Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
@JeRRyF3D szacuje się że w Polsce rocznie zużywa się 4,5 miliarda plastikowych butelek. Niech nawet połowa z nich będzie kaucyjna, to daje 1,125 miliarda zł rocznie z samej kaucji. A na pewno więcej niż połowa może być kaucyjna.
W ten sposób 0-1 mogą myśleć tylko jednoosobowe działalności, a nie duże sklepy. Nawet jak kiedyś mając firmę składałem w ten sposób komputery, to zawsze to było na zasadzie wyrównania kosztów. Drożały różne podzespoły w różnych przedziałach czasowych, niekiedy niestety trzeba było zejść z usługi albo np. ograniczyć liczbę sprzedanych egzemplarzy, ale nie da się tak, że się nie da. Szczególnie w większych sieciówkach - które nawet specjalnie tej różnicy w zakupie od hurtownika nie dostrzegają.
Małe sklepy, natomiast, to albo 100% przerzut na klienta albo chwilowa zmiana profilu działalności.
Co to jest 2 lata Nie wiem, może nie jest to potrzebne. Na razie zbieram dane i póki co jeszcze sobie nie poukładałem w głowie wszystkiego
Hmm trochu droga. Celowałem w okolice 3k
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź