Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Lameismyname napisał(a):

@CS_pAqu Nie zżera Cię ciekawość? Zrób sobie przyjemność i ją sprawdź ;) 

Żżera nie ukrywam tego.

Tylko nie ma poprostu kiedy na spokojnje przejrzeć, jak kilka dni jestem w pracy.

W tygodniu na spokojnie ją sprawdzę :)

Edytowane przez CS_pAqu
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

RTX5070 już spada nawet do 1900 zł :E ? Wersja licha, ale myślałem nad porwaniem się na rtx4070super, we wersji która idealnie mi pasuje za tyle samo.
Ale wystarczy mi odpowiednik rtx3070 z mniejszym poborem, ale nie mniejszą wydajnością w jakimkolwiek scenariuszu.
Gdyby tylko rtx5060ti był adekwatnie tańszy i stery utrzymały kierunek poprawek... 

Opublikowano
Godzinę temu, musichunter1x napisał(a):

RTX5070 już spada nawet do 1900 zł :E ? Wersja licha, ale myślałem nad porwaniem się na rtx4070super, we wersji która idealnie mi pasuje za tyle samo.
Ale wystarczy mi odpowiednik rtx3070 z mniejszym poborem, ale nie mniejszą wydajnością w jakimkolwiek scenariuszu.
Gdyby tylko rtx5060ti był adekwatnie tańszy i stery utrzymały kierunek poprawek... 

Puki co promka na tego ventusa za 1949pln trwała kilka minut i w takiej cenie ogólnie 5070 był bodajże tylko raz ,wcześnie zotac twin edge  2200pln najnizsza cena z promka na 5070 

Opublikowano
2 minuty temu, unadarek napisał(a):

Puki co promka na tego ventusa za 1949pln trwała kilka minut i w takiej cenie ogólnie 5070 był bodajże tylko raz ,wcześnie zotac twin edge  2200pln najnizsza cena z promka na 5070 

Dokładnie jak na peppera wrzucili to w 10min znikły - mi się jeszcze udało jedną upolowac z tego 😉

Opublikowano
4 godziny temu, Puzoniusz napisał(a):

Dokładnie jak na peppera wrzucili to w 10min znikły - mi się jeszcze udało jedną upolowac z tego 😉

Sprawdza się stare powiedzenie - nie ma złych kart tylko są te źle wycenione.
Myślę, że po UV jest używalna, aczkolwiek entuzjaści ciszy nie będą usatysfakcjonowani.
W sumie tak jak już jakiś czas temu wspomniałem - taki Ventus za 1949zł, to dokładnie połowa kwoty jaką dałem w marcu za 5070ti ;) 

Opublikowano

Rtx 3060 też dostanie FSR4? Hańba! %-)

Ciekawe czy ten wyciek to przypadkowy czy planowany. W każdym razie to sprawi, że RDNA3 nadal będzie pełnoprawnym GPU nie tracącym na jakości grafiki z porządną ilością vramu na najbliższe lata. Podstawowy RT ciągnie bez problemu, jest upscaling i FG.

RDNA2 ma najgorzej, szybko się postarzało, a wydajność nadal dobra. 

Opublikowano
20 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

Rtx 3060 też dostanie FSR4? Hańba! %-)

Ma DLSS Transformera, nie jest mu do niczego potrzebny ;)

Każdy sobie może ściągnąć i zainstalować. Dla posiadaczy starszych Radeonów to jest game changer, wreszcie mają skaler z dobrą jakością.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Send1N napisał(a):

Widzę że po prawie 15latach odkąd reklamowałem ostatni raz kartę proces nie uległ zmianie, wszystko w normie :E :dupa:

Ja ostatni raz reklamowałem u nich Radeona HD 6850 też jakieś 15 lat temu i nie pamiętam nic więcej jak to, że też sobie poczekałem i finalnie za dopłatą 20zł wziąłem 6870 xD 

A z tym FSR fajna sprawa. Mogliby "przez przypadek" udostępnić flashera biosu z opcją "force" xD 

Edytowane przez Lameismyname
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

@Send1N Moglibyśmy dożyć takich czasów, że oddając GPU na RMA dostajesz "GPU Zastępcze", które nie jest gorsze od reklamowanego ;) To by były standardy.

To by była normalność, ale ludzie pragną być dymani.

Wczoraj na wakacjach widziałem Polaków, jak zamówili kieliszek wina ale, że słabo mówili po angielsku to dostali butelkę. Restauracja znana z dymania w ten sposób.

Wzruszyli ramionami i pogodzili się z dymano. Taka przywara Polaków.

Edytowane przez Jedi88
  • Haha 1