RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez wallec · Opublikowano
A Wy dalej swoje filozofie i dorabiane teorie. Jak od rozmowy o "ryzen też bierze 350-400w" przejść do wszystkiego tylko nie tego. Klapki na oczach, udajecie, że nie widzicie wykresów z normalnych testerów youtube albo nawet własnych artykułów. Przecież ja na ithardware nie napisałem artykułu, w którym załadowałem PL253W na 14900k, nazwałem go stock (i dobrze, bo takie zalecenia ma intel) i to nie mi, wyszło, że amd na stock bierze więcej (w idle i pod obciażeniem) nawet jak mu załadowałem PPT=230 zgodne ze specką AMD. Heloł. Dobrze wiecie, że każda sztuka jest inna, i "testy" to sobie można robić, a potem widzę np że ktoś na "power limits removed" ma zużycie 373w i robi 40385 pkt w cbr23 gdzie ja mam więcej na standardowym power limicie 253W Normalny, ogarnięty użytkownik, 253W, 40400pkt, 87 stopni -
Przez Send1N · Opublikowano
Ryzen master do niczego ci nie potrzebny, w przypadku tego cpu ustawiasz tylko profil expo dla pamięci w biosie (co już zrobiłeś) + warto pobawić się w ujemny offset aby obniżyć nieco napięcie, temperaturę i pobór mocy opcją curve optimizer w trybie "negative" zacznij od wartości np 15 jak będzie stabilne dajesz 20 itd, podbijanie mhz na tym cpu nie ma kompletnie sensu, te dodatkowe 100-200 zwiększą tylko drastycznie temperatury i pobór mocy a wzrostu wydajności nie zauważysz -
Przez VRman · Opublikowano
@tomcug Dobrze. To raczej nie OPŁACANY trol. Ale tak w ogóle to ja po prostu chciałem się troszkę pośmiać. Nie traktuj tego zbyt poważnie -
Przez MaxaM · Opublikowano
Przy czym robi się ciekawa sytuacja dla firm naftowych. Oni płacą podatek od wydobycia, stały, bez względu ile ropa kosztuje i ile jej sprzedadzą -
Przez Send1N · Opublikowano
Niby warto tylko jeżeli autor nie wykorzysta więcej linii i tego usb to może jednak przeważą te białe wstawki dlatego pytałem o ilość dysków m2
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź