Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
@some1
Nie zafiksowałem się na FPS.
Pisze ze płynność obrazu nie idzie w parze z IL.
A to czy ktoś to mniej lub bardziej wyczuje to już kwestia indywidualna.
Ale na pewno z FG będzie gorzej za każdym razem.
No właśnie niekoniecznie. Mogą się opierać o modele, które są znacznie wyżej niż to co jest dostępne komercyjnie dla użytkowników takich jak Ty czy ja.
Zafiksowałeś się na FPS. Z włączonym FG nie rośnie realny FPS w grze - ale poprawia się obraz w ruchu (pomijając artefakty). Upłynniacz.
Tak samo jakbyś postawił obok monitor ze stroboskopem, Pulsarem, albo CRT. Tam dostaniesz obraz jak przy 500-1000 fps na LCD/OLED chociaż w grze będzie ledwie kilkadziesiąt FPS i taki będzie też input lag. I co, też będziesz psioczył że to źle? Nienaturalne?
Ale tu chyba nikt nie kwestionuje że najlepiej mieć pierdyliard prawdziwych FPS. Tylko że tego nie dostaniesz w ciężkich graficznie grach. Masz do wyboru na przykład natywne 90 fps (i tak dużo) albo 240 "fps" z MFGx4.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź