak sukces bo na poprzednich 2 wywalało w menu :E 

Coraz bardziej się skłaniam ku temu że po niedzieli robię rma, bo karta strzelona...wcześniej niż we wtorek nie jestem w stanie sprawdzić czy na innym 9070xt też wywala.

Edytowane przez Krzysiak
  • Sad 1
Opublikowano
6 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Na najnowszym sterowniku D4 pozwoliło pograć w siebie jakieś 30sek, to i tak sukces bo na poprzednich 2 wywalało w menu :E 

Coraz bardziej się skłaniam ku temu że po niedzieli robię rma, bo karta strzelona...wcześniej niż we wtorek nie jestem w stanie sprawdzić czy na innym 9070xt też wywala.

Rob RMA, gram w D4 mordując dla relaksu i nie mam żadnych problemow, mało tego na zadnym tytule nie miałem jeszcze problemow, z wyjątkiem sytuacji kiedy ograniczyłem power limit w Afterbourner o 10%.