Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wcinałem komentarz z białym :) 

A tak przy okazji po przejściu z win 10 do win 11 kilkukrotnie świrowała mi karta graficzna przy przeskokach rozdzielczości (mam kompa podłączonego do LG 65 ") np. gra wymuszała inną rozdzielczość a pulpit był na innej albo otwieranie w oknie w innej rozdzielczości.

Po kilku takich akcjach grafa odmówiła współpracy ale wentylatory chodziły i podświetlenie też tylko brak obrazu.

Przełącznik biosu karty i wróciło do normy powrót na drugie ustawienie i wszystko cacy. Dobrze że są takie bajery :) 

• Confused 1
Opublikowano

Akurat Ed z Sapphire wypowiedział się o tym konektorze mniej więcej w minutach 26:40-40:00, również opowiadał jak to można poprawić w przyszłości.

Sapphire's Ed Crisler Talks GPU Manufacturing, Benchmarking & More | The Full Nerd ep. 368

Jedyne co trzeba zrobić to poprawnie wcisnąć aby konektor kliknął aby się nie spalił :P Mimo wszystko ja bym wolał mieć kartę z 8-pinami, aż wyjdzie poprawiony 12-pin v3, albo v4.

• Upvote 1
Opublikowano

Która wersja RX9070xt wychodzi najkorzystniej pod względem kultury pracy i ceny? Nie chcę odrzutowca, nie zależy mi na światełkach. Po lekturze tego temu i testach wychodzi na to że Helhound jest bardzo dobry od tym względem. Jest jakaś konkurencja dla niego?

Opublikowano
6 minut temu, choody92 napisał(a):

Wolałbym jednak coś ciemnych kolorach 😅

Ja mam biały setup, jedynie czarna karta w nim wygląda jak gówno na trawniku 😂😆

Z tego co pamiętam u herbaty jeszcze pulse wypadł przyzwoicie.

2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Wyjątkowo szybka decyzja. W to środę porównamy temperatury w 3D Marku 🤘

No sam jestem ciekaw porównania, bo brałem pod uwagę białego xfx.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@KamcioGF - 9060 czy 9070? ;)

Ja mam 9060, potrzebowałem niedużą kartę do małej obudowy. Power Limit -20, offset -100 i jest wydajność jak w stocku, przy poborze 160 -> 128 W.

Fabryczna krzywa wentylatorów jest nastawiona na cichą pracę, kosztem wyższych temperatur. Ogólnie karta faktycznie jest cicha. PTM na rdzeniu też na plus.

Edytowane przez rzymo
Opublikowano
3 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Mi w przyszłym tygodniu przyjdzie biały XFX 9070 XT Quicksilver z tymi wyciąganymi wentylatorami na magnesy. 

Jestem bardzo ciekawy jak się chłodzenie sprawuje. 

Zależy jak oszczędnie podejdziesz do tematu eksploatacji. Są tacy co ładują tylko jeden wentyl, a resztę zostawiają w pudełku na zapas. Wtedy jest rzeczywiście głośno i gorąco.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, choody92 napisał(a):

Która wersja RX9070xt wychodzi najkorzystniej pod względem kultury pracy i ceny? Nie chcę odrzutowca, nie zależy mi na światełkach. Po lekturze tego temu i testach wychodzi na to że Helhound jest bardzo dobry od tym względem. Jest jakaś konkurencja dla niego?

Mam czarna wersję ASRock steel legend 9070 XT i chodzi porządnie na pełnym podkręceniu w adrenalin.